Man ska vara glad..

över att få vara glad.

Ibland är det lätt att snöa in sig i dåliga tankar. Ibland kan jag sitta och tycka synd om mig själv..För saker som egentligen inte ens är värda de tankarna och onödiga trista timmar.

Ikväll känner jag mig glad. Tror jag är hög på socker också så sova kmr jag inte kunna göra;-)

Ska försöka att tänka mer positivt. Jag menar inte att man inte får vara ledsen,för det får man. Jag menar bara att det är onödigt att vara ledsen för vissa saker. Jag vet vilka mina onödiga saker är och ska försöka vända om de tankarna o analyserna.

För att analysera ska jag säga er att jag har blivit en expert på på senaste tiden!

Förut förstod jag inte hur Tessi och Emilie kunde fundera och vrida o vända på saker som de gjorde. Men nu är jag helt med på noterna ;)




Kram o gonatt!!

Planeringsfreak..

Jag är ett riktigt planeringsfreak. Om min lilla almanacka skulle komma bort vet jag inte vad jag skulle göra...Eller jo. För säkerthets skull har jag listor som jag har skrivit på lösblad också. Ska köpa nån anslagstavla så jag kan hänga upp de framför mig.

Tror jag är smått besatt av att ha kontroll.

Jag nästan dör av stress om jag har missat något.

Mår bra av att kolla i min kalender eller göra bockar efter "saker-att göra"-punkterna på mina listor.

Fast det är inte bra att jag tror jag svimmar av stress om jag missar nåt, för missa FÅR man göra. Där ska jag jobba på att ändra mig. Kanske missa lite saker med flit......

Det kanske är lite sjukt.

Lite....




Höstdag..

Det var kyligt att cykla till skolan idag. Speciellt utan halsduk, jag har nämligen glömt alla mina kära hemma...

Jag stod i kö i några timmar för att uppdtaera mitt LIUkort. Började nästan gråta när jag var på väg att gå samma öde till mötes som alltid (vara tuvngen att gå därifrån utan uppdaterat kort med flera timmars kö i bagaget). Plötsigt kom en snäll själ fram till mig o sa att jag kunde ta hennes nrlapp, för hon skulle ändå¨inte hinna. Då var min dag räddad!

Fortsatte med lektion och efter det cyklade jag ner på stan för att köpa en halsduk. Inte så kul att köpa halsduk...Så jag började titta på annat såklart. Hem kom jag en jacka rikare. Och en halsduk såklart.

Jackan var väldigt fin men nu måste jag ändå fundera på om jag ska lämna tillbaka den. VELIG som jag är!!! åhoåååå.

Sen gick jag loss på 7 eleven, mjölk skulle jag ha. Jag kom ut med chokladkaka o morotskaka.Och mjölk såklart.

Imorn ska jag inte gå loss på NÅT!! Nu får jag lugna mej....

Ingen skola men jobb imorgon.

Puss

Frukt-begär..

Såja.

Den här dagen börjar lida mot sitt slut och jag har hunnit med det jag skulle.

Nu var jag en sväng till Konsum Valla för att handla lite mys-kost till kvällen..Verkar vara en bra film, Gangster, en svensk thriller och det brukar jag gilla.

Laddat upp med ingredienser till fruktsallad. Slog tillochmed på stort med en ananas (!!!). Det har jag inte alls tyckt om förut men nu under sommaren så började jag gilla det.

Har några såna grejer som har kommit över på senare tid. Saker jag verkligen INTE kunde äta men gillar nu:

1. Ris
2. Ananas
3. Salami

På listan står fortfarande...

Kroppkaka
Julkorv
Sill
Kaviar


Abonnemang..

Letar efter ett bra abonnemang till mobilen.

Var inställd på Telia student men nu har de slutat med det så jag måste hitta något annat passande.

Är inne på alla operatörers hemsida men det är supersvårt att bestämma sig...

Jag smsar mycket, ringer också men inte lika mycket. Tror de flesta jag känner har tele2.

Nån som har något tips?

Pictures..

Här kommer det bilder =)

Maria välkomnar Marielle med en pooose!



Johan och Sara i köket.


Heloooo!


Sebbe, jag o min lilla goding!


Fina o glada tjejer:)


Godmorning..

Jag ligger fortfarande i sängen. Ska snart ta mig upp. På dagens to-do står frågor till novellen o kanske en promenad.

Hade en superskön lördag. Åkte till Tornby med några av tjejerna som hade listor på saker de behövde. Var skönt att åka ut utan något att leta efter. Men om man intehar behov så skapar man sig behov..Plötsligt behövde jag nåt fint att klä på mig till kvällens utgång. Så då stressade jag upp mig när jag inte hittade något ha ha...

Vi cyklade hem sopm packåsnor med dammsugare,ikeapåsar och jag med en maxipåse.

Duschade och bytte om. Cyklade hem till Emilie o tog sällsis med henne och Sebbe till kvällens mål.Inflyttningsfest hos Maria o Olle.

En mycket trevlig kväll där. Vidarte till Platå där det var lite väl mycket tecno men det blebv bra iallafall :-)

Återkommer med bilder snart...

Kram

Dr Mugg..

Slog på tvn och möttes av barnprogrammet Dr. Mugg. He he he he det var riktigt roligt o precis i min smak..Och på min nivå en lördagsmorgon som denna.

Det hela utspelar sig i Dasseborg och handlar om toaletter. En sekt för oroliga magar hade möte i kyrkan och prästen (herr häckberg) helar befolkningens rumpor. De blir lyriska och beter sig som man gör i sekter. En man som har varit "nödig" i flera månder i streck får hjälp med sitt problem. Men så plötsligt dyker Dr. Mugg upp, han är ond och vill att folk ska vara på toaletten mycket så att han kan säja sina pruttomobiler. De rör på munnen i stora rörelser sonm inte alls går ihop med det de säger.

