Njuter till fullo..

av mitt jullov.

Julen var bra och spenderades här hemma med kusiner och Vladimir. Gillar inte julmat(som jag säkrt skrivit hundra ggr....) men slank ner LITE endå. Fina julklappar,älskar det!!!:) Är som ett barn,jag vet....Men det är ju så spännande....

På juldagen blev det fest hos Ika med alla gamla godingar. Vi drog vidare till hantis ganska tidigt i oro för att inte komma in. Väl där hade vi nog kunnat komma en timma eller två senare. Kvällen var iallafall bra, dansade och drack nån drink. Var packat med folk och tillslut tröttnade jag o Felicia. Hungriga. Pizzan tar minst en kvart att få. På andra sidan gatan stod räddningen - en korvgubbe. "En korv tack", sa jag. Ser hur han börjar fixa och dona med värsta tjockkorven. Ok..Tänkte jag. Får väl gå. "30 kronor" säger han sedan och räcker den store mot mig. VAAAA tänkte jag. En korv för trettio. Missnöjd stod jag där med mina tior i händerna. Någon bakom mig i kön blev stressad av mig seghet och erbjöd sig att betala min korv om jag kunde skynda mig. Och visst skyndade jag mig därifrån, hem till sängen.

Dagen därpå stod egentligen den årliga släktträffen  med julbord på schemat. Men jag och mamma trotsade. Vi har faktikst aldrig fått gå på mellandagsrean på annandagen pga den. Åkte till Västerås. frid och fröjd enda tills vi såg allt folk. Västa inne på Ginatricot.. herregud. Det låg kläder på hela golvet och folk slet i allt de såg. Vi gick inte ens in. Var nog inte så kul med rea iallafall. Åkte hem tomhänta.

....För att sedan ångra mig. Idag blev det en trip tillbaka för att köpa en klänning som jag hade spanat på lite dagen innan. Typiskt mig att vela. SNYGG är den iallafall tycker jag:)

Har gjort gino till familjen, fruktsallad gratinerad med vit choklad. Var uppskattat:)

Nu ska jag gå ner till mamsen för att spela lite D´Jay som hela familjen fick i julklapp av tomten.

MEN....Vladimir saknas här hemma..Miss youuuuu:)!!!

Pannkakor och smyg..

Idag har jag pluggat. Till lunch gjorde vi pannkakor. Jag tog med mig några in i datarummet, sa till Vladimir "Lämna typ två stycken till mig,ok?"  "Ja", fick jag till svar. När jag kommer ut fem minuter senare är alla pannkakorna borta.
"Men va???!! Var är mina pannkakor???"
"......Oj...Förlåt..Jag pratade i telefon, och tänkte inte så mycket, åt liksom bara upp alla...Förlåt"

Hahah jag har världens sötaste kille tycker jag. Straffet blev ett presentkort på Konsum till mig. Vi har för vana att runt klockan sex alltid ta en promenad till Konsum och köpa "något gott". För det är vi värda. Tycker vi alltid. Varför vet vi inte. Det pratar vi inte om. Chokladwaffers och vit choklad med krisp denna gång.

Måste börja äta mer frukt. Det godaste jag vet, nästan. Speciellt äpplen och päron. Synd att det är just de frukterna som jag är mest allergisk mot. Men det gör inget, har jag tandkräm och en tandborste till hands så går det. Äter upp jättefort,innan det börjar klia i halsen, och skyndar in på toan för att borsta hela munnen.Detta sker bakom stängda dörrar, i smyg,  men fungerar kanske inte när man är ute bland folk. Får hålla mig till apelsiner, mandariner, satsumas och clementiner då.

Idag gjorde jag rent spisen. Första gången på ett halvår typ. Ni kan ju tänka er hur den såg ut. Mamma fick en chock. Beror inte på lathet, utan bara det faktum att JIF-köksrengöring är tom. Fick ta diskmedel och svamp,gick ju det med. Man kan se att spisen faktikst är vit igen.

Godnatt!


Joooo...

