Ingen Hulken..

Men jag ska vara catwoman istallet. Sa jag blev kanske inte sa manlig som jag trodde att jag skulle bli. Men jag skulle behova en svans ocksa. Har en mask att ha for ansiktet sa lite utkladd kmr jag iallafall att vara :)

Emma kommer hit innan och laga middag med (at) mig.. Nej,jag ska gora mitt basta for att hjapa till. Jag kan diska? Nej..Jag ska minsann rora i kastrullerna ikvall. Vi ar lite sugna pa potatisgratang och ngt kott. Far se vad snabbkopet har att erbjuda. Sedan gar vi vidare till Feder vid elva tror jag.

Men vi ar lite tidiga, bara for att jag tror att snabbkopet stanger klockan atta. Vi far val handla, chilla lite och sen kora iganag. Men a andra sidan ar jag ganska hungrig redan nu, har inte atit ngt riktigt idag,bara mackor och kakor sa jag behover ngt rejalt tror jag. Sen maste jag lista ut vad jag ska dricka ocksa. Varken sugen pa sangria eller vin, ska jag sla till pa OL??? Hmmmm. Vilket problem va..

Jag har lite pluggangest. Vet egentligen inte varfor.. Men idag pratade jag med en klassis,fragade om hon skulle ut men det var ju BIG NO eftersom att vi har examen i matematisk finansiering pa tisdag. Fast jag tror enda att storre delen av klassen ska ut..Hoppas det iallafall. Jag ska plugga som en dare pa sondag.

Ha en bra Haloween alla!!


Mamma: krya pa dig.. Puss fran mig.

Lena: Vad kul att du laser! Okey da ska jag fortsatta dricka vatten i mangder :) Kram och ha det sa bra!!

Haloween!!!

Lektionen idag var lite seg.. Tycker inte strategi ar sadar jattekul. Massa olika modeller och teorier for att lyckas.. Mycket snack tror jag..Men vad vet jag. Jag presenterade min grupps svar pa powerpoint idag. Kan ju saga att min spanish inte ar helt korrekt men jag hoppas ngn forstod ngt :) Om inte annat sa hade ju alla last samma case tills idag. Men tycker de e kul att presentera enda:)

Imorse var jag hangig. Min tiominuters-promme till skolan slet ut mig helt och hallet och jag hostade som en gammal katt. Men saa hande ngt.. Victoria sa fest. Jag funderade lite.. Och mmm:ade lite. Feder sa fest. Jag sa okej, salimos(vi gar ut).  Plotslig vanding och jag blev riktigt pa idén med haloweenfest. KUL att kla ut sig lite med =)

Emma ska ringa mej nar hon har jobbat klart med sin grupp sa ska bi ga ut pa stan och kolla efter ngn cool utkladnad. Jag vill ha en skrackinjagande mask som tacker hela ansiktet,forsta va skont, da slipper man ju sminka sig och hela kittet. Masken pa och allt ar klart.

Ngra snackade om att vara playboy-bunnys. Men tror jag ar mer sugen pa hulken, hannibal eller ngn av de tuffare killarna. Ja ja vi far val se vad som finns..

Jag uppdaterar nog senare igen..

So long....

Puss

Pita-dreams..

Satt och msnade med Emma. Var hungrig, vi gled av ngn anledning in pa tankar pa pitahouse (eller det heter inte ens pitahouse,vet inte varfor jag sager det,heter PITA INN). Tankte pa dressingen och kycklingen, men kyckligen ar bra avlagsen,har ar det budget och falafel som galler.Men vi slutade dromma och atergick till verkligheten.

Tror att koreanskan har hemma har fyllt ar idag. Hon lagade mat med sina kompisar och det kom over lite folk. Men jag har fortfarande inte fatt tillfalle att saga grattis, eller forst kanske jag ska fraga om hon fyller ar. Det luktade iallafall asiaiskt mat i hela lagenheten,jag blev ju ashungrig! Skulle ga ut i koket for att fixa en mix av pasta carbonara.. Men den svenska tjejen i lagenheten hade gjort for mkt mat till sig sjalv sa jag fick av henne istallet, Bla band´s egen kottfars/gronsaks-mix direkt fran Sverige. Det var gott!! Och skont att slippa laga mat. Men idag har mamsen skickat en massa recept till mig,sa ngt ska jag val kunna fixa till i dagarna.

Men kom och tanka pa att det kan ju inte alls ha varit kottfars,for hon ar vegitarian. Quorn var det nog,hur som helst sa smakade det bra..

Annars har jag varit ganska rastlos idag. Laste klart alla kompendier infor morgondagen..Sedan har jag mest glott. Tankte att jag kanske skulle ga ut ett tag.. Idag har vi iallafall haft solsken, men Emma sa att det var kallt i luften. Och det kande jag iofs pa min lilla tur till snabbkopet. Kopte fullkornskakor och annu mer vatten. Fatt for mig att jag kommer bli sjuk om jag gar ut..Kanns som det ar pa vag men inte bryter ut riktigt ni vet.. Inte for att jag vill att det ska bryta ut heller,vore ju skont om det forvann helt.

Ar ganska trott..Hittade en tidning i koket sa ska lagga mig och lasa lite:)

Emelie Larsson!!!! Skriv en kommentar med din mail sa ska jag skicka mitt nummer!! Iofs kan jag nog skriva det ar,ar nog inte sa manga som kmr busringa eftersom det kostar lite he he...Men skicka mailen sa kommer du ha "ETT NYTT MEDDELANDE" i inkorgen inom kort ;)..


Puss och kram

Just ja! Kommit pa en ny PK-betydelse; namligen PussKram

Lite konstigt..

Skickade ju inte bada Plan och Tabla men verkar som det har ska forfolja mig lite till ha ha. Sonia har iallafall mailat ut tva mail till och och skrivit att hon inte har fatt allas arbeten. "Var vanlig kolla sa att du har skickat det". Och jag kollade, och det fanns i skickat-mappen. Men igar hade hon skickat mail till fyra av oss -jag var saklart en av dem- om att hon inte hade fatt vara dokument. Konstigt med tanke pa att hon svarade pa mitt forra och tackade for den snabba inlamningen. Ja jaaa sa nu skickade jag ivag allt igen. HOPPAS nu jag slipper hora Plan de acción och Tabla ngt mer!!

Idag gick jag upp redan nio. Jag stadade lite mer i rummet, gjorde bara golvet igar. Idag tog jag tag i skrivbordet..Hittade ngn rengoring som det stod "madera"(tra) pa.. Sa det blev nog bra. Luktar ganska gott nu ocksa. Har kastat in en tvatt ocksa.. Lite listigt av mig, har namligen kommit pa att det ar hogt tryck i tvattkon under helgerna.=)

Sa var det torsdag igen. Okej,jag ska inte tjata om att veckorna gar saaaa fort har. Men det ar verkligen sa.. Bara poooff. Och i helgen skulle jag inte ga ut. Redan i onsdags undrade jag vad som skulle handa i helgen da. Men jag sa inget till Emma, for da skulle hon tycka att jag var sa daaaalig. Men igar slank det fram ur mig, jooo men...jag ska nog ut enda..EN dag.. Har sett pa facebook att det finns lite haloweenfester,en speciellt for Eada. Kanske vore ngt. Men jag vill inte slosa pengar pa hax-outfit nuuu.Inte lage.

Idag ska jag lasa infor morgondagen, har ett kompendium kvar..Det var sa tjockt sa jag var ratt nojd nar jag hittade en sammanfattning i slutet. Men nej,nu ska jag lasa det, punkt.

Annars lite bitter. Mest for att jag tycker att vi kan ha kontakt. Men OKEJ..Jag kan val inte tvinga dig..

Nu blir det frukost och pakladning.

Puss

Vatten..

Har hort att det ar bra att dricka vatten om man kanner sig lite hangig,nu har jag fatt hosta ocksa. I vanliga fall ar jag valdigt dalig pa att dricka, ar valdigt sallan jag kanner mig torstig. Men idag sa gar jag in for vattendrickandet, fullt ut. Koper 5liters behallare och idag har jag druckit upp halva den (alltsa 2.5 liter), plus en 1.5litersflaska. Har druckit FYRA liter vatten idag. Overkonsumtion kanske inte heller ar sa bra,for nu mar jag lite illa. Och sen ar det val lite vatten i cola ocksa? Isafall kan ni lagga till en halvliter dar ocksa.

Skulle ha kottfars, stod i ko laaange for att fa hjalp. Val framme forstod vi inte varandra sa bra. Jag forklarade att jag ville ha malen kottfars som man kan anvada nar man gor tacos(ett exempel). Jahaaaaa,sager hon och konstaterar att det jag soker ar kryddad kottfars. Nej, nej, nej. Efter ett tag kom det fram en man och han forstod pa en gang vad jag menade och pekade mot kyldisken. VA??? Jag fattade ingenting, dar lag det ju kottfars, har kollat dar i en manads tid och inte hittat ngt. Men fanns ingen notfars, bara bland...

Sa ikvall ska jag gora chiliconcarne eller kottfarsbiffar.

Det ar KALLT ute. Mina tio meter till affaren kandes ganska mycket maste jag saga. Blast,regn och kyla. Vad hande med de dar 28 graderna?

Har kommit pa att mycket saljs i bigpack har..Lite USA-influenser kanske.. Tankte mig en liten chokladkaka som finns i Sverige, en jatteliten. Men nej nej, det som finns ar 200 gram eller storre. Sa vad gor man..

Och hypokondriker ar jag nog ocksa. Saker pa att en lunginflammation ar pa vag. Jag har HOSTA!!!

Nu ska jag bara vanta pa att koket blir ledigt, sen ska jag visa mina kock-skills.

Puss

Godmorgon mina vanner..

Idag har jag sovit ut rejalt...Tills nu faktiskt. Var behovligt kan jag saga..

Halsen ar fortfarande bara "konstig", hade stallt in mig pa att vakna med halsont. Men fortfarande samma niva alltsa. Och ogonen ar jatteroda och ocksa konstiga. Kom pa att jag kanske inte alls ar pa vag att bli sjuk, utan bara behover stada rummet? Kanske ar sa dammigt sa man blir allergisk eller ngt. Sa det ska jag gora under dagen, ut med alla skor och allt som star pa golvet, sopa och torka skrivbord och hyllor.

Nu blir det frukost. Har lamnat Skrattande kon for en Philadefia-kopia. Det ar Eroskis ost, Spaniens svar pa Eldorado tror jag. Kostar bara 7 svenska kronor for ett paket och det ar bra. Jag maste ju borja leva lite mer ekonomiskt nu.

Under dagen ska jag plugga ocksa och forsoka hitta kottfars som jag skrev om i gardagens inlagg.

Puss ha en bra dag

Regn och halsbranna..

Imorse sag det ut att vara ganska fint vader tyckte jag. Har fonster mot varan mini-innergard sa kan se en liten fyrkant av himlen. Sa jag gick ut i halvarmad troja i hopp om att solen skulle skina idag med. Pa vagen till skolan var det ganska lugnt,men nar vi skulle hem hade det borjat regna. Tur att jag hade glomt kvar paraplyet i vaskan.:)

Fick nytt material till nya amnen idag ocksa. Till Economía internacional och Productos y mercados financieros. Vi far stora parmar till alla amnen med massor av stenciler och annat. Nu har jag samlar pa mig fyra stycken tror jag. Ar ju ganska stor skillnad pa plugget i Linkoping och plugget har. Annorluna da vi i Linkoping alltid laser ett amne at gangen, eller en kurs da. Har ar det flera pa en gang.. Men bada satten har val sina for- och nackdelar. Ar ju valdigt skont att bara koncentrera sig pa ett amne i taget, da det kan vara nog. Men samtidigt sa faller ju allt in i varandra och hor ihop. Det ar ju inte sa att jag laser en kurs i psykologi och en i geometri (hoppas att dessa inte hanger ihop pa ngt satt nu). Det jag ville komma fram till ar att jag maste stalla om mitt pluggsatt lite. Planera lite mer ocksa sa att man inte glommer bort ett amne helt och hallet.

Efter skolan kom jag hem jattehungrig, da var jag bra nojd nar jag hittade min matlada med spagetti och kottfarssas fran gardagen i kylen. Sedan har jag pluggat, gatt igenom det som gjordes under dagens lektion..

