Sommar i hamnen..

Igar motte vi upp Laura, en tjej fran Spanien som jag var fadder at under hennes termin i Linkoping. Okej, fadder..dar lat det som jag var med och hjalpte henne med allt. Sanningen ar dock den att jag bara visade henne vart Ryd lag och hur hon kom in i sin korridor. Jag och Emma tog tunnelbanan till Marina och motte henne dar. Hon visade oss universitetet Pompeau Fabra och deras bibliotek, var riktigt fint. Tankte ju forst ta mitt utbytesar dar, men det fanns bara terminsplatser. Sedan gick vi till en bar och drack cola och jag at aven wienerbrod med choklad i,god men lite for sot.

Idag promenerade vi ner till hamnen igen, det ar riktigt fint dar. Tog med oss pasta fran en takeaway och satt oss pa bryggan i solen for att ata. Jag holl pa att somna flera ggr om, ar fortfarande helt konstigt trott hela tiden haha. Synd att jag inte kan skylla pa jetlag eller ngt sant. Far val va varmen isafall.

Sedan ville vi ha glasssss. Kulglass. Men forsta basta stalle var ett gb-stalle. Sa vi at sandwich och magnum, jajaja. Nar vi va klara och fortsatte sa sag vi SAKLART ngra glassbarer med massa gott. Men nu vet vi till nasta gang.

Nu sitter vi i Emmas lagenhet, vi ska snart ga ut for att ata ngt.

Har fortfarande inte sett skolan. Vi prioriterar solen hahaaaa...

Nan dag nar jag har kommit till ro sa lovar jag att lagga ut lite bilder ocksa.


Hade bra!!!



Sara


Lamnar Kabul..

bakom oss. (Kabul ar namnet pa motellet som vi har bott pa). Hade var sista natt dar igar till idag.

Igar blev det en ol pa motellet (och nej,jag gillar fortfarande inte ol, men man far ta det som bjuds). Gick iavg och drack lite sangria pa ramblan ocksa, efter det var jag ganska trott och planerade for en tidig kvall i sang. Men blev inte riktigt sa. Tillbaka pa motellet dar det var ganska bra drag,...Jag och Emma blev lite inspirerade av de andra och bestamde oss for att ga med ut. Hamnade pa en bar i narheten, lite vin och ganska skont stalle. Hem valdigt sent sa idag ar vi tva trotta manniskor, men vi lever.

Nu sitter jag i Emmas lagenhet. Hon flyttade hit idag! Var meningen att jag skulle bo hos en som Emma hade kollat pa lagenhet hos i fyra dagar nu, men honom har jag ju aldrig traffat sa det kandes lite sadar. Nar jag kom hit idag sa erbjod emmas rumskompis sin soffa till mig under de har dagarna,jattesnallt :).

Vi har varit pa ett supermercado och handlat. Klñpte mina favoyogurts fran forra sommaren i tarragona och Bimbobrod!! Hade aven span pa ngra goda kakor, men jag tyglade mig. Lite svag for Spainens kak-hylla maste jag saga.

Saaa. Nu stannar jag har i fyra natter, sen far jag flytta in i lagenheten som jag ska bo i.

Idag ar det lordag. Vet inte riktigt vad som hander, men Emma och jag ska laga mat till hennes rumskompis. Vore iaf skont att bara slappa och kolla runt lite har.

Just ja. Jag ar arg. Jag har fatt brev fran Inkasso, INKASSO!!!! Helt sjukt. Jag har verkligen inte bestllt underklader och ngra andra produkter for 1600. Sa sjukt och jag ar hur orolig som helst. Kul att det finns ngt psyk dar ute som bestaller massa kul i andras namn...........Ja ja. Finns inte sa mkt jag kan gora harifran. Men vet ju att jag har varldens basta mamse och pappse som gor allt for att losa det.

Okej, nog for nu.

Adiooosss!!

Stressiga dagar...

Resan borjar med att varat plan ar en timma forsenat. I vamliga fall hade det inte gjort mig sa mkt, men eftersom vi hade en tid att passa for att ga och se en lagenhet sa blev vi lite oroliga. Fran flyget letade vi pa taget som tog oss till Sants och fran Sants hittade vi en taxi. Vi hann pa pricken till visningen.

