Jobb!

I förra veckan var jag på intervju på Skandiabanken i Linköping. Tyckte det kändes ok men man vet ju aldrig riktigt säkert.. Men idag ringde de och sa att jag fick jobb på deras kundtjänst=)

Ska jobba eftermiddagar efter skolan och nån helg i månaden. Utbildningen börjar den första veckan i augusti så det blir perfekt med min inflyttning i lägenheten då också. Ska bli riktigt roligt!

Nu känner jag mig inte lika arbetslös. Jag har bara semester nu...;-)

På kvällen blev det sommarens första promenad med mamma. Vi gick runt Ullvi en sväng och det var väldigt svettigt..Efteråt känner man sig lika nöjd som vanligt..Varför lär jag mig aldrig det?!

Nu blev det en hallon/blåbärs-smoothie..Min första nånsin..Suuuupergod!


Puss


Stockholm..

I lordags tog jag tåget till huvudstaden. Motte upp Johanna o Emmy på HM och vi gick mote marknaden för att handla jordgubbar. Lämnade väskan hemma hos Jojo och gick ner i en park som lag precis intill lägenheten. Där svettades vi ett tag och önskade oss en pool eller ett hav kanske vore ännu bättre. Sen blev det en liten donken det var mumsigt men cheddar cheese-dip var lite utav en besvikelse.

På kvällen öppnades vinet o vi sjöng lite J.LO på singstar..När det var dags gick vi vidare ner till stan där vi först tog en drink och sedan gick vidare till en klubb. Där var det bra!! Älskar när man känner igen alla låter o kan sjunga..Lite sämre för min röst som nästan alltid är obefintlig dagen efter..

Vi dansade o hade roligt tills fötterna blev trötta. Nån stämplade min lilltå så den blev alldels röd o stor. Jag är säker på att den har gått av för den dunkar o går inte att röra. Avslutade iallafall kvällen med ännu ett mcd-besök o sen somnade vi gott. Hade aldrig varit ute i stockholm innan men det får bra betyg av mej..Som utomlands..Jag jamför ju allt med Köping o då vinner ju utlandet hela tiden..Men storstäderna har ju lite mer här i sverige..Tur jag inte bor där för då skulle det bli fest hela tiden som i Barca oojjojo=)

På söndagen blev det sol o bad. Parken hade inte gått i värmen så vi åkte till ett badtsälle istället.. Korven var god o vattnet var skönt.. På eftermiddagen promenerade jag till centralen o tog tåget hem. SVETTIGT säger jag bara..Hade ed china take away men ingen dricka -det brännde i munnen, ingen dricka o ingen AC. Värst av allt var att serveringsvagnen var avstängd o kranvattnet på toan kunde man inte heller ta. Tur resan inte var såå lång då..

Skööön sommarkväll.


Jag o Jojo..



Sen blev det inte nå fler bilder..Glömde bort kameran helt å hållet.

Igårkväll hade jag lite SPA för mig själv, hade börjat flaga skrubbade bort allt brunt skinn på hela kroppen med en hård handske o peeling-gel. Nu känner jag mig väldigt ren men blek också=)

Idag blev det Malmön för lite picknick o sol. Måste passa på nu när det är sp varmt.. Jag går o tror att hela sommaren kommer att vara såhär men det säger väl bara poff så börjar det ösregna i dagarna. Var många som la i sina båtar i vattnet o jag blev riktigt sugen på en stor båt som man kan ligga o sola på!

Har haft ont i huvudet hela dagen..Tror det beror på att jag sov dåligt i natt..Det är kokhett i rummet så  inatt ska jag ha på fläkten.

Ikväll ska vi grilla här hemma. Det är nog en av de bästa sakerna med sommaren..Pappas grillkött o mammas potatissallad smakar alltid väldigt bra:)

MMMM..


Puss

Skeppoo..

hojjj...

Igår var jag borta hela dagen, i Linköping faktiskt. Var så längesen jag var där och mycket hade förändrats..Gina tricot ligger inte i den stora gallerian längre.. Och så har det öppnat nya restauranger som jag inte har sett. Det var iaf en svettig dag i solen. Jag får hämta mina nycklar till lägenheten den 1a aug..Men eftersom det är en helg så måste jag vänta till den 3e.

Idag åker jag till Jojjo i Stockholm,det ska bli skoj!

Puss

Men va?

En sak jag inte förstår mig på...

Att bleka ögonbrynen???

Men va????

Enköping..

Imorse var det uppstigning vid halv tio. För mig kändes det väldigt tidigt..Men man ska väl tänka på dem som jobbar kanske. Sov lite konstigt så tröttheten kanske berodde lite mer på det..