Har aven hunnit med en svang pa stan i regnet. Skulle kopa fryspasar och det fanns inte pa "varat" snabbkop har bredvid. Hur konstigt ar inte det...

Har haft en konstig kansla i halsen hela dagen. Den ar liksom inte normal. Jag har inte ont men det ar bara ngt konstigt. Undrar om det ar sahar halsbranna kanns? Hur far man det om man inte dricker kaffe? Det at iallafall irriterande.

Jag har inga skor for det har vadret heller. Spanjorerna palsar pa sig i uggs,tjocka halsdukar och dunjackor. Aven om det inte ar kallt sa kanner jag att det inte ar lage for sommarskor.. Har ju med mig mina svarta stovlar som jag gillar jattemycket..Men problemet ar att de borjar bli gamla, hal i sulan och dessutom sa ser de ganska slitna ut. Vill ha ett par nya svarta stovlar tror jag.. Likadana som mamma kopte!!

Problem nr2 ar att jag bara har med mig en jacka hit, skinnjackan. Dunjackan saknar jag inte for den ar alldeles for varm. Men saken ar egentlgen bara den att jag vill ha ngt att variera mig med. Ngn lite finare.. For skinnisen ar ju lite sporty.

Nu har jag tva dagar utan lektioner. Ska plugga.. Mycket att lasa tills pa fredag meddelande Emma mig om.Ett annat projekt jag har pa g ar att kopa kott. Jag vill ha notfars och fattar inte hur man koper det pa snabbkopet,maste man fraga i scharken (hur stavas det?) eller? Jag gar nog till Carrefour dar det ligger framme och lassar pa mig ngra stycken.

Puss.

Men KUL!!!

Har har man kampat pa med sin Plan de acción. Den var klar att skickas in redan innan helgen. Idag kollade jag bara igenom den och mailade sedan in den. Efter det har jag kollat pa contabilidaden. Inget mer med planen alltsa. Surfat runt lite. Kande mig nog lite ledig har pa kvallningen tillochmed.

Jag och Emma raknade pa hur mycket vi har spenderat denna manaden. Jag sager bara OJ och skyller allt pa engangskostnader som overkast, ny handduk, lakan, SIMkort till mobilen. Kassadagbok nasta for en battring MASTE ske.

Ja ja. Kollade mailen for ett litet tag sedan. Sonia (kvinnan vi har pa Collbató,hon vi skickar in planen till) hade skrivit. Tackade for att jag var sa snabb in med uppgiften (snabb?? Sista dagen idag ju..Kor spanjorerna manana manana med inlamningsuppgifterna med?) och paminde mig om en sak. Eller upplyste ar nog mer det ratta ordet. Vi skulle namligen lamna in en till sak, en sak som jag inte hade en aning om.

Inte SA roligt va. Sa nu ska jag skriva den. Plugg plugg plugg. Jag som ville titta pa tv och ata glass. Sana har ggr blir man lite bitter, for det har hade jag ju aldrig missat om jag hade fatt instruktionerna pa svenska under Collbató-dagarna.

Inte sa mycket att gora at saken, lika bra jag satter igang nu. Och inte vart att vara bitter heller, for det kunde ju ha varit varre. Tur att jag kollade mailen faktiskt :).

Puss ha en battre kvall an vad jag kmr att ha.

En kort sondag..

Och vad har jag gjort for nyttigt idag da...?

- Jag har slangt soporna(min sista sopdag eftersom denna vecka ar slut, skont for jag glommer alltid bort det).
- Jag har atit upp min matlada med torsk,gronsaker och potatis.
- Jag har atit upp allt gott jag hade i skafferiet. Lika bra for imorn ar det ju mandag och jag ska aterga till mitt halsosamma liv.
- Stekt ngra agg.
- Kollat pa veckorevyn.com
- Kollat pa facebook och gamla bilder i ngra timmar.
- Gjort uppgiften infor morgondagens lektion.
- Skrivit in mitt schema i min kalender.
- Vilat lite.
- Pratat med Emma SAKLART!!
- Varit nojd over att det inte ar jag som ska stada vardagsrummet idag. Ganska skont att ligga och lyssna nar andra stadar faktiskt:)

Den har dagen bara forsvann. Men tanka sig vad mycket man kan klamma in pa en femtimmars-dag!! Och annu ar den inte over, jag planerar fler aktiviteter.

- Duscha.
- Mala naglarna.
- Packa skolvaskan.


Clara: Ja,visst ar jag. Ganska nojd over mig sjalv att jag overlevde tva natter ha ha. Jag pratade med syon i Linkoping om det dar med kurserna for jag hade inte heller en aning om vad man skulle skriva. Men eftersom vi laser ett program har sa behovde jag inte skriva de enskilda kurserna, utan bara programmets namn. Sedan tror jag att skolan litar pa att programmet innehaller kurser som motsvarar det vi ska lasa. :) Men fraga syon du ocksa for att vara pa den sakra sidan...Antotnolpuolous ha ha, snacka om krangligt efternamn, ska nog inte gifta mig med honom.

Farmor: HEJ!!! Ja det ar dags att du skaffar en dator nu, inte minst for att du ska kunna lasa mina dagliga uppdateringar:) Annars finns ju risken att du missar nagot roligt! Vi stallde ocksa om klockan i natt, hade helt glomt bort det men taxichaufforen paminde mig pa vagen hem. Ja,vad roligt att ni kommer hit, det ser jag fram emot. Varen har ar nog riktigt fin ocksa. Kramar och kop dig en dator nu he he. Puss och kram Sara


Wienerschnitzel..

Var ju valdigt gott kan jag saga. Kom dit vid tio och var dohungrig, borjade ata vid halv tolv och da var jag annu med dohungrig och vissa kunde inte forsta hur jag kunde ata SA mycket. Flera Scenhnitzlar och ngra lass potatisgratang, jag kande inte sparr ha ha.

Tiden gick jattefort, men vi hann med att spela olspelet med svenska regler innan det var dags att aka vidare. Tanken var att jag skulle hem. Nano akte med mig i taxin men val utanfor min dorr kommer jag pa att jag nog vill ga ut enda. Sa vi akte vidare till OttoSuts och motte upp de andra.

GRYMT bra musik pa nedervaningen sa vi dansade nonstop. Plotsligt sag jag att jag hade fatt ngt i haret, det var tuggummi, snacka om att jag fick panik. Tur jag hade mina sma homies som inte var sena med att hjalpa till. En borjade gora sax-rorelser, som om att han skulle fa klippa av en decimeter av mitt har. NEJ! Isen fick bli hjalp istallet. Isade haret ett tag och kammade och ngra hartussar fattigare sa blev jag iallafall av med tuggummit sa festen kunde fortsatta.

Folk borjade droppa av under kvallen. Tillslut var det bara jag och Viler kvar och vi dansade omkring till halv sju. Efterat var vi nojda och glada och konstaterade att vi alltid ar de sista som gar hem. Men vi tror att det ar for att vi ar lite ekonomiska, har man betalat 15 euro sa kan man ju inte bara vara kvar ngn timme inte ;) Jag som hade fribiljetter hemma,men de hjalpte ju inte sa mkt nar de lag i hyllan. Akte taxin hem och somnade gott.

Emma ringde runt tolv, da fanns det inte chanser i varlden pa att jag skulle ta mig upp. Jag sover ju som bast runt tolv vetu.... Vid tre kom jag upp iallafall, lite bittert med tanke pa att det ar jattefint vader idag. Emma ligger i marinan och pluggar, solar och lyssnar pa musik. Och har sitter jag, min dag har nyss borjat.

Idag ska jag gora en uppgift infor morgondagens lektion i contabilidad financiera. Egentligen skulle jag behova plugga lite mer i matten ocksa. Men efter en san har hard helg kanner jag mig inte helt i form for det. Framover ska jag bara ga ut en dag varje helg,sa kan man ta vara pa de fina dagarna ocksa. Som tur ar har vi inga lektioner pa onsdag och torsdag, da ska jag ta igen massa saker har jag tankt.

Olspelet med svenska regler!



Viler och Alex                            Sara och jag                            TEAM-foto;)Man kan se vart tuggummit satt i min lugg.
                


Puss pa er


Yesterday..

Akte till metron for att mota upp de andra, var som vanligt forst pa plats och satt mig ner pa en bank. Hittade en kompis ganska snabbt he he, han var fran Brasilien och var har pa jobb. Ganska kul att man kan satta sig har och bara borja prata med vem som helst utan att de tror att man ar psyk.

Resten kom efter ngn halvtimma och vi gick vidare till en tjej i RR som tydligen fyllde ar. Dar var det lite folk och fanns mycket goda chips-sorter,sa jag var nojd! Kopte med mig en liter sangria och nar kvallen i lagenheten var slut sa var ocksa sangrian slut... Jag fattar ingenting. Ngn maste ha smakat nastan.. A andra sidan ar den drycken livsfarlig, smakar ju ingen alkohol. Sa jag var val pa hugget da.

Akte vidare med taxi till klubben Shoko. Dar var det padrag maste jag saga.. Bara tecno och elektronisk musik men tyckte enda det var bra. Lite Pandora och Basic element men utan sang.

Klubben stangde tidigt for att vara har..Namligen tre.. Efter det gick de andra vidare till ett discoteca bredvid men jag drog mig hemat i en ny taxi. Somnade gott innan fyra..Skoooont.

Vaknade runt tva ngn gang och gick ner pa stan for att hanga lite med sjuklingen som borjar bli lite battre. Vi kollade pa breakdansare som showade, tittade lite i affarer och at Whoppers pa Burgerking. Emma gjorde en attack mot en gubbe pa gatan,han sag skarrad ut ha ha ha ha ha ha=)

PK ar ett valdigt anvandbart ord.. Det kan betyda:
- pakladd
- pakord
- politisk korrekt

Finns det ngt mer??


Happy faces=)






Ikvall skulle jag garna bara ligga hemma och glo kanner jag. Inte sa sugen pa att oppna vinet igen maste jag saga.. Men middag hos Stefan blir det iallafall. Ska nog kopa med mig en cocacola och hoppas att de andra ar lika trotta som jag och skippar utgangen. Vi far val se hur det slutar..

Puss och ha en bra lordag


-------------------

UPDATE...

Laste Emmas blogg och tycker att ni ocksa borde gora det...Dar finns lite info om vara problem med att skamta i det har landet. INGEN forstar ironi. Sa da star man dar gang pa gang och kanner sig ganska idiotisk.

http://snickan.blog.com/

(Las under rubriken "Snorattack")

Forresten sag vi en snygg spanjor idag i en fin kostym. Han jobbar i DolceGabbana-butiken pa Passeiga de Gracia..Och nej vi var inte dar inne..Vi sag honom bara genom skyltfonstret och vi glodde ganska mycket. Vi var GANSKA nojda nar han kollade tillbaks och vinkade till oss hehee.Han var stilig minsann.

Finito..

Antligen klar med min plan. Har suttit hela tiden sedan forra inlagget nu och skrivit och skrivit...

Tyckte det luktade sopor i hela lagenheten nar jag kom hem idag..Usch.. Och kom nyss pa att det ar jag som hgar soporna den har veckan. Men tyckte nyss jag var ute med en pase=)

Tankte nyss ga och lagga mig och sova..Jag ar jattetrott..Helt utsliten..Det ar darfor jag egentligen vill sova ikvall..Tror jag..Hmm..I samma sekund som jag ska till och stanga ogonen kor hon/han igang.. Jag pratar om min pianospelande granne..Pa helgen ar hon eller han som vildast.. Flera timmar i streck..Och det ar ingen fin liten trudellutt, utan varsta stora symfonin, det ekar i hela huset!!! Lovar att det kmr fortsatta till tio ikvall iallafall..Blir man inte trott av att spela?

Nu ska jag njuta av glass och kakor. Och att det ar fredag. Lite ledighet..Och ladda med lite youtube sa att jag bli sugen pa ikvall :)

Dirección estratégica..

