Sälen..

Vi hade fyra mysiga dagar i snön. Var över en meter utanför stugan som ligger väldigt högt (så att man får lock för öronen när man åker upp för backen). Åkte skidor tre dagar med Vladimir,var super förutom ett isigt Lindvallen. Hundfjället är bättre. Pappa tappade vi bort ganska snabbt,men stötte ihop med honom en gång iaf. Då skulle ni se hur jag stylade med flashiga svängar!!! På kvällarna blev det frosseri i stugan. Serverades god mat á la mamma och efterrätter fanns det gott om......Så det rådde minsann ingen nöd på oss.

Igår åkte vi bil i fyra timmar till Köping, phu. Min räddning skulle bli en våffla i Fänforsen. Men vad fanns det...KROPPKAKOR. VA liksom? Kul med kroppkaka-buffé på ett rastställe. En räckmacka fick duga.
Hann vara hemma i ca en timma,sedan bar det av mot tåget och en resa på ytterligare två timmar till Linköping. Vi var bra trötta igårkväll ska ni veta..

Har varit isolerad i stugan från både mobil och dator. Men i backen fick jag ett glatt besked av Emma på sms; nämligen det att vi fick de två platserna på EADA i Barcelona. Flytt i höst,verkligen kul=)
Image:EADAArago.jpg




Idag var första skoldagen på ett litet tag. Fick hemtentan,den första hemtentan vi har..Ska sätta igång i helgen så det inte blir för stressigt i veckan.

Jag och Vladimir har varit på Netto och handlat lite. Ska äta alldeles snart.. Sen ska jag nog hem till Emilie en sväng och säga hej till partypinglorna.


image31

image32

image33



Hejdå!

Sälen..

Har varit hemma i Köping sedan i fredags eftermiddag. Riktigt skönt! Idag åker jag och Vladimir till stugan i sälen med mamma och pappa. Hoppas på några bra dagar, vädermässigt brukar sportlovet alltid vara otursdrabbat..Men vem vet.. Hur som helst blir det mysigt även om det stormar=).

Vi hörs på torsdag... KRAM

HICKA




hick hick hick...är nog det jag har sagt mest den senaste timman. Och inte slutar det heller! Irriterande....!

Fungerar förresten inte att dricka vatten uppochner...

Varma koppen..

Sitter och dricker varma koppen ministrone. Var tre paket (med tre i varje) för 20 kr på hemköp i förra veckan. Hittills har jag smakat senap/skinka och ministrone. Kyckling ligger fortfarande och väntar..På paketet står det att det passar perfekt som lunch eller middag..Men nä. Man blir ju inte mätt precis. Men mellanmål är det perfekt som,tycker de är supergoda:)




Idag har jag och Emilie sålt Liu-tröjan. Inte mkt folk idag. EN t-shirt såldes..Inte så bra pådrag med andra ord.

Sen har jag postat ett REKOMMENDERAT (inte preskiberat, analyserat eller ngt annat.....) brev också. Tänk vad svårt det ska vara att använda rätt ord vid rätt tillfälle. Som tur var ringde jag Vladimir som tydligt förklarade att det heter REKOMMENDERAT. Så jag sa rätt.

Tog en sväng i på Konsum också. Letade efter Arlakökets skagenpanna,ngt cremefraiche-liknande tror jag..Men utbudet var dessvärre inte så bra.. Fick nöja mig med cremefraiche-chili. Den är god,men frågan är om den passar till räkor? Det återstår att se....

Detta är ju trotsallt en matblogg.(eller har jag bytt tema under design?hmm). Känner att jag fick till det i detta inlägg! enjoy

Ska återgå till kompendiet NU!

Hemglass..

Hörde att det började tuta här utanför. Ville inte riskera samma missöde som för en vecka sedan (Jag gick ut och stod och väntade en halvtimma,men ingen glassbil kom). Fanns ett telefonnummer man skulle ringa för att höra var bilen var,såklaaart att jag nappade på det.

Hej, jag tänkte bara fråga vilken tid du kommer till Plommongatan?
Ja hej, jag är där snart..Eller nu faktiskt..
Ojdå..Jaha...Vart åker du sen då.....?
Hinner du inte ut?
Nej..Eller jag måste först ta ut pengar...
Okej..Jag kan vänta..Är endå lite tidig...
Va bra!
Men hur lång tid tar det att ta ut pengar då?
Typ en kvart om jag går nu.
OJ,nej så länge kan jag inte vänta!
Men då hör jag säkert bilen på vägen så hittar jag er endå..
Okej gör så...