Åkte till farmor i Enköping där min kusin Rebecka också var på besök. Som alltid hos farmor så bjuds det på helt underbar mat..Till förrätt blev det rökt lax med päron,lite otippad mix men det var väldigt gott kan jag säga. Huvudrätten bestod av en muuumsy köttgryta..Och till efterratt var det smordegs-saker med jordgubbar,rabarber o vaniljkräm. MMMMMM nöööjd :)

Spenderade hela dagen där och hade lite SPA med kusinen. Vi kliade på ryggen och friserade he he.

Kom hem för en timma sedan skulle jag tro.. Nu ska jag packa upp min väska från Barcelona som låg i Enköping. Undrar vart alla de kläderna ska få plats.. Jag är en sån som alltid vill rensa och slänga o det kan ju vara bra ibland.Men finns en risk att jag slänger allt om jag kommer i det moodet..Men naaaej...

Vi åt så gott såå!


Vi gick på promenad i stan och hittade två hundar..
I

Jag o pappa nere i hamnen..




Nu är jag trött som en liten körv..
'
Vila lite o sen kaaaanske jag tar mig iväg på fotboll på IP om en timma.

Puss

La playa..


Idag hämtade Emelie upp mig och vi åkte mot Ica för lite matsäck..Tom & jerry, ostmacka och mineralvatten. Vidare ut till Köpings badställe Malmön.. Och vi badade tillochmed..Det första som slog mig var att vattnet var väldigt brunt..Men jag badade..Det gjorde jag..Två gånger!!



Vi hade en mysig dag i värmen..Kiosken var också öppen..Hade glömt att det finns kebab där..Men vi nöjde oss med kulglass. Försökte även lägga upp en plan för vår framtida träning..Vore bra om man kunde gå ut o gå tva eller tre ganger i veckan åtminstone..Jag har ALL TID I VÄRLDEN NU..Men jag är för slö för att fatta det tror jag.

Ser ni förresten vad spejsad bloggen är..Clara fixar o donar..Jag ska också lära mig en vacker dag :)

Puss

Måndag..

En bra sådan..

Ja, vi åker till Göteborg..Tåget går om en timme..Boende? Biljetter? Och match? Jag ble för stressad så vi blåste av hela trippen. Ett försök till att bli mer spontan..Men jag måste få planera iallfall en dag innan.!!

Farfar på besök i Köping. Vi grillade fläskfilé och åt mammas goda hemmagjorda potatissallad till..Det var amaaaazing. Jag började nästan gråta igår när jag såg en rejäl köttbit o riktigt jämförde den i huvudet med knorrs burkköttfärs.

Nu på kvällen har vi myst framför Beck och tryckt i oss en okänd mängd av rostbröd,chips o godis. Varje tur in i kylen nämner jag mitt nya liv som ska starta i höst.Jag brukar få fart på mig själv när jag väl bestämmer mig.

Ska sträcka ut mig raklång och försöka somna i värmen. För det är varmt nu..Tillochmed jag som hade ÄNNU varmare för ngra dagar sedan sökte skugga på uteplatsen idag.

Men imorn ska vi svalkas. Blir Malmön..Emelie säger att vi ska bada..Första sverigedopper..Jag säger ja, men menar nog sola.. Ska göra mitt bästa..OM jag blir jättesvettig kan det bli en tur ner bland algerna..Men jag är rädd för sjövatten..Tycker det är brunt o så..

Godnatt!

Qvarn..

Var kul hos Maria och även på Qvarn.

Men en sak.. Jag höll på att frysa ihjäl i mina shorts. Hade fått varningen hemifran men var fast besluten om att visa bruna ben hahah..Var lite skakigt ett tag men när vi kom igång med skuttades så blev jag varm igen.

Tiden är nog det som kommer ta längst tid att vänja sig med. Middag klockan sex här hemma ibland.. Där åt vi runt nio.. Och utgång elva här..Där gick vi ut vid två och då går vi hem här.

Är ju egentligen bättre att komma hem i tid så att man kan leva dagen efter.

Vi leker=)












Idag sov jag länge. Sen blev det fläskfilé o potatisgratäng..Det ar så mumsigt såå..

Nu ska jag ut och åka en sväng.

Puss


Sverige vs Spanien..

Eller ska jag saga Köping vs Barcelona..Da blir skillnaden plotsligt lite mer pataglig.

Jag vet..Jag ska borja skriva med åäö igen..Ska trana pa det ..sen..

Efter tio månader utan kranvatten, Start-flingor, yogurt i literpaket, dammsugare, lakrits, cremefraiche och en rejäl köttbit känns det skönt att vara tillbaka igen.


På ett sätt..En annan del av mig kommer att sakna våra galna nätter på klubbarna, spaning på bordellerna, stranden, storstaden, några av de människor jag lärde känna...Ja, Barcelona.