Dag tva borjade vi varat boendeletande pa allvar. Holl oss uppdaterade pa en sida som heter  loquo med en massa annonser. Till en borjan letade vi bostad tillsammans, vi tankte att dte skulle vara kul att bo ihop men med ngra spanjorer ocksa ssaklart. Visade sig vara ganska svart att hitta en lagenhet som hade tva lediga rum. Tittade dock pa en for ngn dag sedan. Var riktigt rolia manniskor som bodde dar, de bjod pa ol(haha jag vet, men jag borjar lara mig!!!) och sen gick vi for att titta pa fyrverkerier. Har varit en stor stadsfest i Barcelona, La merce, sa fyrverkerierna var avslutningen pa festen. Det var nog det coolaste pa lange, battre an nyarsraketerna. Ska tillaggas att vi kollade pa fyrverkerierna dar den dar fontanen med olika farger ar. Den ska vi ockso besoka ngn dag.

Igar borjade stressen krypa fram mer och mer. Jag och Emma sarade pa oss da vi insag att dte skulle bli lattare att leta efter lagenheter med ett rum. Jag tittade pa fyra olika lagenheter igar, ngra var ganska sunkiga. Inte sa hett nar de roker inne tycker jag... Men sa hittade jag en som var riktigt bra. Var ganska nervig hela dagen och hoppades pa att fa ett samtal... Pa kvallen nar vi satt pa ett wokstalle sa ringde agaren och sa att jag hade fatt lagenheten. I eftermiddag ska jag dot och traffa tjejerna som bor dar:).

Agaren jobbar som lakare eller ngt inom medicin, han bor ocksa i lagenheten, men har en avskild del med eget badrum och sa. Sen hyr han ut rummen till fyra andra tjejer. Lagenheten skillde sig en del fran de jag hade sett tidigare, var valdigt frasht och rent men ganska dyr hyra.

Hur som helst ar jag superglad over att ha hittat lagenhet. Ett problem bara...Inte inflyttning forran den 1a okt. Och har bara boende pa motellet till lordag. Men jag far hitta pa ngt...Allt loser sig ju ALLTID.:)

Igar var vi forresten ute och drack ett glas vin med en kille som emma kollade pa lagenhet hos. Rolig heavymetal-spanjor hehe.

Uppdaterar er snart igen !

Puss o Kram

Sara


Helgen och nu..

Nöjd med att ha fått ner hela mitt liv i EN väska plus handbagage,kommer plötsligt på att jag inte har packat ner några skor. Och det var lite fler än jag trodde... Men de ska nog gå ner någonstans iallafall.

Helgen i Oslo var bra! Erik mötte upp två trötta människor på stationen, vi lämnade alla väskor i lägenheten för att sedan bege oss ut och upptäcka Oslo. Kollade lite på stan, tog kort på slottet och letade efter något att äta. På kvällen öppnades vinet och vi åkte vidare till Yatzy, var en rolig kväll!

Lördagen var den skönaste dagen på länge. Sov ganska länge, Erik var sliten som en liten ödla men jag och Magda kände ett stort behov en av kebab och gick iväg för att äta. Den var inte som i Köping, men såsen var ganska god. Mätta gick vi tillbaka till lägenheten för att kolla film. Såg den bästa filmen jag sett, The notebook. ÅHHH vad jag grät. Den var verkligen FIN.

Mot kvällen laddade vi upp igen och det blev ytterligare en utgång. Igår var det dags att åka hem. Jag blev som vanlgit stressad över att v skulle missa bussen. Alla som känner mig vet att om jag fick bestämma så skulle vi åkt två timmar innan bussens avgång;) Men som tur var hade Erik mer koll på läget än vanligt och vi kom rätt och i tid!! Bilder kommer när jag har kommit iordning med allt...


Nästa gång ni hör från mig är jag förhoppningsvis i Spanien och hänger på motellet med Emma och letar bostad:)

Blandade känslor..Kommer sakna så många här... Men å andra sidan har jag ju min söta Emma i samma stad och min älskling Emilie i samma land. Och ni andra som jag tycker om kommer ju och hälsar på mig. Jag kommer gråta ihjäl mig ikväll när jag ska säga hejdå til mamma och pappa. Kommer sakna mamma som gör ALLT för mig ALLTID. Och pappa som alltid får oss att le och är jordens snällaste. Och Eric fast han är dryg för det mesta men endå min LILLA bror.