Lägger på luren och drar på mig mjukisarna då telefonen ringer..

A tjena, det är Crille på Hemglass..
aa..Hej..
Jag tänkte bara säga att vi tar kort! Så du behöver inte ta ut pengar.
Va bra!!! Kommer på en gång


Jag och Hemglass-crille blev vänner på en gång.Trodde nästan jag skulle få rabatt. Men inte då.
Mormors Godaste Strutar blev det.. Har fått i mig en med kolasmak..Innan kvällen är slut måste jag nog
smaka en av varje.Jordgubb och choklad återstår. MUMS=)


Mormors Godaste


Hårinpackning..

Fick ett tungt besked alldeles nyss - nämligen att min hårinpackning får betyg 1 stjärna i veckorevyns test! Där har vi förklaringen till att mitt hår blir platt bara jag öppnar den burken.

På jakt efter en ny. Tips uppskattas. Funderar på dessa, någon kanske tillochmed har provat ngn?

Har schampot i samma serie (Kerastase),men tycker inte att det är så bra. Däremot fick den här inpackningen 6 (till skillnad från 1....) stjärnor i testet....



                      

Redken skulle jag också vilja testa.


Fructis har också nån ny inpackning. Den är ju lite billigare än dem ovan. Kan vara värt att prova först kanske.


Har tränat bodypump. Ökade vikterna på benen (Sorry Marielle,jag kmr inte kunna stå upp imorn=). Skönt att träna. Men börjar bli lite trött på musiken. Byter tydligen varje kvartal.. Väntar med spänning:).

Nu ska jag plugga spanska. Göra frågor tills gruppträffen imorn..

Puss
           

Back on track..

Update, på tiden det.

I helgen har jag hunnit med en försenad "allahjärtans"-middag på thai/kina. Var supergott. Gick dit och hem. "Dit" var en bit bort kan jag säga. Hade planerat att gå till "Sol och ris" som ligger en kvarts promenad från oss. Där fanns det inga lediga bord. Så vi fortsatte promenaden i nollgradigt väder. Inte härligt. Tur att det blev härligare när vi fick in maten då:)


Har även haft pizzeria här hemma. I ren protest mot pizzeriornas drastiska prishöjning (helt sjukt). Nu ska vi minsann fixa våra egna. Hade inte riktigt tekniken för att flascha ut degen sådär snitsigt så vi fick kavla. Med en X-ciderflaska. Man tager vad man haver... Resulterade i en Vesuvio och en Mexicana. Bättre än på Hassans,lätt!

Innan ugnen fångades pizzorna såklart på bild. Efteråt försvann dom ganska snabbt.




image29     image30

Nu slår jag alltså ett slag för en bojkott av pizzeriorna som numera tar 70 kr för en pizza!!!


Vecka nio åker jag och Vladimir troligen upp till Sälen och stugan. Mamma och pappa kommer också vara där.Var flera år sedan jag var med där sist..Men vet precis hur mitt rum luktar och hur hård våningssängen är. Skidor har jag inte stått på sedan jag var typ 15 år. Får sätta fast mig i en sele framför pappa och börja om från början. Kan ju åka runt i lift-tränaren också he he. Skulle hur som helst vara mysigt,så jag hoppas att vi kommer iväg. :)




Min hårhistoria..

Slingade och klippte.´Nöjd med färgen, är inte like platina som jag brukar ha, utan mer slingat. Skulle bara toppa, men frisören tyckte att mina "toppar" behövdes tas av med 4 cm. (5cm är du allvarlig!!!?Det är typ 5 månaders sparande). Men jag okejade så snällt. Är ju faktiskt bättre att det ser lite fräscht ut än att det är stripigt....NU ska jag börja min sparar-period. Kollar på kort från studenten, då vare långa tider kan jag säga. Men då var jag å andra sidan inte heller nöjd..Konstigt tycker jag såhär i efterhand.

Jag älskar hår. Tittar alltid på hår. Mest på tjejer då. Killar brukar ju oftast inte ha så mycket olika färger och klippningar. Om det är ngt jag tycker att det är värt att lägga pengar på så är det just håret. Har ändrat min frisyr och färg radikalt typ tre gånger sen jag flyttade hit. Vad hände med mig som vägrade klippa en centimeter förut?! Men har ju dragit lärdom av det hela,vet exempelvis att jag inte ska klippa en page till hakan med pannlugg på impuls föränn jag är 30. .......Det bruna var jag däremot nöjd med och kan nog göra comeback till nästa vinter. Hårförlängning är fint men inte min grej,det trasslade sig bara på mig. Därför börjar projekt spara-ut-håret idag.


image27

okej,nog om mitt hår nu.