Resan gick bra, SAS är mycket bekvamare än Ryan air, jag både satt skont och beställde rökt lax och potatissallad till lunch. Mamma o pappa hämtade mig på Arlanda och det var så skönt att få krama dem igen. Bilresan hem gick i slowmotion...Pappa sa att det var midsommartrafiken, tog nog fyra timmar att ta sig hem från Stokholm tack vare bilköerna. På vägen blev det ett Max-mål också, gott.


Under det här året har jag lärt mig mer än under hela min skoltid. Det har varit intensivt ibland men nu inser jag att det verkligen var värt det. För det första känner jag att jag kommer att ha användning av större delen av de lektioner vi har haft, för det andra har jag blivit ännu mer intresserad av det jag inriktade mig på. Kunskap ger intresse tror jag...


Det låter säkert klyschigt, men jag har lärt mig så mycket om mig själv också. Helt nya saker som jag inte visste om hur envis men också hur rastlös jag är. Året i Barcelona var min största utmaning som nu är min bästa erfarenhet.


Lite vemodigt över att det är slut nu. Alla åker hem till sina länder och det som fanns där finns inte kvar längre. Men jag tog verkligen vara på mitt år...Går inte att sammanfatta allt i ett inlägg med text så här kmr några ord istället,


Ovisshet - Visste ju ingenting i början, ville verkligen inte åka.

Gladje - Kunde komma pa mig sjalv att bara ga runt o le..
Tårar - Andra gånger var det jobbigt..

Saknad - Efter er här hemma.

Fest - Varje helg utom två kanske? Nu blir det rehabilitering...

Lambrusco - Vi upptäckte en favorit...Rosa champagne för 17 kronor.

Nachos - Mexikank mat var mer populär än spansk.

Pizza - Jag bodde med en pizzabagare, det säger väl allt?!

Ribelinos, Sutton, Otto, Opium - Vilka nätter!!!

Adam Tensta - När vi saknade Sverige dj:ade vi My Cool.

Korven - Emsi har jag sett nästan varje dag all the time.

Bora Bora - El senor de la noche. Vilken låt...

Plugg - Mycket i början, mindre på slutet.

Casanova 59 - Mitt andra hem.

Flytt - Tre olika lägenheter hann jag med. Träffat många original...

Besök - Mam o pap kom när snön kom. Farmor, Kristina, Rebecka efter min slutpresentation. Samtidigt var Mats o killarna i stan. Dagen efter kom Jojo till mig.

Karaoke - Finns inget jag har tjatat så mycket om. Varken svenskarna, spanjorerna, engelsmännen, holländarna eller sydamerikanerna var intresserade. Men det var Johanna!!

Pakisar - ropar dude dudeee på stranden.

Rån - jag känner ingen som inte hann bli rånad under året i Spanien.

Webtv - tack för det. Spansk tv är ingen hit..

Vatten i dunk - 5liters från affären.

Milka choklad - det var gott i början.

Köttfärssås på burk - Tur att det fanns...



Idag ar det midsommardagen. Det innebar fest pa qvarn som ligger utanfor stan..Det ska blio roligt o se pinglorna igen!! Men utgangen skulle jag hellre forlagga pa Ribelinos eller Sutton..Faktiskt...!!!

Ska vanta pa att Emelie o Robin ska kaka klart sin pizza sen aker vi ut till min gamla klasskompis Marias hus.

Puss




,



Nattiii...

Avslutade denna vistelse med middag pa mexikanskt o en margarita. Det var forsta gangen jag drack det men definitivt inte den sista.

BRA kvall. Jag o ems at ockda mex igar som en hejdamiddag for henne. Det var ocksa gott men jag blev matt som en platt. Idag bestallde jag taktiskt istallet.

Puss natti jag ska upp snart.

Last day..

Min sista dag.

Jag akte ner till stranden o motte upp tva tjejer pa skolan. Vi stekte oss lite..Men redan efter nan timme akte jag hem. Fick lite panic efter Emmas samtal om de harda viktrestriktionerna pa flygplatsen.Emma hade 8 kilo overvikt, o min vaska vager mer. Jag kastade nyss ett lakan, gor kanske inte sa mkt skillnad men..Jag vill inte slanga mer saker nu, i vaskan finns bara de saker som jag behover o gillar.

Handbagaget ar ocksa ett fragetecken..Ar sa dalig pa att uppskatta vikter..Kan vara 5 , 10 eller 20 kilo..Jag vet inte!!!Det far vara 8..Far vaga imorn pa flygpltsen o fordela om lite tror jag.

Nu ska jag ut o njuta av vackra Barcelona! Ikvall blir det nog sushibuffe eller kanske mexikanskt.

Hors sen

Puss

Utflykt..

Imorse sov jag ut som vanligt under min semester. Knappt sa jag vill lamna den skona soffan..AC och hela kittet sa jag har det ratt bra.

Jag och Emma motte upp varan favorit Joan for en hejda-lunch. Ingen ville ha japanbuffen som jag suktat efter nan vecka nu..Istallet blev det nat spanskt stalle och det smakade ocksa bra.