Låååång dag som började redan klockan halv sju imorse, med uppstigning alltså. Var i skolan till åtta då slutseminariet började. Gick bra men var så himla segt efter att man hade gjort sitt,fem timmar typ. Och vi var först. Firade med lasagne från restaurangen i Key efteråt. Fortfarande ångest över 57 kronor..............Tur att jag lassade på massa kikärtor i plastburken. Fick ju lite mer för pengarna då. Och Om jag åt upp det är en annan femma..

Efteråt var det dags för bankning. Var lite segt eftersom att allt inte fanns där det skulle och excel hängde sig hela tiden. Men efter ca två timmar gick jag leende ut i baljan och köpte mig en delikatoboll:).

Väl hemma fick jag träningsverk i benen och hela kroppen. Precis som jag alltid brukar få efter att jag skrivit en tenta.Vi har spekulerat fram o tillbaka kring det här och kommit fram till att det nog är ngn typ av stress somlämnar kroppen. Enda skillnaden nu var ju att jag faktikt inte hade gjort ngn tenta. Inte föränn på fredag... Ska stretcha benen. Konstigt symptom....? Det KAN liksom inte vara träningverk,för jag har tagit tvåveckorsuppehåll, och växtverk känns ju inte heller aktuellt.

Blev plugg tills Ugly Betty började.

Nu ska jag sova! Ska försöka hitta ngn stretchig ställning så att "träningsverken" lindras..... Pussss

Ny vecka..

nya möjligheter?

Trött. Vladimir vaknade genomförkyld imorse stackaren. Tidigt dessutom,han skulle iväg till Norrköping med sju-bussen...Kändes som en riktig sommorgon att få ligga kvar en timma till efter att han gått, till åtta. Nu är det bara en tidsfråga innan jag också börjar nysa. Behöver exberitox..Och echinagard(?)..Och halstabletter..Och nässpray..Hej hypokondriker-sara!

Ska träffa min grupp klockan ett för att förbereda muntlig presentation och opposition på ett arbete.

Blir fortfarande förvånad varje gång jag ser mig själv i spegeln,nästan så att jag får gå tillbaka och kolla igen liksom....:)

I veckan väntar presentation av projektarbetet, bankning samt budgetuppföljning med LIUtröjan.. Och sist men INTE minst; tentaplugg och statistiktenta på fredag.

Längtar tills fredag klockan 18.00. Då har jag jullov! Morgonen därpå sätter vi oss på tåget för att åka hem till Köping:). Men det är då det...NU ska jag få en god START på en ny vecka...Med start och yogurt hoho. Fyndigt va?!:)

Puss.

OOOHHJ..

sist var det pagen till öronen. Nu ännu en ändring.. Jag tröttnar så himla fort på saker och ting (speciellt håret) nu för tiden. Annat var det för ngra år sedan då jag ALDRIG skulle göra ngt med mitt långa, ljusa hår.

Har iallafall varit hos frissan imorse och färgat brunt... Ovant,men lär ju vänja mig:)..Lite kul med en ändring iallafall..!Hoppas att det kmr hålla sig som det ser ut nu..Lite kopparfärg också.. Inte bra om det mattas av..

Ha en fortsatt trevlig helg! Nu ska jag gå och spegla mig...

Lucia..

Vi är så dåliga. Skulle upp 06.30 för att se lucia på tv. Vaknade vid 8. Minns inte ens att jag stängde av väckarklockan..

Ska iväg om en halvtimma. Har läst igenom vår rapport,ska ses för att utbyta lite anmärkningar,finslip.....

Stan idag kanske.Måste köpa ansiktsmask och ögonkräm, hittade en bra på Bodyshop sist. Skulle även vilja ha någon julig kjol eller klänning..

Sista julklappen, till pappa, beställde jag nyss...Nöjd:) Hoppas att den hinner komma innan vi åker hem till jul.


Tisdagskväll..