Titta vilken söt mamma jag har....Eller familj. Men jag antar att det var mamsen som var initiativtagerska.

image28



Håller på med spanska-frågor inför morgondagen. Ska fortsätta med det...

Vladimir jobbar som sagt,men jag tror att jag har fått honom att köpa med sig kina-mat hem.....(?)

Alla hjärtans dag..




Blir nog inte mkt firande för mig tackvare att Vladimir jobbar eftermiddagen/kvällen. Men gör inte så mycket,jag har ju Efterlyst och en karamellakungen ska jag nog kunna fixa=).

Snart till skolan. Sen blir det frisörbesök..:)

Puss

Hatar måsten..

Ingenting blir roligt när man måste. Verkligen inte. Jag kan läsa hur mycket spanska som helst, och lära mig jättemycket,bara jag inte måsteeeee...Måste just till imorgon tillochmed. Och nu är jag så trött så jag vet inte vad...

Långdag i skolan.. Spanska är roligt. Men inte när man MÅSTE göra massa småsaker hela tiden. En stor tenta är mycket bättre. Hetsa runt med frågor till varje lektion är ju bara jobbigt.

Ett annat måste är träningtider...Har inga som helst problem med tider i övrigt, är alltid lite för tidig....Men just träningstider..Att typ klockan 17 varje måndag är det träning..BLÄ...Vad drygt.. Tänk om jag inte känner för den kl 17 en måndag då..Näää...Ingen sportyspice här inte.. Campushallen är bättre när jag kan välja när och på vad jag ska gå..(Hmm..jag har inte varit där på en och en halv vecka........ja ja.....Kommer...)

Slutade vid sex idag,efter liu-mötet.. Gick raka vägen till konsum, extrapris på familjen Dafgårds enportions.. Dillkött blev det till kvällsmat..Helt ok..

Ska svara på de sista frågorna nu. Sen ska jag dunsa ner i soffan och titta på tv..

Längtar till mitt frisörbesök imorgon...Just nu är jag grå.. Hoppas dte blir bra..

Ok..Nu måste jag gå..det här blir bara sluddrigt...

Hejdå!


Ikväll..

..blir det Gossip Girl. Emilie kommer hit och sällskapar mig=) En het diskussion i skolan om vem som är snyggast av Blair och Serena. Själv tycker jag helt klart Serena. Men när jag tänker efter är det nog mest för att hon framställs som den "snälla"..Men egentligen är det ju hon som har varit riktigt störd. Hmmm. Svår fråga va=) På man-sidan var vi överens om vinnaren - Nate såklart.

Gynning ikväll också. Men har inte hållit måttet riktigt. Första avsnittet var bra,men sen vet jag inte vad som hände. Carolina Gynning besöker klagomuren och spelar in en skiva liksom..Men ikväll handlar det om Moskva,klart jag ska titta.. Jag vill verkligen åka till Moskva nån gång. Vill se det Vladimir berättar om.. Och kolla på massa fina slott med färgglada torn...Och shoppa lite med:). Såå..Missa inte det.







You don´t know who I am, but I know that you love me! /Gossipgirl.... (Fick jag till det rätt tro???=)


Puss

Måndag..

Spanskan drog igång på en gång..Borde ha läst om Franco men istället har jag varit nere på stan.

Har fått ett litet problem med vårat bostadsbidrag,var på försäkringskassan för att försöka ordna det. Sedan fixade jag med present till Vladimir till på torsdag:). Gick även in på e-hair och beställde en tid för klipp och slingor nu på torsdag. Nu ska jag bli ljus igen:) Har gillat det mörka med, men nu när jag börjar få en utväxt så känns det mer rätt att göra ljust än mer mörkt nu till våren..

Franco var det.

Hejdå..

Español..

Efter en helt ledig helg börjar idag en ny kurs. Spanska denna gång. Känns som ett tag sen och ska bli väldigt kul!

Igår orkade jag ingenting -förutom att impulsåka bussen till tornby. Mitt mål var ett par assnygga vårskor. Synd att dom inte var sköna. Tröstade mig med nagellacksremover,trosor och en blommig blus,fin:)

Åkte hem och lagade kokt fisk med äggsås. Gissa om det var gotttt.

Sjönk ner i soffan med ett kakpaket till singingbee. Och "I en annan del av Köping" såklart.


Nu ska jag dra mig mot skolan...