Hade vi idag.. Casen vi hade tog upp olika strategier.. Vi hade i uppdrag att fixa en ny stragegi till Robin Hood och analysera Ikeas framgang. I och med att det handlade om Ikea blev det ganska mkt fokus pa oss svenskar ha ha. Pltsligt sager lararen: Me entiendes? (forstar du mig?) och kollar pa mig. Han var fran ngt land i Sydamerika och pratade sa sjukt fort sa jag maste ha sett helt lost ut. Siii, entiendo.. (Jaa,jag forstar...) Hade ju liksom kunnat vara tyst sen och fortsatta, men mitt i allt vill jag vara lite rolig och lagger till ...Algunas palabras...(Nagra ord...) Jag ville ju att det skulle lata lite skamtsamt, men istallet lat det nog som att jag var helt allvarig. Han bara tittade pa mig ha ha ha ojojoj....

Under del tva av lektionen sager han ngt om svenskar. Det enda jag hor ar att Ni svenskar ar ju lite hgdjfghusgfy.... Sa jag kollar mig omkring som ett fragetecken, alla sager att han sa Grande (stora). Jag blev ett annu storre fragetecken och sager Grande och pekar pa magen. Men det var inte sa han menade, utan att vi ar intelligenta och stora manniskor tror jag ;)

Var en bra lektion iallafall, fallen vi hade till idag var roliga ocksa. Och lararen verkar rolig, jag ska bara lara mig att fatta vad han sager forst, sa att jag ocksa kan forsta skamten sen=).

Efter skolan skulle ngra Recursos humanos tjejer (Vi laser det har amnet tillsammans) vidare till Champagnerian..Dar dricker man tydligen jattebillig champagne och har det bra. Men kandes lite tidigt att borja halv tva... Jag tog prommen mot Corte Ingles istallet. Kopte batterier till vackarklockan..Och hittade antligen en frisor dar jag kunde kopa en liten harspray att ha i vaskan!

Besokte supermercadon en svang med, kopte sangria och lite glass. For nu ar det helg.

Ikvall ska vi motas upp hemma hos en tjej i recursos-humanos-klassen och starta kvallen. Sedan vidare mot Shoko dar festen ska vara.. Tills dess ska jag skriva min Plan de acción. Har ngra timmar pa mig for vi ska inte ses forran halv elva. Nu koooor jag!!! Ar laddad for att skriva klart den sa att jag kan ha kul ikvall. Blir nog roligt! Det enda trakiga ar att min favvo Emma ar sjuk och inte kan vara med :(

Hejda salange


Lattovertalad..

Nu ar jag nog pa listan till Shoko imorn. Om jag fattade ratt, skrev in mig pa masterpiece hemsidan iallafall. Ana behovde bara saga att "det blir kul" pa msn. Jag bara "Okej jag kommer".

En annan bra sak ar att Plan de acción inte ska lamnas in forran pa tisdag. Jag har trott mandag hela tiden. Men ska enda forsoka fixa klart den imorn eftermiddag.

Adios mis amigos!!


Emma!!

Om du laser det har sa ville jag bara saga att jag hittade affaren som jag skulle visa dig. Den var pa den sidan jag trodde,men MYCKET hogre upp an vad jag trodde ;). Men sa ni vet allihopa sa kopte jag inget, jag skulle egtnligen bara ut och kopa ngt gott att ata och sa plotsligt var affaren dar framfor mig.

Det var sa konstigt. Hade kollat i den forut, skulle visa Emma vad mycket snyggt det finns dar. Men sa hittar jag inte affaren..Skandaaaal...

Svart att bestamma vad man ska ata nar det finns sa mycket gott. Hade tankt ta med lite tapas eller ngt hem..Men slutade med att jag tog med mig en pizza. Men den var valdigt god den ocksa.

Nar jag enda var igang tankte jag att jag lika garna kan bryta min inget-godis/kakor/glass regel, sa jag kopte med mig lite kakor hem. Jag stiftade den i sondags och klarade mig alltsa mandag, tisdag och onsdag. Ganska bra enda,det gar ju framat.


Har skrivit tre sidor pa min Plan de acción idag..Slitigt tycker jag..Det ar inte den roligaste uppgiften jag har gjort maste jag saga..Sa imorn efter skolan tankte jag skriva klart den.

Nu blir det dusch och sedan tvn.

Puss


----------

UPDATE...

Ingen tv for mig inte..Sadlade om valdigt snabbt och gick ut pa promme istallet. Gick at ett annat hall idag igen.. Kul att se nya saker hela tiden..Idag sag jag till exempel en ny Zara butik, cocacolas kontor och en kinarestaurang nastan bredvid min port :). Blir alltid med an en halvtimma ocksa, for jag hittar ju aldrig hem pa en gang ha ha...

Torsdag..

Redan torsdag. Helt konstigt vad snabbt veckorna gar har.. Tyckte nyss det var fredag och vi var pa Ikea..Och det ska vara en vecka sedan. Jag sager da det...

Det var valdigt skont att fa sova lite extra imorse. Fick enda lite panik nar jag sag att klockan var tio och jag i vanliga fall borjar halv tio,men kanslan nar man inser att man inte maste ga upp ar ju ganska skon.

Idag har jag forsokt med att krympa en troja. Den har av ngn anledning blivit uttojd sa jag korde den i 60 grader och hoppas pa det basta.

Har last ett av casen som vi har till imorgon nu i formiddags. Nu tankte jag snart kaka lunch..Jag ar dohungrig..Men haller pa och forsoker vanja mig vid att ata senare..Ska vanta till klockan tva, da blir det torsk med potatis och gronsaker :) Det later valdigt gott sa jag hoppas jag lyckas med det kulinariska. Och efter lunchen ska jag skriva min Plan de acción all night long..

Emma ringde,hon ar sjuk pa riktigt, 39 graders feber hade hon suttit i skolan med. Men lararen tyckte att hon sag hangig ut sa hon fick ga hem. Stackars. Ar konstigt det dar med att man bara far vara borta 2 dagar pa ett ar.. Ar det sjukdagar eller ledighets dagar? Tror inte ens den spanska befolkningen kan klara av att vara sapass friska.

Sitter och funderar lite pa helgen.. Fick inbjudan av tysken Stefan om en middag pa lordag da det ska serveras wienerschnitzel direkt fran Tyskland. Later gott sa klart jag ska dit och aaaata lite.:) Om jag inte ar helt ute o cyklar sa kmr vi med storta sannolikhet ga ut sen.

Men nu ar det sa att det finns en annan rolig fest att ga pa ocksa. Pa fredagen, imorgon alltsa. En fest for de tre privata universiteten/hogskolorna har i Barcelona pa Shoko. Det later ju ganska roligt det med... Men problemet ar ju att jag inte orkar tva dagar!!! Och dessutom MASTE Plan de acción bli klar i helgen,sa en pluggdag behover jag.

Vilket dilemma va! Men schnitzel-middagen tanker jag inte missa.. Jag behover alltsa inte valja en.. Utan fragan ar om jag ska ga ut imorn ocksa..Isafall maste jag skriva in mig pa listan pa facebook namligen..Det finns for mycket kul..

Nu ska jag ga till koket. Lar ju ta tjugo minuter att fixa maten sa da far jag ata prick tva. Perfecto=)

Hade gott hajhaj







Omelett..

Kolla vilken fin jag gjorde alldeles nyss, och den var god ocksa=) Pappa,du skulle bli sa nojd med mig nu, jag hade namligen SPARAT potatis som jag kokade i forrgar och den anvandes nu till denna omelett. Har gar ingenting till spillo inte!! For er som ar intresserade sa hade jag i potatis, skinka, tomater och ruccolasallad.

Den blev dock inte lika fin nar jag skulle forsoka vanda den. Men var ju iallafall kul att den var fin i stekpannan maste jag saga!




Idag har jag fatt ett nytt element. Har haft ett extraelement har inne for lagenhetsmannen trodde att jag skulle frysa(????) annars. Men elektrikern(eller vem det nu var) har varit har idag och fixat ett nytt. Jag har haft lite problem med min lampa pa skrivbordet, jag tar alltid av hatten pa den nar jag laser, annars blir det inte sa ljust. Men nar jag kom hem idag hade jag fatt en ny lampa. Lagenhetsmannen sa att han hade varit in i rummet en stund nar elektrikern var har och sett att lamp-hatten lag vid sidan om, han hade forstatt problemet och gatt ut for att kopa en ny. Vada service=)

Nu ska jag ga ut och kolla pa tv en svang.

Puss

Databaser..

Som jag sa redan igar sa ar det inget som jag ar sa jatteintresserad av. FYRA timmar databaser och trix for att hitta de basta sidorna. Ojoj vad trott jag var i slutet dar...

Val utanfor skolan regnade det..Hade tur som hade paraplyet i vaskan,sa prommen hem gick smartfritt:)

Ikvall ska ngra i klassen ga ut for att vi har inget schemalagt imorgon. Jag blir hemma iaf.. Inte sa lockade i regnet och dessutom sa maste jag vara pigg och redo for att plugga imorn. Min plan ar namligen att borja skriva en inlamning da. Plan de acción narmare bestamt.. Handlar om styrkor och svagheter..Ska alltsa gora en plan for min personliga utveckling..6 sidor kanns ganska uteslutet nu..Men om 6 ar max borde det val racka med 4..Eller 5..

Idag laser jag om Ikea och Robin Hood. Praktikfall som vi har tills pa fredag.. Kul att lasa om ett svenskt foretag faktiskt=) Sa Robin Hood hamnar lite i skymundan..he he..

Den dar jakla microlasagnen alltsa. Jag dras mot den nar jag ar och handlar, varje gang!!! Sa igar akte den ner i korgen och idag hamnade den pa min tallrik. Lika missnojd som vanligt. Nasta gang ska jag inte ga forbi frysdisken ens. Koper den nog mest for att jag vill ha ngt som gar snabbt.. Men da ar faktiskt bade nudlar och stekt agg godare.


Har forresten bestamt mig for att inte aka hem i jul.. Tycker nyss att jag kom hit och skulle kannas omstandigt att borja packa igen. Dessutom verkar det vara fler som ska stanna har, sa jag slipper nog sitta sjalv i en vra och ata Ikea-kottbullar=) MAMMA och PAPPA har bokat resa hit till mig nu ocksa.. De kmr den 2a januari och stannar en vecka ungefar,tror jag. Det ska bli himla skont for jag saknar dem.

Un besito

Hej igen..

Sedan sist har jag hunnit med att handla. Varfor handlar jag alltid? Och tvattar? Maten tar slut fort... Stora problem med vad jag ska kopa med mig iallafall. Kott ar svarast.. Men hittade iallafall torsk. Nu vill jag bara hitta citronpeppar sa att man kan laga ngt gott med den.

Val i kassan drar jag fram kortet redo for att betala. Sorry, no aceptamos tarjetas. Okej. Jag fick lagga ner korgen och springa ut for att ta ut pengar.. Lite segt det faktiskt. Passade pa att ringa EMMSI pa vagen,hon ar sjuk igen sa ar faktiskt synd om henne nu.

Nu pa kvallen har jag varit ute pa powerwalk.=) Gick at ett hall som jag aldrig tidigare har gatt pa den stora gatan Diagonal. Det enda som ar lite drygt med att motionera har ar att det ar rodlysen OVERALLT och det ar alltid rott ocksa.Sa det blir en hel del pauser..

Skont var det iallafall. Nu ar jag nojd och duschad. Ska ata ngra mackor och sen surfa runt lite.

Imorgon har vi ngt som heter Centro de documentación bara, ryktas om att det ar ngt om biblioteket och sokmotorer. Sant ar alltid sa trakigt tycker jag. Minns att vi hade ngt liknande pa LIU forut,men det har jag inte haft nytta av annu. Kanske kommer nar det ar dags for uppsatserna iofs.

Ojoj..

Dagen borjar bra. Jag gar upp vid halv nio, fixar, ater och sa. Vid tio over borjar jag ga mot skolan.. I lugn takt. Kollar lite i skyltfonster och solar lite. Utanfor hissen moter jag Stefan och Feder, konstaterade att vi hade fem minuter pa oss. Nar vi kommer upp ar dock klassrummet stangt och listan (man maste skirva pa den varje dag,som ne narvaro) borta. LITE panik. Ha ha..Men vi gick in iallfall, visade sig att klockan i klassrummet hade gatt lite fore sa vi var forlatna.