Hör ni hur sjukt det låter? Mindes inte att barnprogram kunde vara såhär konstiga men nu förståpr jag varför barnen sitter klistrade på morgonen hehehe...







Håller på nere i tvättstugan och ska nog snart hämta upp det som hänger i torkskåpet. Nu ska jag byta sängkläder och sen kila ner.

Kram

Gratis lexikon..

året ut!

Tips till alla er som behöver en ordbok. Jag glömde mitt spanska lexikon hemma och har använt mig av lexin sedan jag kom hit, där finns inte många ord kan jag säga er.

Kollade in på Nordstedts sida och såg att man får gratis lexikon året ut (2009 alltså). Både spanska och engelska (och tyska såklart, men det har jag ingen nytta av hittills...).

VÄLDIGT bra. Går ju fortare att slå upp såhär än i bok också. Hade den engelka förut som jag fick av Clara,men det var till en annan dator. Så nu är jag nöjd över att ha det igen.

Nu är jag nöjd med novell-läsandet för idag (resumén men....) så¨jag kan gå på frågorna senare i helgen.

Ska mysa ner mig framför Kristallen som börjar på 1an om tjugo minuter!


Tandis..

var snäll mot mig. Den trevligaste tandläkaren jag haft tror jag.Hon var snäll, ursäktade sig för att hon pratade dålig svenska och skrattade mycket. Som jag sa -det är roligt att vara hos tandläkaren ;) Hade inga större åkommor utan bara npn fyllning som skulle fyllas i.

Mindre roligt är det när man ska till receptionen. Och betala. 560 kr. För att hon tittade lite. Om några veckor har jag tid igen för fyllningen då. Det kostar över 700. OKKK...

Mycker utgifter nu. Mitt frisörbesök igår var lite av en chock...Brukar alltid kosta mycket att färga håret..Men inte sååå!

Sitter här med en pizza,den är sådär..Ikväll ska jag bara slappa i soffan framför tvn sköönt.

Mamma kommer inte iallafall. Hon har dåligt samvete för att hon inte kommer och tycker att hon själv är dum. Men det tycker inte jag,hon är ju min bästa mamselooo :-)


Kram

Fredag igen..

Veckorna går såååå snabbt! Inte mig emot!

Idag var det skola på morgonen. Nu är jag hemma och äter lunch och ska snart cykla ner på stan för att besöka tandläkaren. Hoppas att tänderna mår bra så det inte kostar så mycket :-)

Sen måste jag hem och läsa en novell, eller en resumé....

Haj haj haj haj..


Undrar när jag ska bli vuxen och sluta tycka att det är kul att göra såhärpå kort....=)


Förändring..

Blev det iallafall.

Inte på längden men färgen!

Lite Cruella Devil-inspiration hehe. Ville ha ljust men med något annat. Tror jag passar bättre i kalla än varma färger och frisören höll med och gjorde nästan svarta slingor under de ljusa. De syns mer om man sätter upp håret, flätar eller lockar det och de kommer att tonas ur med tvättningarna.

Jag gillar det och är nöjjjjd, inte ofta det händer efter frisörbesök för mig...:-)






Har varit sugen på pizza i en vecka men inte gjort slag i saken, i helgen ska jag ha en pizza!!

Mammseee kommer på lördag,ska bli super :)


Wheeej..

Idag spöregnade det inte när jag tittade ut genom fönstret, vilken fröjd va!

Nu ska jag äta frukost och sen bege mig ner mot stan o till jobbet.

I eftermiddag ska jag till frisören..Åh jag blir alltid nervös inför såna besök. Ser nästan mer fram emot mitt tandläkarbesök..Det är roligt att sitta hos frisören och skönt att bli tvättad i håret..Men tycker alltid att de klipper fem cm mer än vad jag sagt eller hittar på något annat konstigt. Väldigt sällan jag blir nöjd..Tror inte jag har hittat nån bra frisör ännu..Jag forskar fortfarande i det..

Kanske kmr hem med en sånhär tuss på huvudet??!

Lycka!!

Jag kan ha kommit på ett sätt att få tillbaks mina bilder...

Eller inte alla..Men alla ja har laddat upp här..de finns ju i arkivet sen ör det bara att göra dem större :-) Åh nu blir jag glad.

Lycka!!

Jag kan ha kommit på ett sätt att få tillbaks mina bilder...

Eller inte alla..Men alla ja har laddat upp här..de finns ju i arkivet sen ör det bara att göra dem större :-) Åh nu blir jag glad.

Redo för oväder..

Imorse SPÖregnade det när jag skulle till skolan.

Jag har inte haft på mig ett regnställ sedna jag var barn men nu tog jag med mig mammas gamla hemifrån. Jag såg inte klok ut, som en stor, blå michellingubbe. Drog ner de långa byxorna över skorna och hade paraply för att inte bli blöt i ansiktet. Tur att det inte var rusningstrafik kanske,då hade nog folk kört av vägen om de såg mig.

Hade det här varit för 1 år sedan så hade jag ALDRIG gått ut sådär. Undra vad som har hänt på senaste året alltså, tänkte till och med för mig sjäkv att ååh va praktiskt med ett regnställ medan jag drog på byxorna.

Kanske har blivit lite förnuftig med åren ändå...





Men resten av dagen sken solen och det blev skönt. Jag var på en lektion i skolan och sedan på jobbmöte.

Kram

Tårta..