Efter luncg gick vi hem hit ett tag. Jag bestamde mig for att besoka Juan Miro museet..Aker buss, tunnelbana o nan bergbana innan jag kommer upp..Val dar sa mots jag av en stangt-skylt..Vad ar det med mig o sana skyltar? Ikea brukar ocksa ha stangt nar jag bestammer mej for en visit.

Jahapppp tankte jag och..


..hade tur som fick se en miroskapelse utanfor museet iaf..



Forsatte prommen till en tradgard uppte pa mont juic..


..En fin utsikt..



..O en turistbild..



Farmor!!Hoppas du ar liiite nohd over det lilla jag fick se..Nu vet jag iaf vart det ligger till nasta gang..

Efter turen va ja o handlade o en svang pa skolan hannja ocksa med..Vi ligger o segar har hemma nu..Ska strax gora mat.

Inte manga dagar kvar..Vet inte va jag tcyker omdet riktigt.

Kram


Flytt..

Jahaaanii..

I fredagskvall tog jag picket o packet till emmas place. Vi var ganska sega pa kvallen o at skagenmackor vid tolv tror jag. Tillslut fick jag utgangsvibbar o gick med nagra till ett brazilianparty..Kande knappt nan dar sa jag holl mej till dansken. Slog mig att brasilanska tjejer ar sa himla vackra.Har aldrig haft den bilden forut..Men ojoj..Dar var vi ganska lange innan det bar ivag till La terazza som ar ett utediscoteca..

Sov kanke tva timmar o var en trott en igar. Flyttade ut mina sista saker o lamnade tillbaka nyckeln..

Igarkvall bakade vi pizza har i huset. Den var jattegod men jag orkade knappt nanting sa nu finns det matlada,bra va!!

Idag kanske stranden..Eller museum om det e molningt..Lovade farmor att ga o kolla sa det ska jag gora innnan jag aker hem.

Pa torsdag aker jag hem,med blandade kanslor.HMM.

Nu ska jag ut o fanga dagen

Kram

Im back..

Hej mamma!!!

Jojsan kom o efter fem minuter sa var planboken borta. Vi pratade tillochmed om ranrisken i den har staden o mina egna erfarenheter fran det.. Pooff sa det bara sa fanns det ingen planbok kvar. Mandagen spenderade vi en stund hos mr politzai och sedan stressade vi ivag for att ata ngt. Tapas. Tre torra brodbitar var for nastan 200 kronor. Missnojet var stort.

Fixade oss och gick till Emma. Pa mandagskvallen var det dags for slutcermoni med skolan. Akte buss till Collbató dar en del tal vantade. Plotsligt far vi reda pa att vi ska ga fram en och en for att ta emot diplom. Vi sitter i grus och mina klackar ar hoga. Sag framfor sin catwalkscenariot flera ganger och fick lite panik.. Men nar stunden val var kommen sa skred jag fram som tornrosa..

Efterat blev det champagne och snittar av olika slag runt poolen. De hade fixat allt valdigt bra. Senare pa kvallen akte vi tillbaka till Barcelona dar det blev fest hos Nicky och sedan till nan liten undergroundklubb med bra musik.

Tisdagen blev det strand och lite stan. Vi hamnade pa Kentucky och at buckets med kyckling. Det var ackligt och vi amade oss lange efter varan andra misslyckade maltid.

Onsdag mer strand..Kvallen min alskade sushibuffé,det finns allt och lite till..Sen strackte vi ut i sangen till nat program pa kanal5 innan vi slocknade.

Torsdag annu mer strand..Den varmaste dagen hittils,32 grader tror jag. Pa kvallen blev det nachos, lambrusco, karaoke dar vi nastan var ensamma och Sutton saklart.

Har varit roligt att ha Jojs har!!

Nu ar jag ensam igen. Packar idag..Flyttar ju ut harifran idag..Mina vaskor..Det kommer inte att ga..Vet inte hur jag ska fa i allt..Envisas med att ta med min lampa..Den var ju dyr..Och mitt duntacke som var annu dyrare, men det kan jag ju glomma.

Det forsta jag sag nat vi var framme pa Collato var tomt batteri i kameran..Darfor har jag inte en endaste bild fran de senaste dagarna. Men det har EMMA OCH JOHANNA. Nu far de lite press att skcika korten sa fort som mojligt till mig sa att jag kan lagga upp lite fler bilder..

Har ar iallaflall en bild fran den fina kvallen som fanns pa facebook.



Puss

My voice?

Jag har ingen rost. Inte haft det sen i torsdags kvall. Piper och malbrottslaten flyger ur mig..Men ibland kmr den tillbaka. Forsokte nyss med varmt te som jag fick har,gillar inte te o det hjalpte inte heller..Bhhhuu.