Hade varit lite jobbigt annars, man far bara vara borta 2 dagar pa ett ar. Och vore ju dumt att fa en borta-dag nar man var dar.

Matemática financiera var det..Det ar betydligt svarare an contabilidaden och nu kanner jag att plugget kmr dra igang pa allvar. Vi gick igenom annuitetsfaktorer och diskonteringsfaktorer som jag kanner igen sedan innan. Men var en del nya saker ocksa som jag inte hangde med sa bra pa. Har iaf formlera uppskriva har,nu maste jag bara ta reda pa vad allt betyder ocksa... Lararen var snabb ocksa.. Forklaring, ovning,fram och skriv losning pa tavlan.. Har tva prov eller tester i detta.. Ett om tre veckor sa det galler att hanga med fran borjan nu.

Jag har inte tid att sitta har och glo egentligen.

Nu ska jag ner och handla lite goda saker i affaren och sen blir det jag och miniraknaren en stund.

Puss hejda.

Ha ha ha ha..

Kom och tanka pa en sak och har suttit har och skrattat for mig sjalv nu. Darfor MASTE jag ju bara dela med mig av denna roliga handelse.

Vi var pa Collbató med skolan. Jag star ute och tar lite luft..Tror att hela min klass sover eller ngt,for kunde inte se ngn. Skaffade en kompis fran Spanien. Hejhej!!Vilken klass gar du i da??? Men han gick inte i ngn klass,utan var dar med jobbet pa konferens. Kanske borde ha sett det med tanke pa hans 50 ar. Ja ja men nu till det som jag tycker ar roligt. Den aldre mannen gick in och jag blev tvungen att leta efter en ny kompis. Sag ngra killar runt ett bord och jag kande direkt att de haaar killarna ska jag nog bli kompis med.

Hola que tal?Vilken klass gar ni i och sa vidare. Sen fragar han vad jag heter och jag svarar Sara saklart. Nar jag fragar tillbaka sager han bara JESUS!!! (hogt!!) sa jag fattade ingenting och sag ut som ett fragetecken. Trodde att ngn hade nyst (for da sager man jesus har) eller att han bara borjade ropa pa hogre makter. Det sjuka var att det kandes som en evighet och jag fragade QUE en miljon ganger. Jag fattade verkligen ingenting. Tillslut sager han Me llamo Jesus. Och da faller antligen poletten ner!!!

Jag haller pa att do nu nar jag skriver det har,jag skrattar ihjal mig. I min ensamhet. Och det gor ju det hela annu roligare hahahaha......

Jag lyckades nog med min kompisjakt, for idag ville Jesus bli min facebook-van.

Tack och hej!!


Emelie fran Koping: Va sot du e som skirver fran Koping hehe=) Tack for hjalpen med tiden, vi var lite oroliga att det var igar natt vi skule ha gjort det. Mitt nummer ar 622699514. Hoppas ingen terrorist laser det nu. Hur mar du??Hur gar skolan??Beratta lite.Puss.

Potatis..

ar underskattat. Har kommit pa att jag alskar potatis. Kokt ska det vara. Godare an allt annat som man ater till kott..Pasta,ris,pomfrtts,kroketter... Potatis med knorrs kottfarssas pa burk till lunch,det var riktigt gott. Det ar jag och Hakan i Sune. Han gillar ju ocksa potatis. Men pa julen ar det inte alls gatt,man maste namligen ha sas till.Annars blir det lite torrt.

Nu ska jag lasa infor imorgon. Borjar ett nytt amne da, Matemática financiera. Gillar Contabilidad financiera som vi har nu..Sa jag hoppas att det har ocksa blir kul:)

Annars kanner jag mig positiv till allt..Aven om saker och ting kanns lite svarare har och jag kanske maste anstranga mig mer an vanligt. Aven om jag saknar min familj dar hemma..Aven om allt skulle vara lite lattare i Sverige..Aven om jag bara vill grata ibland..Aven om jag saknar DIG som var min stora karlek och allt ditt stod...Aven om jag tanker pa hur allt hade varit om jag hade stannat i Sverige.. Sa trivs jag... Jag mar bra och tror att det har aret kan bli det basta aret pa lange.

Lasning nu ja...

Hurtigt..

Ikvall var jag ute pa promme. Gick snabbt i en halvtimma och det behovdes verkligen efter den har helgen. Var valdigt skont ute ocksa, inte for varmt och inte for kallt.

Idag smakade jag aven arroz con leche har i lagenheten. Det var inte alls gott, smakade grot och det gillar inte jag. Jag bjod Juan Carlos pa fladersaft fran Ikea. Var inte sa latt att forklara vad det var..Vet inte hur man sager saft.Han var helt saker pa att det var alkohol, men nej nej nej lovade jag.


Nu ska jag sova, godnatt alla!!



Nagon som vet nar man ska stalla om klockan for vintertid???


Klockan..

Gar alldeles for fort idag. Kanns som att jag nyss gick upp och nu ar klockan kvart over sex. Vad hande....

Gramer lite over stadningen....Mitt rum ar ju okej..Inte sa jobbigt att fixa alls. Men vardagsrummet..Det varsta ar att jag inte kan fuska heller nar det bor andra har som ska se resultatet. I Linkoping var jag daremot en flitig fuskare,det vet Vladimir. Jag stadade ofta men ytligt,huvudsaken att det SER rent ut ;) haha.



Mamma: Vada kuddvar? Jag fattar ingenting.. Jag menade orngott,kom pa vad det hette nu. Vad ar kuddvar? Ar det du eller jag som ar vimsig. Ja,jattfina! Fanns flera andra set som jag ocksa skulle vilja ha. Kanner du igen overkastet forresten, det ar ett likadant som jag hade hemma pa min sang forut. Tankte forst kopa ett svart men kande att det kanske blir lite for morkt i rummet da. Ja det var ganska billigt, tror det kostade som det gor i Sverige ungefar. Japp,leta pa och maila mej sen. PUSS.

Gustav Radkvist: Hej Gustav!! Va kul att du kollar in har. Forstar att du langtar till hostlovet,det ar alltid skont. Ska du gora ngt speciellt da eller bara ta det lugnt? Jag pluggar mitt utbytesar har i Spanien.. Sa sloar gor jag verkligen inte=) Kul med besok fran Polen,far ni aka dit sen ocksa? Sag HEJ tillbaka fran mig till hela familjen. Ha det sa bra!


Sangria..

Har kan man bara inte vara sa trakig sa att man stannar hemma tva dagar i rad pa helgen. Sa runt atta blev jag valdigt rastlos och bestamde mig for att ga ut iallafall. Tog metron ner till café Zurich och motte upp Emma och ngra av hennes klasskompisar. Vi gick till Oveja negra, samma bar som vi var pa sist.. Drack ngra sangriakaraffer (inte sjalv) och hade trevligt. Mycket prat om olika lander och kulturer..Brasilien och Sverige ar nog tva valdigt olika lander pa manga satt o vis.

Gick ut for att hitta en ny bar.. Passade pa att ata lite, for vissa blev det Pita house men for mig blev det en munk pa Dunkin, fanns ju sjukt manga att valja pa..Men efter lite telefonprat med killarna i min klass bestamde vi oss for att aka hem till en av dem istallet. Dar fanns det mer sangria ha ha.. Och Justin Timberlake i hogtalarna=) Stannade bara ett litet tag, begav oss sedan vidare med metron till en lagenhet i Rocafort..Dar var det mkt folk fran klassen och Eada.. Fanns chips och dippsas, jag och Emma at upp allt sjalva,de andra hade lite dalig aptit tycker jag!

Kollade pa klockan och hon var over fyra,lite for sent att ga ut sa vi stannade i lagenheten istallet. Tog taxin hem runt fem och slockande i sangen, sa skont.

Jag vaknade for ngn timme sen. Var jattehungrig och tog risken att springa ut i pyamas till koket..Annars brukar jag alltid kla pa mig ngt mer, for mina grisrosa pyamasbyxor ar inte sa heta. Men otur det har jag. Mitt i mackorna kommer lagenhetsmannen in i koket HOLLLAAA. Hoppsan dar star jag i min outfit, ruffsigt har och svart under ogonen.

Har stadningen i lagenheten idag.. Inte sa kul sa det skjuter jag upp till lite senare.

Nu ska jag gora uppgifter till imorgon.

PUSS


Halva kudden..

Apple bottom jeans !!!Hur bra ar det inte...Har sjungit pa den sen vi kom hit tror jag och igar youtubade vi den. Kan ju saga att youtuben har varit pa hela dagen har.

Jag har tvattat och last..Kanns som jag alltid gor det..Men den har gangen var det sangklader och det gamla overkastet. Ser valdigt fint ut i min sang nu forutom en sak. Kudden ar lang och kuddoverdraget(vad heter de nu igen?) har normal storlek,sa tacker bara halv kudden ha ha.

Borjade fundera pa om jag har blivit vuxen nu. Jag har kopt sangklader och ett overkast liksom,helt frivilligt!! A andra sidan har jag atit fiskpinnar idag, utan ngnting till, sa jag kanner mig lite som ett barn iallafall.

Kanske inte sa snyggt....Men fina sangklader iallafall:)



Handlat har jag ocksa gjort. Sa nu klarar jag mig tills imorn och det ar ju bra..

Lite ledsen over att mina marabous redan ar slut..Men har fladersaften kvar..Inte hunnit smaka an..Eller inte orkar..Tycker det ar lite drygt med vatten i flaskor och allt blir lite konstigt. Jag vill anvanda kranen..Smakade lite for ngn dag sen men det var INTE sa gott.

Idag pratade jag med mamma..Och pappa lite i bakgrunden:) Hade glomt att ge dem mitt nya nr. Sa stackars mamse har pratat med ngn spansk telefonsvarare.....


IKEA..

Efter skolan akte jag och Emmsi till Ikea. Till en borjan var vi ratt nojda och tyckte det gick smidigt med tunnelbana och lite buss. Men sen hade vi STORA problem emd att hitta ingangen till Ikea. Jag menar..HUR svart kan det vara? Vi gick iallafall runt ett varv och jag var helt saker pa att vi hade kommit till Ikeas lagerhus eller ngt.Men tillslut kom vi in....

Jag kopte matlador, galgar, fina sangklader, ett overkast och en handduk. I shopen utanfor fanns med massa svenska saker.. Knackebrod, lingonsylt, sill och nubbe.. Jag kopte bara marabouchoklad och en flaska flader-saft. Vi lunchade pa restaurangen ocksa, kottbullar med....pomfritts!!! Jag blev helt knackt nar jag sag hur hon lassade pa pommes pa Emmas tallrik,till kottbullar med lingonsylt liksom. Det fanns tydligen ingen kokt potatis,men jag lyckades fa ugns-potatisen som horde till laxen=).

Lastade hem vara grejer och mottes upp pa en timma senare. En tur pa shoppinggatan och lite affarer, kopte mascara och foundation som jag behovde. Sedan skulle vi leta upp ngt stalle for att ata middag. Vi hittar aldrig det vi soker och vi borjar bli vana nu ha ha. Vi hade bestamt oss for att INTE ata pa ramblan for dar ar det dyrt och ganska trakigt. Men vart hamnar vi...JOOO pa en pizzeria mitt pa ramblan. Men det var gott iallafall.

Foljde med Emma hem..Hon fixade sig for lite party medan jag ar lite trakigare.. Jag orkar inteeee,gammal och trott ar jag. Skulle samlas ngra hemma hos en i min klass och sedan ga till Sutton,men jag tror de andrade sig till latiofesten sen. Emma skulle hogst upp pa kartan till sina klassisar och sen pa latinofesten hon med=).

Akte tunnelbanan hem alldeles nyss..

Sa nu sitter jag har..Med Dulce de leche-glass i ena handen och marabouchoklad i den andra. Ganska nojd med andra ord.

Trott ja.. Nog dags att sova snart. Men egentligen vill jag badda i mina nya sangklader..Det far bli imorgon..

Puss alla mina kara.

VAD FIN..

Hade information om projektarbetet i skolan idag, vi fick aven sitta i biblioteket och kolla i andras gamla projektarbeten. Det var en ganska seg dag.. Men vi slutade innan tolv.