SÅ...
La aventura puede empezar!



I min familj..

innebär kaffe en stor bulle också,eller kanske två. Tror aldrig jag har sett mamma och pappa fika utan ngt bakverk till. Har också hamnat i träsket och ÄLSKAR pajer, bullar, kakor och chokladkakor.... Stor last.Finns alltid ngt väldigt gott i kylen,idag var det äppelkaka,god var den.




Idag har jag gjort lite av varje som behövdes. Skrev ut min flygbiljett,tror inte riktigt att jag har förstått ännu. Känns som jag ska på semester en vecka bara. Skrev ut lite andra grejer också och postade ett brev. Köpte en ny balsamspray hos frissan. Hade lånat mammas för färgat hår och tyckte det var bra, köpte en för en annan hårtyp så jag hoppas att den är lika bra nu. Nu behöver jag bara köpa en ny dataväska sen tror jag att det mesta är i sin ordning.

Imorn åker vi för att hälsa på Erik,har packat väskan alldeles nyss. En ganska liten väska och fyra lila små påsar.Tidigt imorn går tåget,lite drygt med en lång tågresa men som tur är får jag sällsis i Karlstad av Magdalena=). Och så kan jag ju fortsätta leva på att biljetten bara kostade 91 kronor hehe nöjd.

Jag har aldrig varit i Oslo, inte i Norge alls faktsikt. Ganska konstigt om man tänker efter. Jaaa såå att, jag ska tillbringa mina sista dagar i Norden som turist=)





Ha det så bra todos

Un besito






BRA planering..

Först nu inser jag att min planering inför de kommande dagarna inte är den bästa.

På fredag åker jag till Oslo och stannar där till söndag. På söndag kväll kommer jag hem. På måndag åker jag iväg och måste ha min flyttpackning med. Först tänkte jag börja packa inför flytten typ nu i dagarna. Men det går ju inte! Nu måste jag ju ha väskan och packa inför Norge istället. Det kommer bli en panik-packning på söndagkväll för min del. Men när jag tänker efter så blir det nog inte så jobbigt iallafall. Allt som ska med finns här i rummet, jag är inte så utspridd faktiskt.






Snart ska jag ut på stan och träffa Emelie, vi ska äta lunch och uppdatera varandra om allt som hänt sen sist. Alltid för långt tid mellan gångerna vi ses.

Sen ska jag till systemet, har fått en stor-beställning från Oslo och sen ska jag ladda lite till mig själv också. Personalen kommer tro att jag är en törstig en.....=)


Nu ska jag sminka mig och borsta håret!

Men VAAA..

Jag har hittat något nytt som jag tycker är kul.. The Hills. Eller jag fick faktikst upp ögonen för det senast jag var i Linköping. Men idag rasade min värld lite när Emma sa att det var på riktigt, om deras liv liksom. Jag var HELT säker på att det var som gossip girl och ville inte tro på henne. Vladimir sa också att det var på riktigt, kanske därför jag hade lite svårt att ta sanningen ;). Annars så saknar jag Gossipgirl lite.Medveten om att man kan kolla på datorn,men jag tycker det är mysigare på tisdagar klockan åtta.

Skön dag i Eskilstuna med Emmisen iallafall. Vi gick först ett varv i Tuna Park,men där var det ju så folktomt att man blev nervös. Åkte in till stan istället och hade lite mer framgång. Emma såg en snygg väska, jag blev lika förtjust jag, så det slutade med att vi köpte den båda två,nu ska ja bara köpa en likadan rullväska som henne också,sen är det optimalt hahaha=) Hittade en blå tunika också,fanns mycket fint men fick tygla mig lite efter allt velande fram och tillbaka. Åt lunch på Waynes, lasagne går alltid hem för mig.

På bussen såg jag att jag skulle komma till torget tio i fem. Perfekt, för The Hills börjar klockan fem. Slänger mig i sängen och ser att det visas samma avsnitt som igår, varförrrrr undrar jag.