Ska forsoka vara tyst for en gangs skull sa kanske det artar sig=)

Inte na trott..Klockan ar halv tolv snart..Men dygnet ar helt upponervant....Ja jaaaa,tur det finns internet sa jag kan underhalla mej iallafall!!

JO(H)AN!!! queremos ir a costa brava el fin de semana :)

Puss


Underbara dagar..

OJ vilket bloggavbrott jag har haft. Da det har varit fullt upp med skolan har jag enda varit hemma o bloggat pa ngra ganger om dagen.

En sammanfattning av de senaste dagarna skulle kunna bli en hel uppsats sa nu ska jag fatta mig kort.

Sedan sist....

Vi firade pa japanbuffé med klassen, vin pa torget och sedan motte jag upp killarna fran Koping som var pa besok. Mats ar min gamla granne o barndomskompis o de andra har jag gatt i samma klass med pa hogstadiet o gymnasiet. Vi gick till Oveja negra dar det serveras sangria- och olkaraffer.

Mats klev sa glatt in i det svarta faret. Men hans huvud var for litet...



..Da Julle har mer har sa passade hans huvud battre i halet!


Pa torsdagskvallen blev det storfirande. Cavan o Lambruscon var med all night long och vi var pa Sutton hela natten. Mats o ganget kom ocksa dit o dansade med oss. Mats sa : IM INVITED och kom in i converseskor...Vi alla undrade vad som hande.

Pa fredagen var jag uppe med tuppen (for att ha varit ute) och gick ner mot ramblan for att traffa farmor,faster och kusin. Vi gick och at lunch pa Princesa23, det blev tapas och kycklingwraps.

Inne pa Princesa.
 

Jag och Rebecka strosade runt lite medan farmor o Kristina akte turistbuss.


Pa kvallen bjod dem mig pa examensmiddag pa La Fianna. Vi at nagot av det godaste jag har atit har. Entrecote, potatis och god sas. Skalade for besok o examen i bade cava o vin. Efterratten var ocksa valdigt god..MMM.


Efter middagen promenerade vi genom Born for att ga hem. Plotsligt blev det lite brattom for mig..Hoppade in i en taxi, hem for att byta om och sedan springa over till emmas lagenhet dar hon o grabbarna satt o var redo. Var dar en stund o sedan gick vi till baren Barry Black dar det var en massa folk fran skolan..Nar klockan blev tre gick vi till Marys place som ar ett discoteeeca har. Utanfor sa blev jag hungrig o ville hem istallet. Sa jag sa tack o hej o vi gick till macken o kopte kakor o mackor. Sen sov jag gott.

Pa lordagen motte jag upp familjen i stan igen. Vi kollade runt lite och jag fick ett armband av en gubbe i en affar. Lite indianaktigt och det var fint. Fick en vaska av dem som jag akte hem o packade full..De tog med vaskan hem nu och jag har plotlgit mycket mindre bagage till hemresan,jattebra.

Senare var jag fotbollsladdad. Vi skulle se matchen pa nan bar..Men ingen bar visade den! Vi letade o ringde runt.. Sen hamnade jah framfor datorn i nan timme dar jag INTE FATTADE hur man skulle fa igang direktsandningen. Efter tio nangang tog jag mitt pick o pack o gled ner mot ramblan igen for att mota Mats,Adam, Julle och Tobias. De skulle ata pa restaurang och jag var sallskap med vin o efterratt.

Killarna var nojda med maten..


Vi fortsatte sedan till ett stalle jag hade hort mycket om undr kvallen, Manchester. Dar fanns det tydligen folk som cyklade inne pa puiben eller hade med sin hund. Fick inte se nat sant igarkvall,men var enda lite drama i form av ambulanspadrag? Vi letade efter en taxi i evigheter for att fa aka upp till La fira..Hittade ingen sa det lev metro. Val dar sa var det stangt,otur.. Vi fortsatte voidare till Nicki Havana och dar slutade det med att bara jag o Mats gick in for de andra tillats inte pga sina shorts. Bitter vakt. Sa vi skuttade omkring nara timmar o hade valdigt skoj! Sen blev det promme hem.

Den enda bilden fran klubben..?



Idag gick jag till stranden. Mottes av killarna pa UTEGYMMET. De "deffar" som det tydligen kallas he he he.

Slappade i solen nara timmar o vi badade ocksa. Det var svinkallt. Sedan akte jag o Mats hem till mig dar han fick lana duschen eftersom att de reser hem idag. Efter att vi hade fatt bort all sand gick vi ut o tryckte i oss en fin pizza.

Har haft jattebra lediga dagar med andra ord!!!