Haft en bra dag på jobbet och när jag kollar posten så möts jag av det här;

Det är bra att skriva sig nånannastans på sommren o sen komma hit o bli "nyinflyttad i stan" igen när jag välkomnas med en prinsesstårta :-)





Då blev jag såhär glad.





Nu ska jag äta något och sen svara på frågor till imorn.Känns som det kan bli en helkväll så lika bra jag börjar NUU..

Kram





Suuuurt..

Hur gör man om ens bilder har försvunnit från en mapp?

Windows ominstallerade sig själv under sommaren o allt försvann. Men så fick jag hjälp med att få tillbaka allt så att alla mappar var på plats igen. Men när jag sedan tittar i mappen som heter Barcelona så är den tom. Och jag kan inte hitta bilderna nånstans. Det är så himla tråkigt....

Har ägnat morgonen åt att kolla olika forum om nån vet hur man gör. Och desperat som jag är laddade jag ner nåt recovery system..Men jag tror det var gratis. Mailade och frågade nu..Varför skulle jag ha det, jag fattar ändå inte hur det funbgerar...

Vill ha tillbaka mina bilder !

HJÄLP???


Hemma..

Det var en rolig jobbkväll. Man märker lite skillnad på samtalen som kommer undre dagar och kvällar..På dagarma är vissa stressade och kan bli lite arga. Men ikväll verkade alla kunder vara på gott humör och det är ju hur trevligt som helst!

Börjar bli så mörkt på kvällarna nu, märks att hösten är på väg. På dagen är det shortsvarmt och på kvällen blir det kallt..Får ha med sig en tröja i väskan.

Kom nyligen hem. Får göra om mina vanor lite,kag brukar ju sova nu ha ha. Ska äta nåt, ta en dusch och sen lägga mig,skönt!

Imorgon jobbar jag 10-16 och på eftermiddagen blir det en massa plugg o frågor som ska besvaras klart :-)


Riktigt såhär kanske det inte ser ut än, men snart så..!



Kraaam

Måndag..

Hej på er!

Imorse gick jag upp runt nio (?) och läste ett gammalt arbete som vi skulle göra till idag. Vi skulle läsa och betygsätta arbetet..Var jättesvårt! Jag tycker att arbetet var väldigt bra tills jag fick höra om alla missar. Tur att jag man slipper sätta betyg på folk säger jag bara.

Åkte till skolan för att skriva ut lite saker som man ska ha för att tillgodoräkna betyg. Sedan mötte jag upp Emma och vi gick till kårservive för att uppdatera LIUkortet. Vi kom nog helt fel tid för kön var LÅNG...Så det får vi ta i veckan istället.

Lunch i solen på skolgården och en bulle till efterrrätt från Pressbyrån, mums! Det är så mysigt på campus nu med alla människor och när solen skiner..Vill att det ska hålla i sig några månader till.

Sen gick vi upp och hade dagens lektion.

Jag svängde förbi apoteket på vägen hem för att hitta en lipsyl. En som jag inte är allergisk mot..Vill ju ha mitt kära Chap san som fanns i Barca.. Nu fick jag iallfall något annat så vi får väl se om jag är prickig imorn eller inte.

Ska äta något och sedan cykla till jobbet, jobbar 17-22 och det är mitt första kvällspass -ska bli roligt :-) !

Kram

Roligaste bloggen..

Måste vara storstadspojken! Blondinbellas man.

Först det där med att tossingen är hungrig.

Och nu det här. Om sorkäventyr. He he he he he he :-)

Ni kommer ihåg hur det var att gå i högstadiet. Man var på gränsen mellan barn och halvvuxen så allt man gjorde och sa riskerade att bli fel och det var en hårfin gräns vad som var okej och inte. Ni vet att jag har ett väldigt stort djurintresse. Det är så stort att jag ibland inte inser att de flesta andra människor inte bryr sig om att laxhajar kan hoppa över vattenytan eller att vithajar emigrerar mellan Sydafrika och Australien.


I sjunde klass i högstadiet lärde jag mig en smärtsam läxa om att jag ibland ska hålla tyst om mina absolut nördigaste tankar. Där mina föräldrar bor finns det massvis med sorkar och jag var nyfiken på hur de såg ut på nära håll. Jag berättade för mina vänner med djup inlevelse om min plan, jag ville höra om någon ville följa med på mitt spännande sorkäventyr. När jag avslutat min långa utläggning så blev det knäppt tyst i kompisgänget. Sedan började alla gapskratta, jag förstod inte varför.


Vid varje tillfälle efter denna händelse när jag hamnade i dispyt med en vän som hört om mina sorkfantasier. Så använde de denna akilleshäl emot mig. Det gick så långt att de bara behövde säga sork, då tystnade jag och rodnade. Under hela högstadiet var jag livrädd för att höra ordet sork.

Trots detta har jag fortfarande inte lärt mig. När jag började på juristlinjen vad tror ni det första jag pratade om bland mina nyvunna vänner? Just det djur - vithajar och jag kände att samma pinsamma tystnad spred sig som en tyst pest.

herr sork




Nej nu är det nog dags att sova.

Kram


Att göra andra glada..

Sägs ju att vi ska säga vad vi tycker. Men verkar mest vara negativa saker..

Men det borde ju gälla positiva saker också :-)

Ikväll fick jag ett mail...Det är från flickvännen till killen jag bodde med. Vi pratade bara en fåtal gånger och hon följde med mig till Mango för att byta en klänning en annan gång.

Hola Sara. ¿Como estas? Soy Natalia que iba contigo cambiar el vestido a MANGO.  ¿Trabajas? Aves es miro tu blog, estas muy guapa. Eres muy buena persona, y muy simpática. Ya lo sé, no te conozco mucho, pero yo visto como eres.  