Pa vagen hem motte jag en liten tjej, kanske sju ar sadar, med en korg i handen. I korgen ligger en liten kattunge!! Jag blev helt galen och borjade saga "Vaaad fiin"  pa svenska. Nar jag sag hur forvanad hon sag ut sa jag istallet "Que bonitoooo" och hon log antligen litegrann. Hon hade fatt den i present av sin mormor eller farmor,naval abuela. Och nu var hon ute pa promenad med den, men hon poangterade noga att den inte kunde ga sjalv annu for att den bara var ett barn. Det ar jag dock lite tveksam till. Men glassigt for katten att glida i korgen ju=).

Har tankt lite pa det dar med spontana uttryck..Om jag ser ngt fint, om ngt ar svart, om ngt ar kul.. Da flyger det bara ur mig pa svenska. Och ingen fattar nanting. Lite konstigt ocksa att jag envisas med att prata svenska med tysken i min klass, han ser lika forvanad ut varje gang. Jag far for mig att han ar svensk hela tiden men han forstar ju precis lika lite som en fran Peru.

Nu ska jag hanga tvatten!

Puss





Storslaget!

Ojojoj hoppsan hoppsan. Nu kommer ngt nytt - jag har atit GOD hemlagad mat idag. Namligen chiliconcarne. Fick det besvisat for mig att det gar att laga mat i Spanien ocksa.

Besokte Carrefour i formiddags, dar fanns det lite mer att valja pa an inne pa supermercadon bredvid mig. Men med tre tunga pasar gick det bara inte att ga hem, fick bli tunnelbana(eller det som liknar, ar ngt tag istallet pga ombyggnad) och det var ju lite omstandigt. Eller sa ar det jag som ar slo.

Sedan gick jag ut for att leta efter jeans. Pa Passeo de Gracia hittade jag alla bra jeansbutiker och det fanns en del snygga ocksa. Men nar jag provade sa var de inte sa snygga langre. AAHHH. Jeans ar det svaraste som finns att kopa tycker jag. Sa jag blev utan jeans idag men hittade lite annat istallet, en lite cowboyaktig sak,var snygg.

Sebastian och shafik i min klass ringde och fragade om jag ville tomar algo pa kvallen. Men var inte sa sugen pa det maste jag medge.. Men tyckte de va kul att dem ringde sa vi mottes upp och tog en cola pa torget istallet. Det var ju ocksa trevligt. De ar helt chockade over att det kan vara under noll grader i Sverige, de kmr fran El salvador. Lite mer playa dar alltsa.

Sedan promenerade jag hem. Forbi Gaudihuset igen, alltid lika missnojd over att jag inte har med mig kameran och kan passa pa att turista lite.. Gillar verkligen den dar gatan mer och mer.. Inte bara massa affarer, utan ocksa mysiga caféer och restauranger som ser ut att ha valdigt god mat.

Okey, imorgon blir det skola. Har introduktion till projektarbetet da.

PUSS

Collbató..

Jag har haft tva ganska bra dagar faktiskt.

Kom dit i mandags och fick ett eget mysigt hotellrum pa anlaggningen. Det lag vid bergen sa det var en jattefin miljo, och dessutom fanns det en stor pool, lite synd att det inte var vader for den. Vi har haft fullspackade dagar med forelasningar, gruppuppgifter och utomhusaktiviteter. Det var folk dar fran finansiering, human rescourses och management. Aven de som laser pa engelska var dar, sa det var valdigt mkt folk.

            

Under de har dagarna har jag upptackt hur mycket gott det finns har. Lunchen och middagen var treratters, fanns mkt gott att valja pa, daribland friterade blomkol. Later inte sa smaskigt, men det var det. Emellan dessa maltider fikade man minibaguetter och diverse fikabrod(mamma och pappa, ni skulle vara sa nojda).

Har lart kanna klassen lite mer under dessa dagar. Innan hade jag inte ens pratat med alla, men nu tror jag att jag har gjort den biten och det ar ju bra.

Igar kom vi hem med bussen vid halv atta. Var trott som bara den av tva intensiva dagar.. Men det var bara att duscha, fixa iordning mig och mota upp de andra. Stefan i klassen fyller 25 idag och det firade vi pa en bar med sangria- och olkaraffer. Det var trevligt !! Men nar klockan blev tva och de andra skulle vidare smog jag ivag mot taxin istallet och akte hem.




Fodelsedagsbarnet ar torstig=)              SMILE


                                     




Fragar mig varfor jag vaknar sa sent har. Gick nyss upp, och klockan ar ett. Tror det beror pa att jag har fonster mot innergarden, och solen kmr inte in dar. Jaojao ar iallafall pigg och frasch idag jag.. Vi har en ledig dag idag, ska gora uppgifter infor imorgon, ga och handla pa en storre supermarket och tvatta lite tankte jag.

Men forst ska jag duscha, adiosssss..



Mcd och nya upptackter..

Tog en prommis pa kvallen. Mest for att jag kande att jag inte kan sitta inne precis hela dagen. Gick en vanda som jag inte gatt forut och gick av en slump forbi affaren "Ordning och reda". DAR hade jag ju kunnat kopt min kalender. Mkt fina block har dem ocksa.

Sedan blev det mat pa Mcdonalds..Var sugen pa kott och hade bara kycklingkorv hemma. Ingen affar ar oppen heller..Bra bortforklaring va...=)

Om jag ska klaga lite mer sa kan jag beratta att jag har nacksparr. Kan inte vada mig helt och hallet. Stod i koket och Juancarlos kom in, forsokte vanda huvudet och saga hej men det gick ju inte SA bra. Istallet gjorde jag en fin vandnings-pose. Han fragade om jag madde bra men nej det gor jag inte. Han erbjod sig aven att skriva ut medicin om jag skulle behova..Det ar ju alltid bra. Men forsoker med mina Strepsil ett tag till..

Jag har inte sett Emma pa TVA dagar, vi borjar fa abstinens!!!! Ojojoj men imorn minsann 8.00 vid bussen sa ska vi dejta lite eller hur emmsi=)

Vi hors pa tisdagkvall igen!!



PUSS

Sjuk..

Jahaja det var nog precis som jag anade..Vaknade upp imorse med halsont,huvudvark och konstigt ont i nacken..

Idag ska jag tycka synd om mig sjalv...Och gora fragorna i parmen..For det var tydligen fler an jag visste. Jag ar alltid lite optimistisk nar det galler santdar.. Trodde det bara var del 1..En gang i tiden pa hogstadiet gjorde jag ett fysikprov,tyckte det var jattelatt, nar vi fick tillbaks det sag jag att jag hade missat baksidan pa pappret. Var ganska missnojd efter det kan jag saga.

Maste aven packa infor mandag och tisdag. Ska namligen aka till skolans training centre i Collbató. Vet inte riktigt vad som hander dar, men man ska genomga ngn typ av proffessionell utveckling i fyra steg, och det har ar steg ett. Skulle nog varit lite mer sugen om jag va frisk,just nu kanner jag bara for att ligga i sangen...

Image

puss.

Solig lordag..

Efter min ovanligt sena frukost gick jag ut en svang. Tankte lamna tillbaka en sak som jag kopte igar till haret. Det var sa att jag letade efter ngt att ha i haret innan man fonar och gick in pa en frisorsalong. Mannen rekommenderade speciellt en spray som skulle volumeboosta lite. Sedan fragade jag efter vablig harspray, da svarar han att man(killar) inte anvander sant. Och dar stod jag inne pa en herr-friseringssalong. Han borjade forklara sig att alla kan anvanda den har volymsprayen,den ar inte bara till for killar. Hem och sprayade pa, luktade acklig herrparfym om hela mitt har!!! Lite bittert faktiskt. Tur jag hade massa annat att smeta pa over for att dolja lukten ha ha....

Men salongen var saklart stangd idag. Da bestamde jag mig for att promenera pa Passeo de Gracia, en gata som gar parallellt med Rambla Catalunya har uppe. Hade bara sett den ovre delen av den gatan forut och dar fanns det ju mycket fina butiker, men kanns inte som det ar lage att glida in pa Prada eller Gucci for mig precis. Men gatan blev bara battre och battre ju langre jag gick. Solen sken och jag bestamde mig for att satta mig ner pa en uteservering, at en bulle och drack cola, det var jatteskont. Efterat kollade jag runt i lite affarer, sag valdigt manga snygga jeans pa Replay och ett par stovlar som inte vore helt fel fanns det ocksa.

Sedan besokte jag supermercadon for att handla pa mig lite..

Annars har jag haft ont i halsen hela dagen idag. Blev varre nu pa kvallen ocksa.. Gick till ett farmácia och fick ngra halstabletter som jag hoppas ska hjalpa.

Kom hem for en stund sedan. Min lagenhetskompis lagar mat for fullt, och inte vilken mat som helst. Det luktar alltid jattegott. Fick smaka lite idag igen och gott var det. Sjalv hoppade jag in i koket och slangde in en fardiglasagne i micron, den var inte lika god.

Ikvall blir det bara lugnt har hemma for mig. Jag ska forsoka kurera halsen lite.. Och sa tankte jag stada toaletten ocksa eftersom det ar min vecka for det.

Puss


Fiesta..

Igar skulle vi motas upp vid metrostationen Diagonal. Jag var ganska nojd eftersom jag bor precis bredvid den..Men den som jag bor vid visade sig vara en av fyra stationer med samma namn. Med med lite hjalp fran folk pa gatan sa hittade jag tilllslut fram. Ingen var dar sa jag undrade ett tag om jag hade kommit ratt, men prick nio dok Stefan (en tysk kille) upp. Vi vantade daremot ganska lange pa de andra, en halvtimme senare an utsatt tid verkar vara standard, sa nu maste jag ocksa lara mig det.

Vi blev bara sex personer fran klassen, jag trodde att nastan alla skulle med,men det var kul iallafall. En av killarna visste vart restaurangen lag..Trodde vi.. Gick valdigt langt och upp och runt och lalalala...Sa jag och Luis borjade tvivla pa om han ens visste vagen he he. Val pa plats sa var det fullt, men vi fick vanta en halvtimma och sedan skulle det finnas plats. Under tiden hangde vi lite i baren..De hade jattestora saker som skulle vara olglas sa killarna va nog ganska nojda med dessa. Sjalv holl jag mg till vinet i ett vanligt glas.

Maten var riktigt god,det var en mexikansk restaurang sa det blev tacos. Bestalldes in hur manga omgangar som helst, bade mat och dryck. Och runt ett eller tva (??) sa begav vi oss darifran. Emma anslot sig och det var ju uuuunderbart saklart ;) Hittade ett discoteca ngnstans har i stan dar det var bra musik ocksa, jag hade kul! Akte hem nar de stangde, runt sju imorse. SJU, jag har aldrig varit ute sa sent hemma sa idag har jag sovit ganska gott maste jag saga. =)

Gick inte att vanda bilden pa ratt satt....Sahar sag iaf de stora glasen ut=)




Jahaja. OM man skulle ga och ata lite frukost nu da.. Sen gar jag nog ut en svang. En liten fagel viskade ngt i mitt ora om fint vader namligen..Maste kolla vad det ar som hander har utanfor ocksa,ar ngn som sjunger hor jag..

Puss

Sockerberoende..

Idag har jag forst varit i skolan. Efterat gick vi ngra stycken till en bar i narheten for att ata och dricka ngt. Jag drack vitt vin..Det var gott.. Men sa maten..Tog en baguette med bacon. I forsta tuggan kande jag ngt valdigt hart..Och i andra ocksa..Den tredje var inget undantag. Lyfte pa overdelen och kollade vad som egentligen var dar, det var BEN i baconen. USCH sager jag bara. Inte saa gott. Men fick ata brodet med tomat och olja istallet.:)

Sedan skulle vi faxa in ett certificate of arrival till Linkoping. Jag och Luis hittade ett litet internetstalle dar dem gjorde det..Och Emma du hade ju redan forsvunnit men jag foljer med dig nar du gor din=).

Pa vagen hem gick jag forbi en liten salong och laste pa deras skyltar. Om jag fattade ratt sa hade de en metod som gor att man blir av med sitt sockerberoende. Det vore ju ngt for mig...Tycker jag provar olika saker hela tiden. Fick for mig att det ar battre om jag koper ett glasspaket,for da behover jag inte kopa godis hela tiden, utan jag har det dar glasspaketet och ta lite ur varje dag. LITE...MMM det gar inte! Det ar ju redan slut efter en och en halv dag. Sa idag fick jag kopa ett nytt, kopte Carte Dórs temptation for cookies.