Nu tvattar jag lite. Just ja,det har flyttat in en kvinna har..Hon vill bli min kompis tror jag..Hon foljde efdter mig i nagra timmar igar o forberedde en myskvall med choklad,da fick jag panik o flydde ut. Sen far jag tre mail om dagen med kolagebilder hon gor, bilder pa henne sjalv och en massa djur. Vet itne riktigt hur jag ska reagera, jag sager bara "Ahhh fina!Jattefina!" Men det ar nog dumt, for fem minuter senare skickar hon fler.

TACK ALLA SOM HAR FIRAT MIG!!!! Idag pratade jag med faster Ulrika ocksa, kanns som att jag inte sett henne o familjen pa en evighet,isommar ar det dags.

Imorn kmr min alskade Jojjo. Pa kvallen ar det avslutningscermoni som vi ska ga pa o efterat blir det antagligen storparty nanstans.. Jag lagger ner formell klanning..Jag vill inte ha nan som gar en decimeter under knana, kmr aldrig mer anvanda en san. Istallet har jag hittat en dromklanning pa Mango, den ar lila och en vanlig kort klanning, men det ar fint material, sa det kanske ar lite formellt iallafall.

Ser fram emot en lugn kvall idag..Det behoiver jag efter de har fullspackade dagarna och harda natterna:)

Puss

Day n night..

ah ah ah ah what a night.

Cavan flodade. Vi FIRADE pa for det var vi sa varda. Vi gick till Sutton o dansade hela natten. Jag hade med kameran men glomde ta kort. Emsi o jag nojda o glada. Min allesta-kompis Mats med crew skuttade med oss.

Kristina (min faster) ringde nyss o de var redo for en traff. Det ar jag ocksa,snart. Det spelar ingen roll om jag har sovit fem timmar, jag har ju lov!!

Ut i solen nu. Vill ha en bigmac till frukost:)Bast vore det med egg mc muffin men frukosttiden har val redan passerat.

Ikvall ar det Bob Sinclair..Hoppas pa det..Annars kanske man skulle ta o sova pa natten..Men det har jag tid for nan annan dag.Kanner jag.


Undrar om jag ska ta mig tid o tvatta haret idag.Det har liksom inte funnits tid till det.Men sa fick jag en kommentar igar om att jag sag okammad ut.Da ar det dags...

Puss


Lycka!!!

Slutpresentation avklarad. Klassen var dar o juryn pa tre personer som skulle bedoma oss. Forst kollade vi pa en grupp o sedan var det var tur o efter oss sista gruppen. Fem toimmar pa tre grupper sa efter det hade jag lite huvudvark. Allt gick valdigt bra o jag maste saga att det var nog den basta presentationen jag gjort, spanskan flot pa valdigt bra utan stod..Glad for det. Juryn stallde bara tre fragor efterat vilket ocksa var skont..

Sara inledde med att saga ngt i stil med att alla i gruppen kmr fran Sydamerika..Da kollade de tre mannen i juryn valdigt tveksamt pa mig. Efterat undrade en om min bakgrund haha...

Efterat gick vi ngra stycken o at kinabuffe mitt emot skolan. Var sjuuukt gott.. Och vilket efterrattsbord, glass, godis, tartor, sprutgradde mmmm!Fattar dock inte varfor jag alltid hamnar i mat-tavlingar!! Vi delar vinstplatsen, jag haller pa o spricka nu..

Alla presentationer var bra och alla var sa stiliga i kostymm, kolla bilderna har nere sa far ni se.

Jag ar valdigt glad och stolt over mig sjalv, jag har en master i finans!!! Ett ar fullt av nya intryck och en utmaning som jag ser som den storsta jag tagit mig an hittils i mitt liv.

Detta ska sjalvklart firas.. Ikvall..Ikvall ikvall..Sutton Im coming home..Var langesen jag var dar..O det at nog basta klubben har.

Nu vantar tva veckors sommarlov i Barcelona med fortsattning hemma i Koping.

Glada efter avklarade presentationer!


Fernando, Estefy, Schafik, Federico o Sara


Javier, Mario, Ana o Sebastian.


Jag o Alex var hungrigast pa stallet,vi vann ätartävlingen.


..Vi forsokte overtraffa varandra i "ätning" ,jag passade pa pa efterratten.




PUSS


Onsdag kvall..

Tjuuhllaa..

Nu har jag plattat till finbyxor o skjorta o allt hanger sa fint pa galgar.

Som en raddare i noden fikc jag en pizza hemlevererad alldeles nyss. Ikvall tackar ja o tar emot, annars hade det blivit fiskpinnar utan sas. Vilken tur va! Ibland ar det bra o bo me pizzamannen ma jag saga..

Kollade nyss pa The hills..Ojjojo..Heidi var saaa fin i kyrkan sa..Fattade inte vem den dar tjejen som dok upp var? Lauren sag inte sa nojd ut o det verkar bli drama i nasta avsnitt.