Hej Sara, hur är det? Jag är Natalia som gick med dig för att byta klänningen från Mango. Jobbar du? Jag tittade i din blogg. Du är en mycket bra person, och mycket snäll. Jag vet, jag känner inte dig bra,men jag såg hur du var.:)


Jag blev verkligen glad för de orden.


Det är många som jag verkligen tycker om och som förtjänar ett långt mail med varför dem är så bra.


Kram




Dumma skit..

Dagen har varit bra. Jag har läst novell och tvättat handdukar..

Tog en långpromme med Emilie i rydskogen och fick dagens motion. Fint väder men lite kallt är det.

Sen kom jag hem och skulle göra mat. Då vända plötsligt hela dagen och allt blev värdelöst. Jag märkte att jag INTE KUNDE öppna min konservburk med krossade tomater. Skulle göra köttfärssås..Hade nån apparat för att öppna som jag inte fattade hur jag skulle använda. ARGARE än nånsin var jag när jag inte fattade pappas förklaring heller. Och inte kunde jag gå ut o knacka på hos nån för jag hade bara en handduk på mig. ÅÅÅHHHH var längesen jag blev så arg så jag var tvungen att börja tjura.

Pappa säger åt mej att hälla i ketchup istället. Så jag tog i ketchup. Köttfärs,lök och ketchup, inget mer. Och nu får jag mail hemifrån där de hoppas att jag hade i buljong,vilök och vatten. DET HADE JAG INTE. Och det blev så himla äckligt åååhhh...

Nu är jag på mitt sämsta humör nånsin. Och telefonen ringde nyss, ett kostigt nummer så jag svarade inte. Hitta.se säger att det är Hartvig Mortensen isoleringsmontör?




Nu ska jag göra nåt som får mig på bätter humör. Ska titta runt på alla nätshoppingsidor som finns och sen mysa framför tvn resten av kvällen. Nu är det snart kallt och jag vill ha nya höstkläder, jeans och höstskor.

Kram

Ååhh..

Det här var nog den sötaste lilla katt jag sett :-)




Nu äter jag frukost och om en liten stund sätter plugget igång!

Kram

Maria o Olle..

Tack till er för en nice fest!!

Vi fick fördrink o kunde gå loss på lite ostisar o godsaker.

Men när det blev dags att gå ut brjade man kolla på klockan och gäspa..Vad är det med oss?=)

Åååhh vad skönt det ska bli att mysa ner sej i sängen.

Godnatt på er!


Ps. Jag har en marabou i kylen hahaha...


Stina..

väntar jag på. Slängde nyss in henne i ugnen och hon är klar om en timma,gott gott!!




Här är en bild på mig igår med läppglanset i höggsta hugg!! Innan jag blev blöt och svart under ögonen :-)



Fräcka bussmänniskor..

Idag grämde jag mig ännu en gång högljutt över att bussen från Valla har slutat gå till Tornby (stället med alla stora matbutiker).

Med hjälp a Snickan så hittade jag iallafall rätt buss. Åkte härifrån och bytte i resecentrum..Frågan är om det inte går snabbare att cykla,kanske tillochmed är bekvämare. Folk är konstiga alltså!! Står med mina tre påsar och svettas. Släpper förbi nya påstigande och då TAR DE MIN PLATS. OK om de hade varit gamla, men neee, de var i stå-åldern. Kanske jag också är men saken var ju den att JAG SATT DÄR FÖRST och att jag hade tre påsar där.

Så de slog sig ner och jäste hela turen, bland mina påsar,på min plats.




Nu läser jag novellen igen,det går sakta men säkert framåt.

Ska nog göra lite mat snart och till kvällen får vi se vad det blir. Antingen mysig hemmakväll eller fest hos maria o olle.

Kram


Blöt natt..

Det var roligt på jobbet igår! Efteråt var det mindre roligt. Mina nycklar försvann på stan. Jag cyklade hem utan nyklar och kom inte in..Panik och ner på stan och in i alla butiker igen för att leta. Hittar nycklarna bredvid cykelstället jag stått i..TUR!

Lite stressigt hemma. Skulle dra ner min nyinköpta vinflaska..Den åker NER..Rätt ner i golvet.. Går sönder och det är glas och vin överallt.

Cyklade till Marielle. I ösregnet.. Emilie i sin luva och jag med mitt paraply. Läckande sadlar och strumpbyxor som höll på att gå sönder. Vilse i T1 mest pga mig och de stora busgagen...Men sen så såg vi den magiska skylten, nr 4, och kunde gå in i värmen.

Var en mycket bra förfest!! Mycket gott o kul me pinglorna såklart :-)

Men Flamman var dött så jag och Emma valde att cykla hem istället.

Väl hemma tog jag en varm dusch.. Frös mycket och såg ut som ett ritkgit psyk (blöt i håret och svart under ögonen av regnet), var nog lika bra att jag inte gick in.

Skönt att sova och vaknade för ett tag sedan. Idag ska jag beta av min lilla lördagslista:

- Tvätta
- Städa
- Veckohandla i Tornby eller på Netto.
- Laga nån mat
- Läsa spanska novell


Ha en bra dag!

Kram

Till Jojjsan!!


Tossingen tycker också det är gott med yoggy och Start=)




Nej nu ska jag gå o handla riktigt mat, jag är hungirg! Har massa i frysen men det är ju DJUPfryst!!

Det här borde bli dagens sista inlägg :)

Jag vill inte skratta..

MEN...