Seriost sa tror jag inte att det har ar normalt. Det ar inte bara sa att jag blir sugen pa ngt gott som forut. Utan nu maste jag ha ngt,annars kanns det som jag ska svimma, typ!! Tror jag maste gifta av mig pa ngt satt. Vara utan i tva veckor och sen kanske jag inte ar sugen mer. Men det ar ju svart..

Frukt fungerar faktiskt...Ar nog egentligen basta losningen. Mandarinerna jag kopte har om dagen var goda ocksa. Jaja,jag aterkommer med mer info om min avgiftningsperiod som jag planerar att starta pa mandag (kan ju inte borja nu nar jag har kopt ett nytt glasspaket).

Ikvall ska vi ata middag ute ngnstans klassen och sedan ga ut. Det ska bli roligt! Hoppas pa att fa se ngn bra club eller ngt discoteca nu. Har ju mest blivit barer hittills:)


Mitt nyforvarv i frysen.....

Ar ju sjukt gott...




Har kommer mitt nya liv. Men seriost, hur kul ser det ut med en brocolli????



Ja ja ja, je je je..

Vet inte riktigt vad jag har gjort den har eftermiddagen/kvallen. Det var inte sa mkt att lasa..Kopt skavsarsplatser och mandariner (antligen!!!). Sedan har jag mest suttit har och kollat pa allt som jag missat i bloggvarlden=). Mkt intressant.. Laser saklart mina vanners bloggar, men aven Blondinbella, Anna Hibbs och det ar med lite skam i kroppen som jag namner den sista...Namligen Kissie. Varfor vet jag inte. Hon ar 17, latsas vara ganska dum och skriver inte alls bra..Men jag atervander gang pa gang. Kollade aven Aftonbladet ett bra dag..Ar inte alls uppdaterad har..

Det fulaste man kan skriva pa spanska maste vara skratt. Om jag vill skriva hahahahaha blir det jajajajajaja. Och hehehe blir jejejeje. Och hihi blir jiji. Jag dor!!! Jag ska nog borja skriva sa snart.

De senaste dagarna har jag sett att min utvaxt ar pa g. Det blir ingen skarp rand eftersom jag ar ganska ljus..Men haret blir konstigt mjukt och lite for mkt beige(t) maste jag saga.. Dags for en slingning. Men vagar man gora det har eller?Jag ar sa radd om mitt har...Sa forst maste jag hitta en frisor som ser bra ut. Det har jag iofs redan gjort...Vi var i en galleria veckan innan skolan borjade,dar fanns det en stor salong med manliga(men kvinliga) frisorer. Dessutom ar det valdigt billigt att ga till frisoren har om man jamfor med i Sverige. Har kan man klippa sig och farga for 300 svenska kronor. Det ar bra..Men fragan ar ju om det blir bra. Jaja,det dar far jag nog undersoka....

Nu ska jag lagga mig..Godnatt=)


Aloha..

Idag hade vi tva case i skolan. Forst fick vi satta oss i grupper och ga igenom casen, diskutera och skriva lite. Efter det samlades vi i klassrummet igen och det blev diskussion dar. Tycker fortfarande att det ar svart att hanga med. Men idag sa jag iallafall lite saker under diskussionen. Det jag ar mest orolig for ar om jag har missat att de har sagt en sak..Och sa sager jag det igen. Inte sa latt att hanga med nar det kor pa i 110 ha ha:)

Efter skolan gick jag och Emma till Phonehouse for att kopa nya simkort. Har alldeles for dyra for tillfallet.. Vi koade ett tag, hittade ngt som skulle passa oss..MEN sa fragar hon efter pass. Och hur ofta har man passet i fickan? Det var bara att vanda och ga vidare. Vi far gora en comeback till helgen.

Sedan gick vi och at pa en restaurang. Jag at bolognese och det var lika gott som vanligt..

Sedan behovde vi lite saker infor mandagen och tisdagen. Kul nar det star att man ska ha sportiga klader.. Det var ju inget jag prioriterade i mina 40 kg i vaskan kan jag saga. Gick in pa HM och hittade dte vi skulle ha..Tror vi..Egeneltigen vet vi inte vad det ar men det ska vi nog ta reda pa imorn;)

Nu ska jag ut och handla..Behover frukost ser jag.. Sedan ska jag ta en dusch, satta mig och lasa.. Vi hade egentligen uppgifter som jag gjorde for ngn dag sedan,men fick reda pa att vi inte behovde gora dem..Sa ska lasa igenom alla nya papper som vi fick idag sa jag hanger med lite mer pa vad som hander.

Imorgon har vi contabilidad financiera,det ska bli roligt! Och sa ar det fredag, verkar som vi ska salir. Ga ut.. Men det visar sig..

Puss




Maria: Hej!! Nej det var lite snopet nar man satt dar i shortsen maste jag saga ha ha. Men annars verkar skolan bra tycker jag:) Borjar ni 12e januari? For det ar da vi borjar efter lovet iallafall. Hehe ja,lika bra att vanja sig:)

ErikOskar (Inte min bror,lite kul att det finns tva ErikOskar,men min bror stavar med C, Eric. Sa nu vet ni): Latt att han var 8 KB, dock glomde jag fraga om han skulle ha ett fast BB! Varsagod, jag hade ngra bra faktiskt:)

Mamma: Vad mycket styrelsemoten det ar hela tiden.. Jaja hoppas ni kmr fram till ngt bra. Kul med tema host, da kan du kla ut dig till en lov. ho ho.. Ja, donutsen ar det inget fel pa. Men tycker fortfarande att vafflor med glass pa en glassbar slar allt..Det ska vi ata nar ni kommer:) Papsen kmr va NOJD.

Emma: Det gar inte att kommentera i din blogg..Det star att jag skriver fel "kod"..Provat flera ganger nu..Nej jag vet.. Men har hort att glass ar ganska nyttigt..Speciellt med kolasas...MM saaaatt... Nu ska jag nog ner och handla lite pa snabbkopet.. Imorn maste vi luska lite i vad det ar som hander...Och the dresscode haha....



Regn..

Ja ni laste ratt. Ikvall sprang jag ner for trapporna och ut pa gatan i mina sma shorts..Fick vanda ganska snabbt for det regnade. Pa med jeans och fram med paraplyet. Åkte ngt som liknar tunnelbanan ner mot torget, var lite tidig och da hander det alltid konstiga saker. Idag kom en man fran Marocko fram, han hade lite daligt med tander men sag jatteglad ut iallafall. Han stod och pratade med mig ganska lange..Men tillslut kanner jag att det kanns lite sadar, han vill ha mitt nummer och sager att han vill bli min kompis (hoppsan hoppsan). Da ar det bra att se lite utlandsk ut och latsas att man inte forstar spraket. Som tur var kom Emma och jag kunde ga ivag utan daligt samvete. :)

Sedan strosade vi runt och letade efter skor. Jag hittade ett par faktiskt.. Ganska fina tycker jag. Emma berattade ocksa for mig att vi maste kopa kostym nu. Det ar obligatoriskt att ha det pa vissa tillfallen..Det hade dem tydligen sagt idag(kolla vad mkt jag forstar....). Sa det far vi leta efter i helgen da.

Efter ett tag blev vi lite fikasugna. Men nar vi letar efter ett café sa ser vi bara barer. Och nar vi letar efter roliga barer pa natterna sa hittar vi bara caféer. Jag undrar varfor det ar sa. Tillslut hittade vi iallafall Bocatta som har mest baguetter men aven lite donuts. Det smakade bra.

Promenerade nyss hem. Gick forbi Häagen Dazs och kopte med mig ett paket hem. Sa nu ska jag ta en dusch och sen njuta av lite glassss.:)

Hasta manana!!

Regler..

Idag hade vi ngt som hette Introduccion del programa. Vi fick presentera oss igen, sist var det ju lite svart att halla reda pa alla nar vi satt tre klasser i aulan... Men nu vet jag liiite mer, till exempel vilka som gar i min klass. Det var inte lika manga spanjorer som jag trodde, de flesta fran sydamerika tror jag. Vi ar bara tre tjejer..Och en av dessa heter Sara..Har ALLTID varit fler an jag som heter Sara,vart jag an kmr. Tillochmed i lagenheten jag bor i nu he he...Vore kanske lite annorlunda om jag hette ngt mer originellt som Bernandte eller Torhild...

Gick igenom lite av varje. Daribland regler pa skolan..Plotsligt ser jag pa PP:n "Prohibido usar pantalones cortas". Forbjudet att bara korta byxor. Och dar sitter jag, i mina ja  -korta byxor. Men hur kul ar det att ga i jeans i varmen? Pratade med en kille utanfor och pekade lite pa mina byxor, men han sa att det bara gallde killar. Men det tror jag inte, tittade mig omkring lite extra under dagen och sag att faktiskt alla tacker hela benen. Pratade med Emma efter skoldagen och hon hade ocksa fatt bita i det sura applet da det tydligen inte ar okej att ha pa sig sandaler.

Efter skolan stannade jag kvar och pratade lite utanfor.  Nar vi skulle ga hem blev det dock lite svarare. De dar kindpussarna alltsa, jag kommer inte att vanja mig vid dem! Tror jag ar for svensk for den dar vardagliga narheten och foredrar nog att ta i hand. Dessutom blev jag lite yr nar en bara pussade en gang. Men han forklarade att i Mexico ger man bara en puss. Dar stod jag och pussade puss nummer 2 ratt ut i luften liksom JAHAAA OJDA.

Till imorgon har jag tva case att lasa. Det ar ganska mycket text, sa tog ratt lang tid att lasa igenom det forsta. Nu ska jag ga pa det andra tankte jag..

Om ngn timme blir det en tur pa stan med Emma ocksa. Nu nar vi inte far ha vara klader maste vi ju ut och kolla vad det finns for alternativ ;) Jag behover en vackarklocka ocksa ja...

Jag har testat ngt nytt...Namligen kycklingkorv. Det var val inte supergott, men funkar faktiskt precis som vanlig korv..Men har hort att det ska vara lite nyttigare.

Puss


Dag tva..

Jag ar den varsta tidspessimisten som finns.  Aven om jag vet att det har precis 12 minuter att ga till skolan fran mig sa kanner jag att jag maste ga kvart i nio (vi borjar halv tio). Varfor vet jag inte, men det har har nog alltid varit mitt lilla problem. Vet ju att jag i vilket fall som helst kommer att fa sitta och vanta. Men genom alla mina ar i skolan har det alltid funnits liksasinnade sa jag far ju sallskap iallafall ;).

Hade last ett praktikfall tills idag. Om en besin-jatte,trodde jag. Visade sig att alla pa finansieringsinriktningen hade fatt fel papper (och darfor last FEL case). Jag hade tillochmed gjort en nogrann utrakning pa lite siffror. TRAKIGT. Lararen pratade valdigt fort idag. Aven om jag verkligen inte forstar allt sa gar det om man hor olika delar,varre att forsoka fa ihop en bra mening som tillochmed skulle vara svar att saga pa svenska.

Vi slutade halv tva och da var det riktigt varmt ute. Njot lite och gick forbi Sephora for att kopa bodylotion och basecoat till naglarna. Fanns massa olika lotions sa jag stannade och luktade ett bra tag innan jag kunde bestamma mig.

Gick forbi snabbkopet ocksa. Kopte lite av varje, testar att kopa tva krossadetomat-burkar denna gang for att oka oddsen for bitar. Sa nu far vi se om jag har turen med mig...Men det far bli sen. Hade ju kvar min sas av passerade tomater som fick bli dagens lunch.

Idag fick vi aven papper till ett annat amne, Contabilidad financiera. Det verkar kul!!  Har suttit pa rummet och raknat nu ett tag. Nu ska jag lasa igenom ett annat hafte ocksa.