Nu ska jag duscha..Glomde att kopa schampo o dumt nog sa slangde jag den gamla flaskan med liiite kvar i..Kollade nyss vad som finns i badrummet..En stor brun flaska som luktar man och en som ar for bebisar och heter "Inga tårar". Undra vilken jag ska ta!!

Sen tankte jag stracka ut mig i sangen o se pa Farjan dar det vankas brollop=)

Puss

One day to go..

Idag hade vi mote med en larare som har undervisat i lite presentationsteknik o sant..Hon tyckte det mesta var bra,forutom for mycket text pa en del slides..

Vi fixade i nara minuter.. Och sen tankte vi ju trana presentation lite mer. Men hon gav radet att alla skulle ga hem till sitt o koppla av o koppla bort lite. Aven om det kanns lite konstigt att vi bara har kort igenom tva ganger sa tror jag att hon har ratt i det hon sa.

Sa nu sitter jag med lunchen o slappnar av till Day N night.!

Emilie paminde mig om att det ar dags att lamna intresseanmalan pa lagenheter innan imorn..Sa nu har jag kikat lite o funderar pa tva lagenheter..Ska bestamma mig under dagen tankte jag..

Nu ska jag ga ut o kopa schampo o balsam som ar slut.. Blir en skon promme i varmen..

Behover aven en klanning infor mandagens cermoni vi har har. Formell klanning? Jag har en massa klanningar men bara korta o inte sa varst sofistikerade. Kanske ska kolla in pa nan affar ocksa o kolla utbudet..

Fick aven veta att vi ska kolla pa de andra gruppernas presentationer..Det visste vi inte..O det vill vi inte..Finns risk att man blir mer nervos om man ska sitta o vanta pa sin tur..Plus att vi maste upp tidigare..Halv tio borjar den forsta presentationen o vi ar nr 2.

Ska kolla ppt en gang till senare o sen bara ha en jatteskon kvall hemma o stryka kladerna infor imorn bland annat=) Blir spannande ja har nastan aldrig strykit nat..O aldrig i det har landet.


Idag o imorn formiddag kvar!

Puss


Wunderbaaar..

Idag gjorde jag min sista exam har!! Sa befriande o skooont sa det ar inte klokt..

Nu ar det "bara" the final presentation kvar..Ar en ganska sa big deal.. Betygen vi far har har 60 % av slutbetyget o projektet 40 %.. Har bestamt mig for att inte stressa upp mig over det, brukar inte bli nervos infor redovisningar sa ska forsoka se det som vilken presentation som helst tankte jag..

Nar vi gick ut fran skolan idag sa slooog varmen mot oss..Nu har det trappats upp ytterligare en niva mot medelhavsvarme.. Tog bussen med en klassis till playan for att bada..Ja..Bada..Inte for att sola..Hon var inte solsugen..Men jag var lite sugen saklart..Ville inte ligga kvar sjalv sa jag akte hem efter vara tva dopp jag med. Var valdigt skont i vattnet..Men lite mycket stenar pa botten tyckte jag.

Saaa jag har atit en sen lunch o tranat lite ppt..

Ikvall klockan atta blir det gruppmote o ovning..For imofrn har vi presentationen for en larare som ska ge oss lite tips o sant infor torsdagen.

Ujj vad jag langtar till torsdag eftermiddag o kvall. Ingen mer press pa ett tag o ett stort firande som foljs av besok av farmor,faster o kusin :)

BIZ !!!


Godmorning..

Nu are lite pirrigt..

Har sista tentan IDAAAAG!!! En man inte kunde plugga pa..Det ar ett dataprogram eller en typ v simulator som man handlar finansiella produkter i.. Sa ska man forsoka fa profits..

Var mer an tva veckor sedan vi hade en san lektion sa det blir intressant o se hur mycket man minns...Vissa ganger har det gatt at skogen men andra ganger riktigt bra.. "Det galler att ha marknaden med sig" som lararen sager..

Nu ska jag ivag.

Verkar som det gar en signal hem till Sverige nar mitt konto behover lite tillskott..:) Tack farmor!!

Puss wish me luck!

Bob in da house..

Hittar alltid pa en massa rolgt att blogga om nar jag borde gora annat...

Skulle bara saga en sak..Pa fredag kommer Bob Sinclar (visset inte vem det var pa namnet, men laten WORLD HOLD ON har jag inte missat) till Opium som ar en klubb har.. Det kommer bli speeejsat!! wooorld hold oooon..Tank om Gunter skulle gastspela lite ocksa, da skulle det vara fullandat. Alla har vet vem Gunter ar nu..O alla gillar honom o dingdond song.

Gina..

Hamnade pa Gina tricots hemsida..Finns jattemycket fint nu!! Blarandigt..Alskar det..Och en massa sota toppar..Och billigt ar det.