Grupparbete idag. Det vi klantade till börjar arta sig.Äntligen:)

Bara slöat efter det. Gick till Konsum en sväng och kramades lite med min älskling. Bäddade ner mig med täcke och kudde i soffan för att se "Djävulen bär Prada" som jag har fått låna av min gruppkompis. Verkligen bra film:).

Bokade frisörtid idag.. Vågar jag en makeover..det är frågan. Förra gången blev ju boben till öronen inte någon hit ha ha.. Dålig erfarenhet..Men kan endå inte hålla mina tankar borta från en ny idé......´Kommer nog sluta med gamla vanliga ljusa slingor...Men min lilla idé tåls att fundera på......Håret växer ju trots allt ut,och går att färga....Bli inte rädd nu mamma,jag ska inte snagga mig och är inte deprimerad=)

Skola imorgon. Vi får heller inte glömma att köpa bilöjetter till ekonomernas julbord "elins lilla jul" som äger rum på fredag. Gillar inte julmat alls,men något ägg och några köttbullar fungerar nog.. Var mysigt med julstämning och kul med uppträdanden förra året så hoppas på ngt liknande i år!

Nu ska jag lägga mig för att läsa.. "Mannen utan öde" av Imre Kertész...Sorglig,men bra..Sedan blir det efterlängtad sömn.. Vladimir är ute ikväll så jag får väl krama mitt lilla gosedjur:)

puss

FA-an..

säger vi bara. Hahaha. Många FA-an idag. En miss i kodningen gör att vi måste koda om och lägga in allt en gång till, 200 enkäter, KUL?! Men nej nej. Vi är inte bittra inte...Nej nej... Vet iallafall vad vi ska göra ikväll. Ok..Kmr inte bli några problem att hinna med..Men det är ju alltid skönt att ligga lite före...

När jag öppnade postlådan hittade jag ett paklet addresserat till mig. Det kan väl inte vara mamma igen?! Fick trisslotter och chokladtomtar förra veckan nämligen..Öppnade och hittade en liten sminkväska med foundation, rouge och mascara från maxfactor. På brevet stod det "Grattis, du har vunnit 2-10 pris......". Mina misstankar riktades genast mot mamma igen. Och visst var det hon som hade tävlat åt mig..:) Kul inslag i vardagen.:) Speciellt denna vardag.....

Hade infomöte om utlandsstudierna. Nu lägger jag bort Argentina mer och mer.. Funderar lite mer på helår i Spanien..Men vilket univeristet? Någon som har ngt tips?Och vilka kurser...Vad ska jag inrikta mig på... Har lite att fundera över. Ska kolla hemsidors kursutbud och olika masters som erbjuds hela jullovet.

Hejdå, dags att koda vidare.....

Luciakraballen..

Cyklade till Emma runt fem. Vi hämtade kinamat,målade naglar och fixade hår. Kan ju försöka se lite fin ut på andra ställen än benen (där overallen sitter).

Vidare till Ryd och Marias korridor. Kul förfest,jag hade en riktigt bra kväll!

Dags att röra sig mot Kårallen. HUR mycket folk som helst. Backyard babies spelade,inte så intresserad,så höll mig mest på baljans dansgolv:)

Slö dag idag. Gjort ingenting. Varit lite på willys,ätit pizza och nyss kommit från kossum med en marabouchoklad.

Ska fortsätta i samma tempo. Till "Love actually" tror jag. Vet inte om jag har sett den....?


Idolfinal..

Ösregn. Beställde hemkörning genom onlinepizza av Vallapizzerian. Gratis utkörning plus dricka,perfekt en regning kväll som denna.

Idolfinal. Marie sjunger helt underbart,jag är så imponerad!! Hoppas att hon vinner. Jag har röstat för första gången hehe..Annars brukar jag bara klaga på vinnaren..Men känner att jag har gjort mitt nu=).

Åter till godisskålen.Min älskling håller på att somna tror jag.

Imorgon blir det luciakraballen..Kmr bli bra. Två veckor kvar till jullov..Nedräkning.....

Hej och hej!


Puussst..