Vad bra.

Hade inga hål inte!!! Dessutom fick jag veta att jag har ett välskött, rosa tandkött ;).



Nu ska jag berätta något som är mindre bra. Att Köpings tågstation inte har några biljettautomater. Ni vet såna som man skriver in en kod i och hämtar ut biljetterna. Istället måste man gå till ATG:n som tar 20 kronor för varje biljett. Idag hämtade jag ut två biljetter och det kostade ju typ lika mkt som biljetten själv...eller nej...men nästan!!


Uppdateringarna bara flyger ut idag!!! Ojojoj ni måste va nöjda kära läsare ;)

Bakning..

När jag var i Linköping i veckan bjöd Emilie på bulle och kaka som hon hade bakat. Man kan nog säga att jag bev lite inspirerad så idag slår jag på stort gott folk!!




Chokladrutorna är klara och kolla vad fina de blev!!Tyckte det blev alldeles för lite chokladglasyr först så jag gjorde en dubbel sats,är ju endå det som är på som är godast=).



Är mer misstänksam mot min sockerkaka som står i ugnen nu. Ser inte ut som en sockerkaka alls, mer som en bagel från Mcdonalds? Konstigt det,men den kanske blir fin när jag tar ut den.




Ska passa på och fika flera gånger innan klockan halv tre då jag ska till tandläkaren så att jag kan lova att sluta med att äta godis och dricka cola varje dag.


Trivs ganska bra på min ledighet måste jag säga=)Inte så dumt och glida omkring,kolla på tv och baka.Haha. Lite rastlös kanske jag är iallafall.

Imorn blir det en tur med Emma,vi ska kolla i affärer någonstans=)Min plan är att bara kolla..för nu måste jag spara. Var i Västerås igår och hittade ganska mkt fint nämligen såååå..att...

Nu ska jag kolla till min stora bagel i ugnen.

Hade braaa!!!


Hej Emma..

Du har ju ingen blogg ännu,så därför får du ett eget inlägg ha ha.

Tycker du???Jag som klippte mig för två veckor sedan och tyckte att hon klippte bort fem cm för mycket,bitter ja va!! Ha ha de e på tiden,jag som försökt knuffa in dig under saxen hela våren ;).

Och hej alla andra,nu kan ni också börja läsa, för visst läste ni inte det som stod innan.....?

Jag har varit i Linköping i veckan. Hälsade på hos Vladimir.. Det var kul att se honom. Vi åt lite Thaimat, mycket glass och kakor hela tiden. Hann även med att träffa Emilie,lunch på stan och en bulle hemma hos henne,de va mysigt. Hon flyttar faktiskt till Valencia idag,spännande. Och snart är det dags för mig att packa väskan.

Nu ska jag ut och äta afterwork med familjen!

PUSS till er.

hejehj


Back to reality..

Varken haft tid eller lust att skriva ngt på hela sommaren. Men nu är jag back on track. Mer sugen än nånsin.

Avslutade min telenortid med SA i stockholm. Det är menat som en kickoff men jag fick väl mer ett avslut. Var som tur var inte ensam om det, hultan åt bigmac med mig på rummet medan de andra var på aktiviteter. Jag brukar inte bli sentimental,men ibland så. Samma sak när jag skulle hem från Spanien förra hösten, hade precis kommit in i det och trivdes. Så är det slut liksom.


Hänt mycket sen sist. Från att vara två-i-ett till att bli en-i-en..Ni fattar. Det är väldigt konstigt efter alla fem åren. Ska inte tänka för mycket eller fundera på varför,tror man lätt blir ledsen då. Att säga att man känner sig lita halv känns kanske klyschigt,men så är det ju och kommer säkert vara så ett bra tag till.Men det viktigaste för mig är att det var den bästa tiden i mitt liv. Och det här var nog det bästa för oss. Nu börjar nya tider,som ska bli lika bra.

Åker till Barcelona den 23e. Det närmar sig. Vilket ångest jag har haft. Och har. Varför är jag så velig? Jag vill åka,men samtidigt är det så mycket annat som jag vill göra istället. Och allt på samma gång.

Skönt att skirva lite. I´ll be back before you know....



Jag och Anna. Vaaar e boxen......???