Jag kollar runt på universitetets hemsida. Kollar på anslagstavlan..På kattungar som bortskänkes och så. Och plötsligt ser jag det här:

Can I borrow a hair dryer?

En utbytesstudent som bara stannar i nagra månder men nu har kommit på att hon glömt sin hårfön hemma. Hon tycker det är onödigt att köpa en ny så nu vill hon låna.

Det är egentligen inte DET jag skrattar åt.. Det är hur det skagå till!! Jag ser det framför mej. Ska hon cykla med blött hår sju på morgonen och plinga på hos "utlånaren", föna och sen gå igen? Eller ska hon ha den måndag och torsdag? Jag undrar hur man gör!!

Ojojojoj.




Summertime..

Solen lyser,himlen är blå, vad det är skönt att leva då. Kommer ni ihåg den???

Kom från skolan för ett tag sedan. Hade översättning och känner att den kursen blir lärorik. Nu översätter vi en rapport från Swedbank så man lär sig mycket nytt och användbart.

Nu blir det försäkringskassan!! Bostadsdidraget ni vet..Nu har jag kopierat hyresavtal o sånt.

Hej o hej!!

Maccis..

Kom och tänka på en sak!! Jag har inte ätit Mcdonalds på jättelänge. Mycket bra!!



Me, myself and I..

Det går bra nu, det är bra nu.

Kunde väl ALDRIG tro att jag skulle trivas såhär bra med att bo själv. Trodde snarare jag skulle ligga och tjura i sängen och prata med mig själv (det gör jag iofs ibland,bekräftar att maten smakar bra och så).

Och vad jag lär mig. Nu när jag är själv. Jag gör en massa saker som jag aldrig har gjort förut, jag tar tag i saker som jag inte ens tänkte på förut.

- Det är skönt att komma hem. Glo vid datorn,plugga,duscha,äta och kolla på mina tvprogram.
- Det är skönt att lämna mobilen hemma och gå på en promenad.
 -Det är skönt att komma hem till ett rum som ser ut som när jag lämnade det.
- Det är skönt att planera dagarna som jag vill ha dem.
- Det är skönt att kunna göra vad jag vill, när jag vill.
- Det är skönt att vara egoistisk.
- Det är skönt att få koll på saker som jag inte hade innan.
- Det är skönt att vara självständig.
- Det är skönt att bara anpassa sig efter sig själv.
- Det är skönt att vara impulsiv.
- Det är skönt att lyssna på spice up your life på repeat!
- Det är skönt att veta att jag KAN spika upp tavlor!!
- Det är skönt att veta att jag kan gå ut med soporna fast det finns kletig mat i soppåsen.
- Det är skönt att ha kakorna ifred :p


Det är skönt att trivas med sig själv.



Hahahahahahah kolla damen..Hon reparerar nog bilen själv också en riktig Gudrun S!!


LOKA vs Ramlösa..

Loka eller Ramlösa? Det är frågan...

Själv känner jag ingen större skillnad. Idag har jag iallafall en Loka smultron med citron framför mig..Det är ju så mycket roligare att dricka ut flaskan än att ta kranvatten i ett glas :-)








Idag har jag översatt en lång svensk text till spanska. Vi får väl se imorn hur det gick :-)

Känner en inre stress att jag måste beta av alla Paradise hotel-avsnitt. Nu brjar skolan och jag kan inte bara lägga mej i sängen på efetrmiddagen och streck-titta. Har väl 6 stycken kvar så därför tänkte jag ta ikapp dem nu och framöver ikväll!!Ibland är det inte lätt ;-)


Kram


Godmorgon..

här sitter jag o äter frukost.. OCH betalar min kåravgift.. Påminnelse hade kommit med mailen. Vet inte vad det är med mitt minne nu för tiden men den hade jag glömt,inte ens sett nån räkning tror jag.

Undrade ett tag vad vimsigheten berodde på. I Spanien kunde jag skylla på värmeslag..Men nu då???

Idag är det skolan från 10 till 15. Dagarna går fort här..Iallafall i måndags. Tvåtimmarslektioner. I Barcelona var det fyratimmarslektioner, alla vardagar i veckan och allt var obligatoriskt.

Efter skolan ska jag försöka ta mig till studentbostäders kontor i Ryd, dags att hämta nycklarna kanske!


Kram


Parfym..

är bra roligt.

Älskar att gå o spraya på mig inne på Kicks. Mamse gillar också det så där hänger vi när vi är i en galleria :-)

Nu är det snart dags för en ny parfym då min börjar minska..

Har haft den här rosa Dior addict 2 ett tag nu och det luktar väldigt gott tycker jag. Måste ju gilla den eftersom den snart är slutsprayad. Jag brukar aldrig göra slut på parfymer så snabbt. Är ju ett säkert kort att köpa samma igen,men samtidigt är det kul att testa nåt nytt.




Som vardagsparfym har jag Christina Aguileras som är en bra budgetparfym som luktar gott men inte så mycket.




CLEAN-parfymerna är ju goda. De har jag gått runt och smygluktat på hela sommaren. Hittade en favorit som heter shower fresh. Den är rikgit god och skulle vara en perfekt dagsparfym!




Armani är också goda. Men de luktar lite mer o passar bra till kvällen..Nina richie är också god.. Och så kan jag inte låta bli att gilla Escada..Det får mig att tänka på yngre år..De luktar somrigt och gott allihopa.


Det finns mycket som luktar gott...Och lika mycket som luktar sämre.

Jag har powerwalkat lite på kvällningen. En gång i veckan är bättre än ingen gång alls! :-)

Kram


Många bollar..

i luften nu när man flyttar in.