I eftermiddag skulle jag behöva åka ner på stan..Är alla hjärtans dag på torsdag..Min kära man har råkat bokat upp sig på ett jobbpass just den kvällen BUUUUUUUUU. Men lär ju gå nån bio efter nio?? Takeaway är ju inte fel det heller.

Ha de

Sia apelsin/choklad!

Johanna...Det här får du bara inte missa..Lite längre ner....

Dags för update tror jag.

I fredags hängde jag på stan hela eftermiddagen. Kollade runt i affärer och så fikade vi lite. När det blev dags så cyklade jag hemmåt och slöade ett tag. Gjorde mig sen iordning för fesssst. Tårta och bål hos födelsedagsbarnet..Var trevligt men jag,emilie,marielle,emma och sara drog iväg ganska omgående. Detta för att slippa köa i en timma till Flamman.. Tog en stämpel och gick upp i Emilies korridor igen...Och efter nån timma ner igen. Var kul och bra på dansgolvet:) Tecno-dj:en hade ryckt upp sig en aning..

Igår sov jag tills jag vaknade. Det var något som inte hänt på länge. TOLV. Var så himla skönt! En halvtimma senare satt jag och Vladimir på bussen till Tornby,willysbesök stod på schemat. Började dock med att äta på ikea restaurangen, asiatisk pasta med kyckling. Vi har nämligen lärt oss att man aldrig ska handla hungrig,blir lite too much då (7 påsar typ). Blev lite tid över när vi väntade på bussen,såg ett SIAglass-ställe. Och gissa vad.....Johanna...NU kommer det...Det fanns apelsin/choklad. Jag var såklart tvungen att fotografera för att föreviga detta speciella ögonblick (Vladimir skämdes ganska mkt).

image23
MMMM se och njut.


Om någon vet nån butik här som fortfarande säljer den här smaken så måste ni meddela.


Igårkväll blev det kebabtallrik och mys i soffan till fearfactor och Titanic. Skönt.

Söndag idag. Ska fixa lite här hemma,och måste verkligen tvätta. Om jag hinner och orkar så vore det ju skönt med lite träning också.

hejdå!

Freedom..

Nu är tentan skriven och klar...Den var klurig..Hoppas på det bästa... Något som är säkert är iaf att jag inte har ngt plugg i helgen. Det känns så himla skönt!

Klockan ett ska jag möta mina tjejer nere på stan för att köpa present till Camilla. Ska nog åka ner lite tidigare för att kolla på ngt snygg att ha på sig till kvällen:). Var längesen jag hittade ngt nytt..Så jag ska väl inte ha alltför stora förhoppningar.=)

Fest ikväll hos camilla.Och sen blire nog utgång. Ska bli väldigt kul!!




Hejdå!

Godmorgon..

Sitter här och äter miniyoggi och start. Är flingorna kaksmulor så får man faktiskt hålla sig till lite mindre söt yogurt,bra resonerat va....

Bloggen ser tråkig ut. Jag ska redigera den efter tentan..EFTER TENTAN..Då har jag planerat in en massa,ska hinna med allt då ha ha...Men borde nog egentligen då i idé två dagar för att slöa.

Ska cykla iväg till skolan snart..Blir biblioteket som de senaste dagarna. Konstigt nog har jag hittat en viss ro där..Hoppas på effektivt plugg idag.

image20
Liten del av skolans biblo.

image22
Och HELA packningen ska med..


Puss,vi hörs sen.

Men KUL!!!!

Nu har jag tappat bort min klocka igen. Är säker på att den har åkt av armen på vägen till skolan eller ngt,var dåligt lås. Som tur var var det inte den dyra klockan utan en billig som jag köpte när jag tappade bort min förra klocka...Innan jag fick hämta ut en ny på försäkring....Vill iofs inte säga "tappa bort"...Den har glidit av. ÅÅÅHHH så störande. BLÄ ...............Nu regnar det också. Så den blir nog alldeles blöt och trasig där den ligger.

Ska ge mig iväg ner mot stan NUU...

Plugg..

hela dagen i skolan. Är så himla sliten nu! Orkar knappt prata ha ha.......Vill bara ha den där tentan..Tanken på att jag ska plugga hela dagen imorgon också får mig trött.

Ikväll ska jag träffa tessi en sväng. Vi ska på nån acne-utförsäljning i stan,hon har fått lite VIP att gå en dag innan det öppnar :)... Kul det!

Ska plugga tills dess...Så Hejdå!!

Oh just ja..

Idag är det fettisdagen. Gillar inte semlor...Men ska möta Emilie i baljan för lite semmelfika och lunch. Jag tar nog gärna en delicatoboll också...:)


VS.