Var inte overdrivet fortjust i Gina forut..Tyckte dom hade fina grejer lite da o da..Men nuu..Nu i pask nar jag var hemma o var inne pa Gina var det som en helt ny varld..Aaah vad mycket fint jag sag.. Ar nog bara for att man inte sett nat a plaggen tidigare..Ett helt nytt sortiment..Annars are ju alltid sa att man sett allt innan om man ar en flitig besokare;)

Har finns ju Bershka och en affar som jag inte vet vad den heter. Var samma sak dar iborjan..Jag var helt lyrisk..Men nu har jag sett allt dar..O tycker ungefar som jag tyckte om Gina..Nu behover jag Gina mer an Bershka.

Sa finns ju Zara o Mango..Det ar ocksa lite nytt for mig. Finns ju inte i Koping o inte i Vatseras(eller??).. Zara har jag kommit pa att de har en valödigt dalig kvalitet..HM har mycket battre. Nastan allt jag kopt pa Zara har har slitis pa en gang.. O pa Mango finns en massa fina shorts o skjortor som jag gillar.

Sa ni vet....

Puss

Happy nation..

living in a happy nation.. Ace of base hoppar in i huvudet oftare o oftare nu for tiden.

Bokade om min biljett hem idag, sex dagar senare an vantat..Skulle aka den 12e men aker nu den 18e istallet. Har ju inget jobb som vantar pa mig hemma, sa varfor inte stanna lite langre i denna underbara stad... Var en ombokningsavgift plus mellanskillnaden pa biljetten sa allt som allt kostade det 800, men det far det vara vart. Behover dessa dagar for o hinna me en del saker ocksa. Dessutom KAN de bli mer projektgrejs..Hoppas inte det.

Flyttar in hos gastvanliga emsiboo o hennes män de sista dagarna.Blir bra det.

Idag har jag alltsa varit pa grupptraff. Jag sag Arc de Triumf for forsta gangen..Synd att jag inte hade med kameran sa att jag kan bevisa det.. Blev positivt overaskad av miljon runt sjalvaste "arcen". Var sma grasplattar o lite parkaktigt..Folk hade picknick i solen vilket sag mysigt ut. Da jag hade lite extratid tog jag en tur genom Born..Aven fast det ar rod dag(festivo) idag sa levde det stallet verkligen.. Uteserveringar o en massa folk. Gick forbi en creppería som sag ut att vara ngt i min smak sa den maste jag testa nangang..

Mitt problem har ar verkligen mitt lokalsinne. Jag skyller pa att jag alltid akte taxi eller metro i borjan..,Da kmr man ju till en plats, men man vet inte hur man tar sig dit eller vart man ar.. Sa ar det med Born for mig..Har aldrig riktigt fattat vart det ligger aven om jag har varit dar. Men idag tog Mario o jag en promenad hem o jag tror att jag hangde med pa var vi gick..Upp till bevis en annan dag da jag ska testa att ga dit for det ar inte ens langt.

Idag har vi tryckande varme har.. Ujuj..Jag sokte skugga hela dagen..O da vet man att de e varmt.. Jag klagar absolut inte!! Men nasta gang maste jag smorja in fotterna med solkram..Mina fotter branns jattelatt..Tror det ar for att huden dar ar valdigt tunn..

Pa vagen hem stannade vi pa...damdamdatamama...DONKE och kakade.. Sa behoevr inte gora nan mat..Va skont..

Oo forresten.. Igar sag jag filmen The Holiday som jag lanade av Clara.. Oooh jag grat..Hela tiden.. Aven om det inte var sorgligt.. Men jag grat nar en gammal man kunde ga upp for trapporna..Det var ett fint ogonblick...O sa grat jag nar Amanda grat for forsta gangen.. Och nar Iris var olyckligt kar. Och nar Jude law var tarogd.. Ahh jag blev bara mer kar i Jude efter den har filmen ;)

Vad langt jag skrev nu..

Vill att de har sista dagarna ska ga fort!! Imorn vantar var sista exam o presentationstraning pa kvallen. Haft mardrommar om presentationen redan..Kanner mig inte sa nervos, men maste ju vara det da jag drommer om att komma en timme for sent o att jag tappar bort mina presentationsklader..


Nu borjar nedrakningen - 3 dagar kvar.

Puss


Rod dag..

Trist med roda dagar!!! Jag som hade en plan att ga genom stan o kanske smita in pa Mango eller nat for o kolla lite.>Men nu e ju allt stangt. Ska ta reda pa varfor det ar rod dag idag tror jag..

Nu har jag nyss tagit en dusch och ater frukost..

Ska till Estefania klockan tre for lite projektlasning(igen) och presentationstraning..

Innan dess ska jag skriva ut lite papper pa ett internetstalle over gatan och repetera lite till.

Konstigt att jag har exam imorn. Gar inte o plugga for att ar pa datorn, blir intressant o se ifall jag minns ngt, ar enda tva veckor sedan sist vi hade en san lektion....

BIZ