- adressändring

- hemförsäkring vi mailar fram o tillbaka. Försäkringen är tecknad. Men de vill att jag ska ha den på autogiro. Jag vill ha en räkning direkt för hela året, eller åtminstone halva.

- bostadsbidrag jag är ALLTID för trög för att fylla i den där lappen!!

Och imorse ringde tandläkaren hemifrån och tyckte det var dags att kolla nån tand som var lite misstänkt för ett år sen. Men när jag nu bor här så måste jag kontakta folktandis här. Så nu väntar jag på att de ska ringa mig..Hoppas jag kan gå dit. Jag tycker det är ganska kul att gå till tandläkaren..Det där kmr jag nog få äta uppd en dagen jag ska borra eller rotfylla..

Idag har jag jobbat. Hann inte med några samtal under mina timmar, istället har jag fixat med övningsuppgifter och inställningar på min login. Så på fredag blir det samtal istället!

Nu är jag hemma på lite lunch och ska strax tillbaka för jobbmöte.






Hasta luego=)

Kram

Hola!

Idag var första gången på länge som det blev spanska. I fyra timmar närmare bestämt.. Blir nog bra det här!

Var kul att höra lite spanska och kul att känna att man förstår. Innan Spanienåret var det nämligen lite tveksamt med det.. Så allt har inte försvunnit över sommaren som jag befarade.

I skolan fanns det lite nya saker också. Bland annat så har Pressbyrån öppnat på campus..Där finns det mycket bra!!

Emma hade med småspik till mig idag så när jag kom hem sadlade jag om till hantverkaren Sara.

Redo med hammaren



Det var inte det lättaste ska jag säga er, att få upptavlorna alltså. Det blev snett.. Jag fick dra ur spikarna, hamra i spikarna..Om och om igen. Men tillslut blev det godkänt , ni får väl döma av bilderna (men nu tänker jag endå inte göra om).

Såhär bor jag!

















Har varit bestämd med mina mörka färger och alla har nog inte velat gjort det så mörkt..Jag gillar mörka färger, speciellt svart och grått så jag har haft det bra här..MEN så kom de rosa tavlorna på plats och vips så blev det ÄNNU mysigare :-) Nu är det bara big-moma-tvn som ska bort. Ska hämta min hemifrån istället tror jag. Och en micro behöver jag. Det är väldigt litet men huvudsaken är ju att jag får plats och det är inga problem!!

Nu ska jag äta middag., Blev helt sliten av detta spikande!!

Imorgon är det ingen skola, men däremot min första riktiga jobbdag :-)

Kram 

Skola..

Idag är det dags.

Klockan ett börjar jag. Inte vart på LIU på länge..Det blir lite spännande. Känns nästan som första dagen här i ettan.

Börjar med spanska får väl se hur det blir.




Nu blir det frulle.Sen lunch med tjejerna i baljan :)

Puss

Effektiv söndag..

Åkte till Ikea som sagt..I motvind cyklade jag tappert.

Köpte två nya matlådor, två doftljus och två tavlor. Rummet är ganska mörkt nu..Egentligen inte, för det kommer in väldigt mycket ljus. Men det är mörkt möbelerat, grått och svart. Slog till på två rosa-aktiga tavlor iallafall. Väldigt fina och jag planerar att de ska hänga över soffan.

Ska ringa pappa o få instruktioner om hur man hänger upp tavlorna. Det är nämligen betongvägg precis där de ska hänga.

Väl hemma från Ikea så drog storkoket igång. Både korvgryta och lax -och kräftpaj. Gott och nu har jag lådor inför veckan som kommer.

Emilie kom över och sa hej,det var kul att se henne för det var såå längsen!! Hon har ju flyttat in på nya irret så vi är grannar nu :-)

Nu tvättar jag. På nån annans bokning. NÅN har bokat men tvättar inte. Så nu gör jag det..Undrar om det kommer komma en arg lapp.

Idag köpte jag äntligen batterier. Men jag vill inte ta kort på mitt boende ännu..Först måste ju tavlorna komma upp. Så här får ni ett livstecken från mig, hejhej!!


Pynta till det..

Mina väggpynt rasar ner för att väggarna är så kalla haha.. Så nu måste jag på jakt efter nytt pynt. Jag tänker mig en stor, mörk tavla. Det är nästan begravningskänsla här, bara grått o svart. Så kanske skulle så till på en rosa detalj också.

Problemet är bara att väggen är av betong. Hur spikar man upp tavlan då?

Ska äta frukost och sen bege mig till IKEA för att se om det finns na passande!

Ser ni det här va??? Att jag ska till Ikea och köpa pynt..Självmant. Det ska bli roligt tillochmed :-)

Kram

Bussproblem..

Gick ut för att ta bussen som jag brukade åka med för två år sedan. Tror ni att den linjen finns kvar...Nej..

Den som var så bra och tog mig hela vägen till Tornby.

Vet inte om jag missade den..Men i busskuren fanns ingen tabell eller nåt sånt. Konstigt och dumt beslut tycker jag som var stammis på den!!

Gick hem och tog cykeln istället. En skön tur ut till Tornby där storaffärerna ligger. Jag gick och blev ICA-medlem så nu hoppas jag att jag får en tårta när jag fyller år :-)  Sen provsmakade jag nån korvgryta och fyllde tre kassar med mat.

Ikväll blir det iallafall lugnt efter några om och men,lika bra.Ska göra dillkött (fusk med cornbitar som mamma brukar göra) till middag och sen mysa med mitt nypåfyllda skafferi och något bra på tv.

Titta vad mycket fint det finns att köpa!!!







Vila - Delight Lace Dress



ASOS Shoulder Pad Lace Bodycon Dress


Acne  Plan


Kram på er

The weekend is here..