Trött. Det var stekhett i datasalen,ännu mer tröttsamt. Gick till café java med 9 kronor, alla drickor kostade såklart 10 eller mer. Men....."-Du kan få pruta en krona", sa kvinnan bakom disken när hon såg min besvikna blick efter att ha frågat om priserna. Tack! Nöjd med apelsindrickan.

Imorse hade vi seminarium. På lunchen sålde jag Liu-tröjan.. Sista beställningsdagen innan jul,så det kom en del folk. Och efter det var det som sagt(skrivet) dataövning i minitab...

Är så trött.. Behöver lov!!!! Inte ens festsugen. Bara fika- och sovsugen. På lördag har felicia 20års party,jag missar. Det känns bara tråkigare o tråkigare. Jag vill ju vara där och fira henne och träffa alla mina sötisar. Men känner att jag borde stanna här i helgen..Plus att jagfaktikst har biljett till luciakraballen....Blir nog roligt det endå..


Ok,nu har jag klagat klart.Kommer nog mer imorn!


Carola..

i Betlehem igår på tvn. Hon sjunger helt underbart fint.. Jag älskar hennes julskivor. Men gillar henne endå inte. Kan vara sedan den gången då hon började tala i tungor i tv..Oh my....

Det är bloggfight mellan blondinbella och nån anna hibbs. Jag hejar på blondinbella. Hon DRIVER ju bara med er. Ta det lugnt. Hibbsen har jag aldrig läst föränn igår då jag kollade in hennes attack mot blondinbella.. Stackars tjej. Så avundsjuk på en 16åring....

Hemma-dag. Vi ska inte börja med projeketet föränn nästa vecka. Känns sent tycker jag. Har alltid gillat, och gör oftast bättre ifrån mig på individuella arbeten, men kan ju vara bra att lära sig det här också. Blir seminarie + inlämningsuppgifter istället.

Tvättar som aldrig förr!

Varit en sväng till konsum och köpt en paket kakor..mums...

Klockan två ska jag till frissan, ta ut håret..Och kanske ngt mer om dte finns tid.. Ska bli skönt. Undra om jag har ngt av mitt eget hår kvar där under.....

I eftermiddag/kväll kan det nog bli spinning!

Nu ska jag gå och tömma maskin nr4...

Puss


Söndag..

Netto och fika på stan med Vladimir. Tvättmedel och sköljmedel stod högst upp på listan. Råkade köpa sköljmedels koncentrat sist. Kletigt och klumpigt var det!
 
Julmarknad i gamla linköping med Therese och Stina. Lyckades få lite julstämning av alla tomtar och julsånger, trots att snön inte kommit ännu. Gick mest och smakade på allt, köpte inget. Har tid på mig underde kommande adventsmarknaderna. Fick även se Linköpings lucia på scenen.

 Avslutade med ett spinningpass med Marielle. Och gick ju bättre än förra gången. Nu har vi båda fått erfara skräck-cykeln som bara en en växel (tung sådan). Tänkte snegla lite på den stackaren som skulle hamna på fel cykel på detta pass, men av alla cyklar var denna den enda som stod tom. Det är nog inte bara vi som vet. PUUShhSST för att stå upp, lr hur?=)he he.

Imorgon börjar jag åtta med föreläsning. Sedan blir det projekt med gruppen.

Längtar efter jullov.

Överskattad..

är Amanda i Idol... Hon är bra på att få det att skära sig och att se lidande ut och är väldigt snygg.(okej, kanske bra på att sjunga ibland eftersom hon endå är i final)Halelujah är den finaste låten,men inte med henne om jag får bestämma. HEJA Marie, sjunger helt klart bäst!

Har varit på stan och fixat lite. Även en snabbis till Tornby. Nu blir det lussebullsbak! Missade julkalendern imorse, så lär ju se den ikväll med en bulle eller två,nice:).

Den här veckan har jag tänkt extra mycket på dig. Tittat på fotot av dig där du sitter framför sommarstugan en sommar för länge sedan. Ett halvår har gått.....Jag Älskar Dig och glömmer dig aldrig mormor ....<3.