PS. Idag upptackte vi cafeterian pa skolan. Dar fanns det manga godsaker kan jag saga:)
 

Puss




Clara: Hej!!! Haha det finns verkligen hur manga sorter som helst. Men vad man an koper sa verkar det bli fel. Nu har jag iaf kopt tva olika burkar,sa ngn kanske kan fungera:) Hoppas det gar bra i Linkoping med plugget och allt runtomkring. Kramar fran mig

Pap: Hejdu!! Jag har det faktiskt bra o inte ganska okej!!. Trakigt med host o vinter tycker jag.. Jag vill inte ha ngn sno. Men sa har den har arstiden sina ljuspunkter ja...Tillexempel min fodelsedag=) Och julafton saklart. Men har jag garna 25 grader i ngra veckor till.

Hur svart kan det vara?

Jag gick val ut runt fem...Eller kanske sex. Runt torget och in pa massa sma tvargator. Hittade verkligen ingen kalender som motsvarade det jag ville ha. Blev ganska bitter och satt mig ner pa ngt mysigt stalle dar de hade fullkornsbrod (!!!),det var riktigt gott med en lite nyttigare ost och skink-macka.

Efter mackan bestamde jag mig for att ga tillbaka till motellet som vi har bott pa for att fraga om de har hittat ngn kalender. SA mycket gillade jag mig gamla. Men neeeej. Da blev jag mer bitter an nansin och kande att jag var hungrig igen och att en svimning skulle kunna smyga sig pa. Men dont you worry mamma, for har finns det sota saker att tillgodose sig SNABBT. Hoppade in pa en glassbar jag har besokt forut och bestallde vit choklad och melon. Efter det madde jag som en prinsessa igen.

Kalenderjakten slutade iallafall med att jag kopte en ful en. Glimmar i guld och kanns lite for mycket zigenare. Men man far val ta det som bjuds som det heter.







Sedan gick jag hem. Blev mat for en timma sedan, valdigt sent for att vara mig (och for att vara svensk). En av tjejerna jag bor med lagade varsta fina och fargglada wooken. Hon fragade om jag ville prova lite, men varnade mig med att den var valdigt "picante"(stark). HO HO tankte jag och stoppade i mig en full sked,kande inte sa mkt forst. Men sen, efter ngra sekunder brann det i munnen. Men jag tror att det var ganska gott. Jag fragade INTE om hon ville smaka mina makaroner med passerade tomater...

Krossade tomater ar lite svart har. Hittills har jag inte hittat ngt som motsvarar vara dar hemma. Bara passerade,och det blir inte sa gott kan jag meddela.

Ska bli battre pa matlagningen har. Hade min kock-tid i Linkoping faktiskt, receptbok och ett egetskrivet hafte med olika recept fran mamma och internet. Tyckte det var ganska kul ett tag ocksa,plus att det var lite roligare att laga nar man var tva som at. Har kanns det lite svarare att hitta ratt mat ocksa, se bara pa tomatsasen liksom. Men ska botanisera lite mer bland hyllorna i dagarna tror jag. Min del i kylskapet ar inte sa mkt att skryta om for tillfallet.

Nu ska jag ga vidare. Lasa lite i min Veckorevy fran Sverige innan jag somnar.

Hade bra vi hors imorn.

Forsta skoldagen..

Motte upp Emma i korset for att ga tillsammans till skolan. Visste inte riktigt hur vi skulle gora, men gick iallafall upp till aulan pa en gang. Sag ganska mycket manniskor som sag europeiska ut, men de hade varit pa introduktionen for de som ska lasa pa engelska.

Alla programmen var samlade i en och samma aula, de som ska lasa HR, marketing och finance. Vi var inte sa manga som jag hade forvantat mig. Det var flest tjejer faktiskt, och de flesta skulle lasa marknadsforing enligt en OH-bild...

Borjade med att vi skulle presentera oss en och en, namn, ursprung och vilken master man ska ta och vilka lander man hade bott i under en tvamandersperiod eller mer. "Hola, me llamo Sara y soy de Suecia. Voy a estudiar en el programa de finanzas y solo he vivido en Suecia...."  Vissa hade bott i flera olika lander, mycket USA faktiskt. Men de flesta var fran Sydamerika eller Spanien. Lite underrepresenterat fran norra europa maste jag saga...

Fick med oss en stor parm hem med information om skolan och ett praktikfall att lasa igenom till imorgon. Har last en del nu, men det ar svart att veta vad som forvantas av en. Bara man far forsta gangen avklarad sa brukar sadant reda ut sig. Battre att gora for mycket an for lite, sa jag ska nog lasa praktikfallet ikvall igen.

Kan ju garanterat saga att jag inte forstod allt som sades under den har formiddagen. Men det ar ocksa en vanesak som kommer att bli battre med tiden. I ovrigt kanner jag mig glad over att forsta dagen ar gjord. Det har kommer att bli en spannande tid, jag ar valdigt forvantansfull samtidigt som det har kommer att bli den storsta utmaningen jag nagonsin tagit mig an.

Bild pa skolan.




Jag som hade varit sa duktig och kopt med mig en BRA kalender hit. Men nu ar den borta...Sag den sist pa motellet men nu kan jag inte hitta den alls. Har letat igenom rummet har och den ar forsvunnen. Darfor maste jag ut pa stan om ett tag for att skaffa en ny. Lite tråkigt..For jag har hoga kalender-krav.. Sidstorlek, utseende, antal dagar pa en sida.....MM sa ar det... Ska aven forsoka hitta en vackarklocka, litar inte riktigt pa mitt mobilalarm som tycks gora lite som det vill.


Ulrika: Hej pa dig!!Vad kul att du kollar har nu ocksa. OO va kul med prinsesskalas!! Klart det ska vara rosa,annars ar det inte ett akta prinsess-tema:) Kan tanka mig att Anna ar laddad infor kalaset (det skulle nog jag med vara). Det ska jag gora, annu har jag inte stott pa ngn nyckelpiga. Peppar, peppar... Ha det sa bra och halsa hela familjen!!  Kramar fran mig


Ar det har normalt?

Duvmatning pa Plaza Catalunya, hela familjen ar samlad. Duvorna ater nastan upp barnet, men pappan verkar ju nojd! Fick smyga ganska mkt for att fa till denna paparazzibild ska ni veta:)



Pa eftermiddagen gick jag ut en svang. Inte for att jag ville egentligen,utan mest for att jag borde. Sol, varme och min sista dag innan skolan borjar. Promenerade ner mot torget, pa vagen kopte jag en strips pa donken,gott i varmen... Satt att tag och kollade pa manniskor som gick forbi. Forundrades over duv-familjen och trodde att jag hade det ganska bra. Mitt i samtalet med Emma upptacker jag att jag sitter i ett myrbo.PANIK. Kunde ju forst in forsta varfor det var helt tomt pa stenen, perfekt i solen och allt. Men folk satt och trangdes pa andra stallen. Kanske borde anat lite orad mmmm.....Sopade bort myrorna och hallde ut ngra fran skorna med. Usch.

Har alltid varit ganska radd for smakryp. Min pappa vet..Och han har forsokt lara mig at bli van med djuren sedan ja var liten. Nu kan jag klara av lite myror, och spindlar ar jag faktsitk inte ens radd for. Men nyckelpigor -det finns inget som skrammer mig sa mycket som en nyckelpiga. Speciellt nar de faller ut vingarna och ska flyga. Jag far panik. Undrar om det finns nyckelpigor har? Inte sett ngn iaf.

Efter myr-boet var jag ju tvungen att dampa chocken med ngt gott. Gick in pa ett café som heter Zurich och tog med mig cola och en muffins. Denna gangen slog jag mig ner dar det fanns mycket folk. Battre lite trangsel an myrbo.

Lite senare gick jag hem. Fick hjalp med att satta upp min foto-tavla som jag har fatt som valkomstpresent har.. Men finns fortfarande ett tomrum. Nu hanger den iaf pa plats, men med en ram tom. Ska skriva ut sma-bilder som ska in i den sista ramen sen. Typisk sak som jag aldrig kmr att gora men....

Pa sondagar ar allt stangt har. Men jag lyckades hitta en liten hindu-affar iallafall. Val dar sa glomde jag bort allt viktigt som jag hade gatt dit for.  Istallet lastar jag ner chips och en kakpaket i korgen. Sa jag fick helt enkelt vara utan den pastasas som jag skulle ha kopt, istallet fick jag ata potatis och korv -idag igen.Men tycker det ar gott,sa annu har jag inte trottnat.

Bara lugnt ikvall,ska ga och satta mig framfor tvn. Men knappt sa ja tors,det ar SA tyst har hemma helatiden, undrar om ngn ar har?

Imorgon borjar skolan! Mer update da alltsa.

Puss.

Bilder..

Fran mina forsta dagar. Det var roliga, fullspackade och helt sjukt stressiga dagar. Men nar boendet var hittat sa kunde vi slappna av lite.

Pa hotellet i sthlm dagen innan jag skulle aka.



Varat rum pa motellet. Skont att fa eget da vi trodde att vi skulle dela med tio andra. Hatkarlek till den platsen alltsa... Forbannade pa natterna nar folk borjade fona haret klockan fem och vi skulle upp o leta boende dagen efter. Men enda skont nere i baren om kvallarna OM man ar ledig dagen darpa. En comeback ar given


Redo for en jobbig dag..Dryga telefonsamtal och LANGA promenader till olika adresser. Detta var tredje dagen,samma dag som jag tittade pa lagenheten jag bor i nu:).



Varan basta van kartan....Den ar sliten nu




Plaza Catalunya...







Saaa. Nu ska jag nog ta tag i mig sjalv och ga utanfor dorren for lite frisk luft. Inte for att den ar sa friskt, mest avgaser och smuts tror jag. Men det som inte dodar hardar har jag minsann hort.

Forresten at jag Bigmac igar pa donken. Inte alls sa gott som jag minns det, vilken tur for mig.








Det artar sig..

Vi borjar komma in i det spanska lunket. Har insett att vi inte kan ses klockan sju pa stan och boja kvallen. Igar traffades vi tio och det kanns ju ganska sent om jag far saga mitt. Emma har borjat ata som en spansk ocksa,pa de ratta tiderna. Middagen ar inte klockan sju har, utan snarare tio. Konstigt tycker jag. Men idag har jag varit ganska duktig, at frukost alldeles nyss faktiskt och klockan ar tva. Nu borde jag val ha forskjutit hela dagen.

Igar var jag trott. Alldeles for trott, men upptackte det inte forran pa irish puben. Har inte sovit pa tva natter och det hade nog sina konsekvenser. Nu vet jag iallafall varfor. Kan se ett monster, varje gang vi har atit pita pa natten har jag inte kunnat sova alls. Sa igar hoppade jag pitan och kunde sova gott! Akte iallafall hem valdigt tidigt, lite trakig var jag nog. Emma akte vidare mot klubbarna pa stranden dar en annan klasskompis fran Linkoping var.

Sitter har och hets-ater Bimbodrod med ost. Det ar sa himlaaaa gott.


Jaja...Nu ska jag borsta tanderna. Vi hors sen.


Anders, Gunilla, Emily och Farmor: HEJ! Vad kul att ni har hittat hit. Jag ska jobba pa den balansen, men tror det lugnar ner sig lite nu i veckan nar skolan borjar. Ser fram emot ditt besok ocksa farmor, da blir det tapas och kanske lite spansk kultur :)

Emma Snickars..

Glomde ju nastan:

Pa Pitahouse i natt:

Emma: Men det har ar ju en maltid.

Hahahahaha.

Och hon fortsatter; Den innehaller ju allt, sallad, kott, kolhydrater.....

Men sasen daaa?? Vafan colo (hur stavas det) sager jag bara=).


Emma ar en rolig tjej som jag tycker om. Vi ar egentligen valdigt olika men det ar nog bara bra.Jag ar glad att Emma ar har i Barcelona med mig =)

Vi har sett mkt underligt dessa dagar. Det ar hett med ryggsack, tillochmed pa krogen. Och da ska vi inte tala om magvaskan...Vi gjorde en liten prognos och kom fram till att den kmr SLA HART nasta ar har i stan.

Nu ska jag fortsatta prata med....tadammmm...EMMA pa msn. Dagens stora Ilandsproblem,ska vi ga ut eller ej?



Jag overlevde..