Igår var alltså sista dagen av tvåveckorsutbildningen. Vi tog samtal och fikade kladdkaka med glass som avslutningsfika. När dagen var slut begav vi oss några stycken till NH för afterwork, där blev det en fin cesarsallad och cider i solen.

När solen försvann blev det sviiiinkallt och jag längtade efter både halsduk och vantar. Cyklade hem och fixade till mig lite på en halvtimma. Sen åkte jag till Karolin och vi cyklade en kall cykeltur hem till Astrid. Våran plan sprack ganska fort då vi fick veta att Flamman var stängt...Styrde om och hamnade på NH igen (nu var det varmare för att värmelamporna var på) för lite cider.

Kvällen slutade på Platå..Vi hade inte alls höga förväntningar då vi såg en tom lokal genom fönstrena. Men ssååå fel vi hade då..För på övervåningen var det fullt drag med en bra dj så vi kunde dansa all night long, en mycket lyckad första utgång i Linköping på länge!

Cykelturen hem var kall..Vi huttrade och längtade efter vantar ännu en gång..Väl hemma har en varm dusch väl aldrig varit så skön..Och en varm säng var precis vad jag behövde.

Sovit så gott..Förutom en sak..Jag hörde knaster..Knaster flera gånger..Började undra vad det var,,Kackerlackor..Fattade inte..Så jag somnade igen. Imorse såg jag att mitt "väggpynt" (som man klistrar upp på väggen) låg på min kudde istället..Så jag hade inga kackerlackor,tur det :-)




Idag är det lördag..Är helt matt i kroppen efter de här veckorna.. Kan bli en tur til Tornby med Clara som kommer med bilen idag. Ikväll kanske det blir lite fest igen. Får se lite,känner mej väldigt redo för en kväll i soffan med godis o tv också :-)

Kram




Hår..

Är ju bara så kul!! Jag älskar hår :-)

Nu är det snart dags för ett frisörbesök. Bokade på ett ställe jag var på när jag färgade brunt, där var de gulliga och man fick cocosboll kommer jag ihåg!!

Frågan är ju bara vad man ska hitta på...Ljust vet jag. Men frågan är om det blir blekta slingor blandade med någon annan färg..Eller bara väldigt ljusa slingor..Eller nåt annat..Vi får väl seeee!!








Idag efter jobbet har jag varit effektiv. Vet inte vad som tog åt mig..Men plötsligt så stod jag där med skurmoppen i handen..Nu luktar det citron o är rent.

Åhh måste fortfarande köpa batterier....

Kram


Förändring..

Kolla va fin min blogg är!

Tack Claris för att du fixade sååå fint till mig!

Clara, jag o claras klassis i Barca nånstans.


Här regnar det. En kul dag på jobbet som fortsatte med en promenad hem i ösregnet. Dyngsur. Men nu är jag torr och glad igen.

Köttbullar med mos från Ikea till middag smakade bättre än nånsin.

Nu ska jag läsa i mitt kompendium.

Kram

Hemsidor..

är jag trött på.

Försöker teckna en hemförsäkring. Men det finns ingenstans att klicka.. Det står "teckna", jag klickar på "teckna" men sidan ser likadan ut.

Försöker med bostadsbidrag. Blanketter kan man skriva ut och beställa... Men HITTAR INGEN länk där man kan beställa.

Ååååh vad irrri.. Nu har jag mailat överallt istället. Tror de sitter och suckar över mina mail, beklagar sig i fikarummet om kunder som frågar saker som faktiskt står på hemsidan. Sen har jag mailat apoteket också, jag behöver en special-lipsyl som jag upptäckte i Barcelona. Den är jättebra och smakar mint.

Jag skulle trivas bra om de bara kunde fixa allt till mig på en gång utan att jag behövde be om det, det vore något det!

När jag ändå är igång kan jag berätta att jag försöker beställa en frisörtid också. Också via internet. BOKA klickar jag på. Flera gånger. Vad tror ni händer då? Just det, ingenitng.


Neeee men jag är inte bitter!!!

Jag har haft en bra dag på jobbet, gjort en matlåda till imorn och nu ska jag packa ihop datorn och mysa i tvsoffan istället :-)

Det är det här jag behöver. Men Chap san som är en gel-lipsyl.




Kram


Regn..

Vad hände med solen?

Det sa pofffff och så var jag dyngsur på vägen hem...

Hittat en ny bra blogg om hår och smink.Hon som skriver är väldigt duktig och lägger upp foton och förklaringar på hur gör. Skulle inte tacka nej till hennes sminkväska!

http://micromiss.blogg.se/

Skulle också vilja kunna göra såhär!!



Kram


Vad händer?

Mord hela tiden. Killen som dödade en tjej för att bli förlåten av sin flickvän till exempel.

Jag undrar hur man kan bli så blockerad. Hur man ser..Hur man tänker..Jag vill nog inte ens veta..Men jag vill att de ska veta vad de gör..Hur mycket de förstör för andra och sig själva..Det är SÅ HIMLA TRAGISKT..

Att människor dör i krig, sjukdommar och av fattigdom är hemskt..Och att folk börjar mörda varandra här är också hemskt. Varför kan inte folk vara nöjda över att vi slipper dö av hunger eller i krig? Nej, istället ska de ut och förstöra och döda iallafall.

Jag har blivit så skrämd på senaste tiden. I Köping för nån vecka sedan vågade jag inte ens gå utan att prata i telefon på natten.

Önskar att alla farliga kunde sitta inne på psyk eller nån annanstans. När man aldrig behöver känna sig rädd eller hotad, när man kan känna sig trygg oavsett om man går ensam ute en fredagsnatt , då har vi lyckats..