Jag röstar på delicatobollen! Gillar ju blåbärspaj också..Och allt annat som mamma bakar...I våran familj äter man nämligen alltid ngt kaffebröd när man fikar..Räcker inte med kaffe/saft..Nej nej...Måste vara en redig bulle också.Eller varför inte en kladdkaka?..

Varför sitter jag här? Måste säga det högt till mig själv: DU HAR TENTA PÅ FREDAG SARA.PLUGGA NU!!!!  Igår satt jag vid köksbordet framför böckerna med Vladimir pluggandes mittemot.

Jag: Duu.....Jag kanske inte borde plugga mer....
Vladimir: Vadådå? Klockan är bara två..typ..
Jag: Mmm jag vet...Men jag lär mig ingenting, jag bara läser och läser....
Vladimir: Mmmm...
Jag: Duu...Jag ska nog gå och blogga istället.....
Vladimir: VA??Nej det ska du inte,sitt här nu, ta lite start och yogurt.!
Jag: Okej. Men det finns en såndär blogg-top-lista med de mest aktiva bloggarna......
Vladimir: Tyst....ha ha...

Jag satt kvar...Tänk vad lite start kan göra va...

NU ska jag gå...Lär ju hamna på mest-aktiva listan snart???

Handkräm..

Min kära handkräm från bodyshop är slut. Använde den flitigt under hela hösten då jag inte ens var torr..Bara för att...Men nu har kylan slagit till,och jag har ingen handkräm. Betyder bara en sak...Katastrof-torra händer. Blev lite fundersam i början när det var en maruijana(eller hasch)-planta på etiketten....Men det finns tydligen "bra" plantor också:).


Ska kila över gatan till Apoteket för att köpa en ny... OLIV vet jag att vi har hemma hos mamma och pappa. Den brukar ju Apoteket sälja. Får ta mig en titt....



Hejdå!

Glassplitter..

Allting bara åker i golvet här hemma. Jag får hänga ut min älskling som den skyldige..Två glas på tre dagar. Jag blir jättesur, är verkligen löjligt med tanke på att det är olyckshändelser.. Såå..Nu är jag inte arg längre...!

Ska till skolan klockan ett för "frågestund"..Hoppas att det inte är alltför mycket folk. Skulle behöva få ngra frågetecken uträtade...

Nu ska jag äta frukost..START är det godaste som finns=)




Långpromme..

Jag och Vladimir har varit ute och gått...Ute och gått...Låter lite pensionär...Eller åtminstone medelålders. Hur som helst så var vi UTE OCH GICK. Blev ingen kortis, gick lamboleden (Vet du vad det är marielle??=) runt. Ingen av oss hade gått där förut..Så man kan nog säga att vi fick en liten upptäcksfärd. Såg bland annat Sibylla. Som jag faktikst aldrig har sett här i stan. Där ser man..! Vart så sugen på en korv med mos....Men hejdade mig.





Dagen har annars betsått av plugg. Och så kommer det fortsätta i veckan,tenta på fredag..

Om en halvtimma börjar Singing Bee...Och mitt i det så börjar En annan del av Köping..Får se hur nöjd jag är med kvällens insats av mig själv sjungandes från soffan=).


Har hittat något fint.. Den här klänningen från asos. SNYGG!!


Lipsy Frill Sleeve Rara Silk Mix Tea Dress



Pump it up..

Har suttit i skolan och pluggat. Typ aldrig gjort det förut? Inte en dag då jag inte har gtn schemalagt iaf. Brukar fungera bra att sitta hemma. Men omväxling förnöjer..Fungerade bra det med..Jag är minsann inte trångsynt nej nej...Nu har jag vidgat mina vyer ytterligare=).

Kom nyss hem från bodypump.Gjorde kycklingfilé och couscous till middag. Men ngt fattas......Nämligen sås. Vladimir tycker att jag är lite konstig som måste ha sås till allt. Uppvuxen med mamsens såser. Kan inte minnas att vi nånsin har ätit en köttbit och potatis UTAN sås?!

Ska sälja min marknadsföringsbok. Lite läskigt. Tjejens kille ska komma och hämta den. Det tyckte jag var lite skumt. Tänk om "sofia" liksom hela tiden har varit en man!!Jag sa att vi kunde ses vid konsum. Innan åtta. Då det fortfarande finns folk ute. Tänk om han skulle röva bort mig. Därför är det bra att jag offentliggör vart jag ska klockan sex här i bloggen. Nu vet ni.OM jag försvinner=).

Ikväll blir det kanske biljard. Men jag vill ju se Lets dance också..



Det var tider när Måns var med=)