Jag ar inte den som provar och ar nyfiken pa mat. Jag ater det jag vet vad det ar och det som inte ser konstigt ut. Idag stalldes jag infor ngt som kan liknas vid en utmaning. Middagen dukades fram och man forvantas smaka av allt..Det gjorde jag ocksa, allt utom oliverna. Men kudnde skylla pa att vi har likadana hemma i Sverige och att de inte ar ngn favorit... Daremot gillade jag skinkan och tortillan. Sushi var faktiskt ocksa ganska gott. Far tacka koreanskan och lagenhetsagarens mamma (som hade gjort tortillan, han kom inte undan nar jag fragade om han hade kopt eller lagat sjalv)=).





Ikvall vet jag inte vad som hander. Jag kanner att det antingen ar svart eller vitt, en hemmakvall eller la discoteca. Vi har ju inte hittat ngt jattebra stalle an sa vi borde kanske leta:).Bra skal det.

Ha en bra lordag!!!

Borde man ha angest?

Vin varje dag,. Men faktsikt inte sa mkt som hemma. Igar bara en glas,det ar ju verkligen att tomar algo. Nar detta uttryck oversatts till svenska kan det nog latt missforstas. Ta nagot. Later ju lite knarkigt maste jag saga.

Igar motte jag iaf upp Emma vid Plaza Catalunya. Vi strosade lite pa Zara och i andra affarer. Allt ar oppet sa sent har,klockan var liksom nio halloo. Bestamde oss sen for att ga vidare mot granderna och de mysiga pubarna. Jag var saa hungrig som vanligt.. Hittade dock ingen mysig bar med tapas. Fick noja mig med ett litet ror Pringles. Kom tillslut fram till en irlandsk pub dar de spelade musik som vi kande igen for forsta ggn under den har vistelsen.

Kopte ett glas vin,kostar typ 20 svenska kronor, nojd over det kmr jag vara i ett ar. Nar man hade kopt ett glas kom det andra gratis,sa det var ju bra maste jag saga.. Traffade pa en svensk som numera bodde i London, hans australiensiska flickvan och lite random people. Pratade ett tag och vi ett blev jag och Emma hungriga igen.

Det stavas PITA HOUSE. Var dar natten innan ocksa och avnjot en pita. Kostar 25 svenska kroner med falafel i.. Men jag foredrar nog kyckling,kostar lite mer men fortfarande valdigt billigt. Plus att man far lagga pa tillbehoren sjalv med, MYCKET SAS!!! Det var gott.








Sedan sa jag hejda till Emma och hoppade in i en taxi som tog mig till min gata. Mycket taxi har,men det ar det faktiskt vart. Aven om 20 minuters gangvag inte ar langt sa ar det nog inte det roligase mitt pa natten.

Nu bjuds det pa mat har i lgh. En av tjejerna lagar till oss. Tror det blir ngt asiatiskt,luktar gott iaf!


PUSS

Frestelser..

Jag orkar inte!!!! Kan inte ga en tur pa stan utan att bli sugen pa bade det ena och det andra.

Idag har jag letat efter en skomakare i tre timmar. Ville klacka om mina svarta pumps da jag har gatt pa spikar i ngra dagar... Fragade efter skomakare i flera skoaffarer men ingen visste. Zapatera??? Sa jag flera ganger. Men efter tjugo forsok andrade jag till Zapatero. Och daaaa ni. Da fick jag en korrekt vagvisning raka vagen till en skomakare. Kostade bara 4 euro for en omklackning och han gjorde det pa tva minuter. Sa nu var det avklarat.

Men sa till frestelserna pa vagen. Haagen Dazs. Vafflor. Kulglass. Kolasas. Behover jag saga mer? Satt mig pa deras mysiga fik och fick en av mina basta smakupplevlser hittills. Sjukt gott var det....Och sott.







Annat som man kan bli sugen pa ar ju shopping saklart. Zara har mkt fint, kunde inte halla mig fran att ga in idag ocksa. Men jag hittade faktiskt en NY Zara som jag inte hade besokt innan. Kom ut med en beige klanning/tunika for gravida kvinnor. Men den va fin aven fast jag inte ar sa varst gravid.

United colors of benetton fick sig ocksa ett besok. Dar fanns det ocksa mycket fint. Kopte en ljusbla skjorta som jag tycker ar valdigt fin. Sag aven en SNYGG kjol och en fin vaska som jag maste fundera lite pa......

Ngt som ar jobbigt ar att mitt VISA-kort knappt fungerar. Chippet ar trasigt och har varit det ett tag...Leder till att jag maste ta ut pengar hela tiden och inte kan handla med kort da affarerna vill ha chippet. Sa Emma,jag vill nog ocksa skaffa ett spanskt kort nu......

Nu gor jag ett nytt tvattforsok. Sara (som ocksa bor i lagenheten) hjalpte mig. Jag hade tydligen tryckt pa ngt torkningsprorgram sist,ingen tvatt alltsa. Men nu ar jag nog pa ratt vag :)

Ikvall ska jag nog traffa Emmsi och kanske Luis for att tomar algo. Inte sa sugen pa vin dock,men cola ar ju gott.

Hajde vi hors snart! Visst ar jag ganska duktig med uppdateringarna nu?


Mamma: Ja den hanger med. Star sa fint har i rummet... Jag hade tydligen pa ett torkningsprogram,men nu fick jag hjalp sa borde ga vagen! Nej kladerna hade inte krympt,inte vad jag kan se iaf:)

Sa har bor jag..

Nu kmr bilder pa mitt boende.

Hallen,ser ut som ngt fran en dusch,men det ar "fonster" till koket.



Koket. Gasspisen ar som vanligt pa plats har i sydeuropa.



Lite hall och lite vardagsrum


Vardagsrum


Vardagsrum



Mitt rum









ENJOY!!!! Mer bilder ikvall eller imorn.


PS: Jag misslyckades med tvatten. Oppnade luckan, allt var torrt och kokhett(????) men inget var rent. AAAHHHHHH. Jag far val vanta tills ngn har hemma kan hjalpa mig. Men hur svart kan det va?

Hej hej da..

Turistbaren..

Igar drog jag pa mig klackarna. Mest for att kompensera mitt risiga har. Bitter nar jag markte att jag hade glomt min spray i Emmas vaska, da var det inte ens ngn ide att torka haret. Blott har i en knut, ni kan ju tro att jag kande mig HET.

Ar ju lite jobbigt att ga i klackisar maste jag saga. Sa bestamde mig for att ta tunnelbanan. Val dar nere med biljetten i handen borjar jag ana lite orad... Ser ingen gron linje som jag vet att jag ska aka med. Fragar en info-man och han svarar att jag maste ga ut och upp ur tunneln. Gar ut och fortsatter ga, men ser ingen till tunnel!!! Slutar med att jag gar hela vagen till Plaza Catalunya och tar tunnelbanan dar ifran (en station) till Liceu dar jag mote upp Emma.

Vi gick forst till ngn liten bar dar vi var nastan ensamma. Fortsatte till en dar det var lite mer folk och sjukt ackliga drinkar med mer sprit an annat. Jag tycker inte ens om sprit och kanske dumt att lara sig dricka drinkar i Spanien... Sedan kikade vi in pa motellet for att se om ngra vi hade traffat forut var dar,men inte. Sa vi fortsatte till turistbaren dar det var ganska skont:).

Hungriga var vi runt ett. Blev en pita med kyckling for mig,smakade bra. Taxin hem och trodde jag skulle somna pa direkten,men naaaa. Jag tror inte ens jag somnade,kollat pa klockan hela natten. Kan man va for trott for att somna?

Gick iallafall upp for en kvart sen eller ngt. Verkar vara ganska tomt i lagenheten. Men fick nyss sms om att vi ska ata mat tillsammans har hemma imorn klockan tva,trevligt med lite gathering:).

Haller pa och tvattar. Lite orolig ar jag....Program och grader var redan installt som jag ville ha det. Men sa fanns det en till sak med alternativ som stod pa noll. Jag har ingen aning vad det ar fornat...Men chansade och tryckte in 30? Maste val va battre med lagt an hogt? Aterstar att se om jag har ngra klader kvar efter detta..

Igar motte jag forresten lgh-agern i trapphuset. Han hade kopt en stor ram till mej dar man far plats med flera foton. Namnde att jag hade lite kort med mig..Men jag menade ju bara att jag skulle stalla dom pa skrivbordet...Men det var snallt.

Idag vet jag inte vad som hander. Ska iaf vanta pa tvatten till att borja med.:) Och kanske ta lite kort har hemma.

Fylla kylen..

maste jag gora i dagarna. Just nu har jag bara mina favoriter: Skogsbarsyogurt, juice, skrattandekon-ost, kakor och en kitkat. Kanns som det fattas lite i matvag.Men det far fyllas pa sa smaningom.

Marker att jag skriver utan åäö nu..Aven fast jag har de bokstaverna pa mitt tangentbord..Tror jag blev van av datorerna pa motellet och pa andra internetstallen. Sa lika bra jag struntar i dem framover med da.

Har sovit riktigt gott inatt!! Gick upp och duschade kring tio och nu sitter jag har klar for avfard. Ska mota Emma klockan tolv pa Plaza Catalunya. Vi ska ta en liten tur.. Jag skulle vilja leta upp en skomakare ocksa,behover klacka om mina pumps. Men har inte sett ngn annu..

Annars verkar det tomt har hemma. Ska ta en till macka sen gar jag nog ut:).


Hasta luego




Broder: Jaaa det ar det. Jatteskont.... Har en idé om vad du o dina kompisar ska gora nasta sommar,ni skulle trivas pa motellet jag bodde pa...2 liter ol kostar 3 euro.......Jassa,men hur kanns de annars da?Trivs du? //Syster


Antligen kulglass!

Idag har vi hangt pa Kabul(motellet). Dar var det mkt folk som under de dagarna vi bodde dar. Har last in mina vaskor i deras bagagerum sa att jag kan gora ngt av den har dagen ocksa. Emma drog nyss.. Hon uppdaterar nog snart sin blogg sa ni far kolla i hennes:). Jag blev kvar ett tag till, malade naglarna tva ganger omen det slutade med helt omalade naglar.Jaja.

Var nyss ute och at med tva kanadensare, vi at pa ett stalle som den ena killen hade besokt forut. Och han hade ratt, var riktigt god mat! Jag at grillspett, ngt som liknade potatisgratang och lite gronsaker. Tycker de e askul att hora amerikanska...For dem sager verkligen Maaaan, you know what I sayyiiin och fucking gooood man. De gick vidare for att kolla Sagrada familia och Gaudiparken,men da jag redan har turistat har sa bestamde jag mig for ett internetcafe istallet.

Pa vagen hit hittade jag KULGLASS. Som jag har langtat. Emma vet:). Finns visserligen i varje gatuhorn. Men varje kvall nar vi har varit ute och gatt har jag blivit sugen och inte hittat ngn glassbar,har alltid slutat med en sandwich eller ngt. Sa nu ska ni veta att jag var NOJD med en dulce de leche-kula och en vit choklad.

Sitter mest och vantar pa att klockan ska bli sex. Eller halv..Ska aka taxi till adressen, har alldeles for mkt bagage for att kunna aka metron eller ga. Ser ut som en riktig packasna. Men taxi ar bra har,billigt! Men inte nar man har hundra vaskor, man betalar extra for vikten.

Nu har alltsa jag och Emma sarat pa oss for forsta gangen under den har vistelsen. Har varit har i mer an en vecka nu och vi har ju gjort allt ihop hela tiden. Lite orolig for hur jag ska klara mig med att hitta. Jag har JORDENS samsta lokalsinne. Pa min uppkorning korde jag fel i Koping, eller fel blev dte inte, men en omvag pa tio minuter. Tur jag klarade mig iallafall va. Jaja, Emma ar iallafall en levande karta. Jag vet aldrig vart vi ar, om vi ska uppat eller nerat...Men det loser val sig det med. Som tur ar kmr jag ju traffa emmsi har enda!!Vi ska ju ga pa samma skolaaaa halaaa.

Lite pirrigt att flytta in idag. Men ska bli skont att packa upp alla saker. Har bott i resvaskan i over en vecka nu ju. Ska bo in mig i ngra dagar nu,sen pa mandag borjar ju skolan ocksa. Nastan sa man har glomt bort den,har varit sa mkt runt omkring hela tiden.


Mamma: Bilder kommer. Men jag har ju inte fatt upp min egen dator an....

Hasta luego

Sara