Nej nu ska jag blunda för imorn väntar första dagen på sista utb.veckan :-)


Kram


Husmor..

är i farten!!

Jag tycker faktiskt själv att jag är duktig på att laga mat när jag väl vill (eller måste).

Inne på tasteline för att hitta något passande och det blev både en köttfärsröra med bönor och grönsaker och en laxpaj. I pajen ska man egentligen ha gravad lax, det lät ju väldigt gott men det hade jag tyvärr inte hemma. Så det fick bli vanlig fryst lax istället. SER iallafall väldigt god ut så hoppas den är det nu också. Jag meddelar senare...

Igår gjorde jag en god sallad också. Såg den i en blogg och blev sugen. Är salami- och avokadosallad..Tänk att en sallad kan bli så god.

Så nu var det ju tänkt att jag skulle få ner allt i matlådor till veckan som kommer. Men nu ser jag ju att jag inte har lådor så det räcker..För nu har jag gjort mat till en hel armé här hahaha..

Får gå till Coop och fixa det...






Jag och Emma åt glass från Bosses i gräset utanför kyrkan o tog en liten tur i stan:-)Jag letar efter en frisör.. Vill göra slingor NU..Det är verkligen dags.

Kram

?

Vad hände med mitt inlägg jag skrev nyss???Det fanns nyss men inte nu?

Nu åker jag ner till Bosses för en dejt med Emmsi iallafall!!

Sommar o sol..

  • Cykeltur i sommarvärmen.
  • Jobbutbildning.
  • Lunch ute i solen.
  • Svettningar.
  • Dusch.
  • Plugg till imorgon.
  • Lite middag.




Varmt o skönt. Hela 18 grader klockan åtta imorse var det. Jag har en liten termometer utanför fönstret så jag har full koll :-)

Dagarna går jättefort!


Och nu ska jag nöjessurfa lite tänkte jag!! Kanske ta mig en titt på Paradise hotel också när jag ändå är igång.

Kraaam


Vet ni..

vad jag uppskattar SÅ mycket? Att kunna gå till kranen och ta drickbart vatten. Slippa släpa på 5liters-dunken i värmen,underbart är det.

Mamma o pappa har nyss åkt. De har fixat o donat så att jag har det så himla fint nu. Vad skulle jag göra utan dem...? De är bäst i världen!!! Homer simpson.

Duschat och nu ska jag läsa om fonder och krediter ett litet tag till. Sedan blir det Aldrig fucka up som har lagts åt sidan alldeles för länge nu.

Dagarna går jättefort på utbildningen. Plötsligt är klockan fem och det är dags att gå hem!

Bilder härifrån kommer när jag har laddat min kamera..Måste köpa batterier och så :-)

Kram ha det bra

Nya tider..

Igen.

Linköping, ny lägenhet, nytt jobb, roligt!!

Mamma o pappa har hjälpt mig med allt. Mycket IKEA o fixat o donat när jag har varit på utbildning på jobbet. Så nu har jag en väldigt liten men mysig lya. Ligger perfekt på samma gata som förut mellan stan o skolan så det kan inte bli bättre. Har aldrig bott helt själv förut så det blir ytterlugare en ny sak att testa på.

Mina kära är fortfarande kvar och ligger i bäddsoffan nån natt till. Jag klagar inte..Sällskap, god mat och omhändertagande är alltid välkommet :-)

Stor omställning från mitt ovanligt slöa sommarlov till att utbildas 8-17 . Men jag behövde lite rutin så det mår jag bara bra av.

Köttfärssås och spagetti a la mamse o papse var inte fel till kvällsis.


Ska mysa lite o sen somna i min nya, härliga säng..gooottt!

Kram


Sanningen..

Ikväll är det qvarnfestivalen, stort pådrag som förut var årets happening. Det brukar verkligen vara roligt med folk o nån artist. I år är det Veronica Maggio,inte alls min smak men hon ska väl vara duktig.

Förr om åren köpte man tvådagarsbiljettoch skuttade både fredag o lördag,SÅ kul var det! Var på qvarn i början av sommaren nu också, o det höll måttet,hade det väldigt bra.

Men till festivalen köpte jag ingen biljett,ska ju flytta. Men sanningen är den att jag inte flyttar förrän imornbitti. Så jag hade ju hunnit med det. Istället fixar jag med det som behövs o myser denna lördagskväll. Idag har vi hunnit med en del, pappa o jag har tagit upp grejer från källaren o mamma har lastat porslinet o sånt. Men det är fortfarande ett stort frågetecken hur vi ska få in allt i bilen.

Sa ju att den här sommaren skulle bli min vilosommar efter ett hårt år i Spanien. Ingen fest i Köping skulle det bli. Vad hände med det? Varje helg har jag varit ute. Så nu mildrar jag mitt samvete med att vara hemma sista Köpingshelgen;)

Pratade nyss med Felly hon e på förfest med min lillebror bland annat,det är draaaag sa hon..Så jag ska väl inte sticka under stolen med att det är lite surt att sitta här :P Jojo är också hemma, ytterligare en orsak tilkl varför jag borde vara ute.

Senare ska jag hämta mamma o pappa som är iväg på middag. Nu ska jag passa på o mysa med min marabou o vindruvor!

Fick stans största kebabtallrik från 22an nyss. KOLLA!! Kebab överallt. Se o lär, andra städer.



Innan jag lämnar Köping vill jag dela med mig av en liten ordlista:

Suttit - setat
Göra - gö
Burit - bärt


Hörs i Linköping nästa gång, hoppas internet fungerar så fort som!


Kram